15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Το Euro του 2004 μπορεί να ήταν μόλις 15 χρόνια πριν, αλλά έχει τόση απόσταση από το σήμερα, όσο η Αρχαία Ελλάδα με τη σημερινή.

15 χρόνια πεταμένα στα σκουπίδια

Τι κερδίσαμε από το Euro του 2004 και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού; Πού βελτιωθήκαμε; Σε τι γίναμε καλύτερα; Τι κεφαλοποιήσαμε και τι κρατήσαμε; Πόσο ωφελήθηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ελληνικός αθλητισμός, η κοινωνία από εκείνο το έπος; Άλλαξε κάτι προς το καλύτερο αυτά τα 15 χρόνια; Μην κουράζετε το μυαλό σας άδικα και μην αναρωτιέστε. Δεν έγινε τίποτα και πουθενά.

Το 2004 γίναμε η ομάδα που σόκαρε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Που κέρδισε δυο φορές την Πορτογαλία μέσα στο σπίτι της, μέσα στο σπιτάκι της, την Τσεχία, τη Γαλλία. Σήμερα, 15 χρόνια μετά, είμαστε η χαρά του κάθε πικραμένου και ψάχνουμε την «αγωνιστική αναγέννηση» άλλοτε με το Ρανιέρι, άλλοτε με το Μαρκαριάν, άλλοτε με το Σκίμπε και εσχάτως με τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Το 2004 αλλά και τα χρόνια που ακολούθησαν, ήμασταν μια αξιοσέβαστη ομάδα που πήγαινε Euro και Μουντιάλ, με τον Ότο Ρεχάγκελ και το Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι, που κέρδιζε δύσκολα μεν αλλά έχανε ακόμα πιο δύσκολα, που είχε στεγανά στα αποδυτήρια, που έβγαζε τον καλύτερο εαυτό του δύστροπου Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ