ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΠΑΙΖΟΥΝ…

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νέα γκέλα του Παναθηναϊκού, αυτήν την φορά στην Κέρκυρα.

Τόσο μπορούν, τόσο παίζουν…

Άλλη μία γκέλα χθες για τον Παναθηναϊκό, που έφερε ισοπαλία στην Κέρκυρα. Μία ισοπαλία, που ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά, από αποτυχημένα αποτελέσματα, που έχει φέτος η ομάδα κυρίως εκτός έδρας. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, το γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός έχει νίκες μόνο σε Λιβαδειά και Περιστέρι, ενώ σε άλλες επτά έδρες δεν μπόρεσε να φύγει νικητής. Η πραγματικότητα είναι, ότι έγιναν πάρα πολλά λάθη το καλοκαίρι και στην προετοιμασία και στην επιλογή κάποιων παικτών, που ο Παναθηναϊκός τα πληρώνει όλη την χρονιά και θα συνεχίσει να τα πληρώνει. 

Χθες η γκέλα έγινε, διότι ο Μπέργκ σκόραρε και μετά από λίγο ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ένα φθηνό γκολ, που οφείλεται στην απειρία των Ευαγγέλου, Μαρινάκη. Αν δεν δεχόταν αυτό το γκολ, το ματς πιθανότατα θα τελείωνε με 0-1 , αφού η Κέρκυρα άλλες φάσεις δεν έκανε. Ο Παναθηναϊκός έκανε την μεγάλη φάση του Μπέργκ , ενώ είχε και μία σχετικά καλή ευκαιρία με τον Βιγιαφάνιες. Στην ερώτηση «μα γιατί ο Παναθηναϊκός κάνει τόσο λίγες φάσεις;» η απάντηση είναι, ότι «αυτοί οι παίκτες τόσο μπορούν, τόσο παίζουν». Οι περισσότεροι παίζουν στα κόκκινα και χθες είδαμε τον τραυματισμό του Λέτο και του Χουλτ. Άλλος επιθετικός πίσω από τον Μπέργκ αξιόπιστος δεν υπάρχει, οπότε ο Παναθηναϊκός χρειάζεται όχι αύριο, αλλά χθες έναν επιθετικό, που να έχει το γκολ.

Στην άμυνα έπαιξαν και χθες οι Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ και Χουχούμης για ένα μεγάλο διάστημα. Δεν νομίζω, ότι μπορείς να περιμένεις πολλά παραπάνω από την αμυντική τετράδα. Στην μεσοεπιθετική γραμμή πέρα από την ποιότητα του Μπέργκ και του Βιγιαφάνιες με τους παίκτες, που αγωνίζονται τώρα δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα . Αρα ειδικά για αυτή την εποχή αυτό, που λείπει από τον Παναθηναϊκό δεν είναι η διάθεση, αλλά η ποιότητα. Αν δεν έρθουν παίκτες στις μεταγραφές, που να δώσουν και άλλες λύσεις στον Ουζουνίδη και δεν επιστρέψουν όσοι απουσιάζουν , ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο. Μία θα κερδίζει, μία θα φέρνει ισοπαλία, μία θα χάνει. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αν ρίξει κανείς μία ματιά στην ενδεκάδα, που τελείωσε το χθεσινό παιχνίδι θα καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος. Μπάκ ήταν οι Μαρινάκης, Χουχούμης, που τόσα χρόνια στην ομάδα έχουν δείξει , ότι έχουν ένα ταβάνι και στην ομάδα ήταν οι Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάννης, που πριν λίγο καιρό έπαιζαν στους Νέους.

 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 20 Απριλίου