ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ

Ο Παναθηναϊκός είναι εκτός όλων των στόχων. Γιατί στο διάολο τον «σφάζουν»;

Στη σφαίρα του ανεξήγητου

Σε περνάνε… πριονοκορδέλα μέχρι να οριστικοποιηθεί πως χάνεις κάθε ελπίδα διεκδίκησης του τίτλου. Βοηθάς κι εσύ φυσικά δεν φταίνε μόνο αυτοί, αλλά το μεγάλο κακό απ’ αυτούς γίνεται. Χάνεις τον τίτλο είσαι τόσους βαθμούς πίσω. Χάνεις μέχρι και ματς που δεν παίζεις επειδή έπαθε… βαβά ο Φιμπόγκανσον και μετά γέλαγε επειδή η μαμάκα του προφανώς τον έκανε μάκια.

Μένεις εκτός κι απ’ το κύπελλο επειδή βάζεις τα χεράκια σου και βγάζεις τα ματάκια σου. Σμπαραλιασμένος ψυχολογικά, πας να παίξεις στα Γιάννινα. Ένα ματς που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Ακόμη και για την 2η θέση θα κριθούν τα πάντα στα πλέι οφ. Κι όμως. Μέσα σε όλη αυτή την μίζερη και άχαρη κατάσταση, βρίσκεται ο Δελφάκης να σε περάσει… πριονοκορδέλα.

Γιατί ρε φίλε; Τι σκατά εξυπηρετεί αυτή η ιστορία; Θιχτήκατε που φωνάζει ο Ολυμπιακός και πρέπει να δείξετε πως απλά ήταν μια… κακιά στιγμή της διαιτησίας τα σωστά σφυρίγματα στο ΟΑΚΑ; Δεν μας ενδιαφέρει κιόλας τι έγινε στο ΟΑΚΑ. Ούτε συμφωνούμε με πρακτικές γαύρικες που ακολουθήθηκαν εκεί σε επίπεδο εκφοβισμού. Έτσι δεν στρώνει κανένα ποδόσφαιρο. Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός μας ενδιαφέρει. Και πραγματικά δεν μπορεί να κατανοήσει ανθρώπινος νους τι στο διάολο έγινε στα Γιάννινα.

Δεύτερη κίτρινη στον Ζέκα για μια φάση που έχει το πόδι στο έδαφος στο μαρκάρισμα και συγχρόνως δεν είναι μαρκάρισμα από πίσω. Την ίδια ώρα χαρίζονταν κάρτες στους γηπεδούχους, ενώ δεν δόθηκε και μαρς πέναλτι στο «τριφύλλι». Το ότι νίκησε ο Παναθηναϊκός είναι ωραίο να λέμε πως είναι νίκη μαγκιάς, ψυχής, ποιότητας κι άλλα τέτοια. Αλλά πόσο καιρό θα νικάς μάγκικα; Πόσο καιρό θα πρέπει να νικάς Θεούς και δαίμονες; Ειδικά σε μια εποχή που δεν έχει και κανένα νόημα επί της ουσίας. Η μόνη ουσία είναι το να σου σπάσουν τον τσαμπουκά, να σου σταματήσουν τις φωνές και να σε βυθίζουν διαρκώς στην εσωστρέφεια.

Με αυτό τον τρόπο, όμως, δουλειά δεν γίνεται. Δεν πας μπροστά όσο καλή ομάδα κι αν έχεις. Το πώς θα σταματήσει αυτή η ιστορία είναι το μεγάλο ερώτημα. Γιατί μας μοιάζει ιδιαιτέρως αθώο το γεγονός πως κάποιοι θεωρούν την αλλαγή προέδρου στην ΕΠΟ ως αυτόματη εξυγίανση. Βαθιά νυχτωμένοι είναι όσοι το πιστεύουν. Και το πλέον επικίνδυνο είναι το να δούμε κάποιον Ολυμπιακό στη θέση του Ολυμπιακού. Αυτό δεν λέει τίποτα. Αν αλλάξει ο… νταβατζής, οι ιερόδουλες δεν γίνονται αγίες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου