ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ;

Κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ιστορία και την ύπαρξη του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Λευτέρης Μπακολιάς.

Ποιοι είστε εσείς ρε;

Η στήριξη που είχατε, δίχως προηγούμενο. Η ανοχή που είχατε, δίχως προηγούμενο. Η υπομονή που έκαναν με εσάς, δίχως προηγούμενο. Το χειροκρότημα που εισπράξατε και τα μπράβο που σας είπαν, δεν τα έχουν απολαύσει παίκτες που έχουν δώσει απείρως περισσότερα στον σύλλογο. Πως στο διάολο πήρατε το δικαίωμα να ρεζιλεύετε τον Παναθηναϊκό; Ποιος σας έδωσε το ελεύθερο να ενεργείται δίχως να σκέφτεστε πως απ’ τη δική σας τη δουλειά που σας αποφέρει εξαιρετικά λεφτά, εξαρτάται η καθημερινότητα και η ψυχική υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων;

Πραγματικά, ποιοι είστε εσείς για να έχετε το θράσος να κάνετε τέτοια ζημιά στον Παναθηναϊκό; Και δεν μιλάμε για την οικονομική. Πραγματικά την γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι αυτή τη στιγμή. Όσο σημαντική κι αν είναι. Όσο κι αν επηρεάζει άμεσα την ΠΑΕ. Με τα οικονομικά ξεχάσαμε τον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Ως εδώ όμως. Αποκλειστήκατε απ’ την Καμπάλα. Σταματά η λογική. Και κυρίως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Θα πάρετε το πρωτάθλημα; Υποχρεωμένοι είστε. Θα πάρετε το κύπελλο; Επίσης υποχρεωμένοι είστε. Γιατί είστε στον Παναθηναϊκό.

Προφανώς η στήριξη και η ανοχή βαφτίστηκε σε αδυναμία. Αλλά επί της ουσίας εσείς είστε που δεν έχετε το ειδικό βάρος, την προσωπικότητα, τα... καρύδια για να σηκώσετε την φανέλα αυτή. Αναστασίου και παίκτες είστε απλά λίγοι για τον Παναθηναϊκό, Γράψατε την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Δεν χρειάζεται να λέμε κάτι άλλο. Κι αν θέλατε τον Εσιέν υγιή και τον Αμπέντ στην ενδεκάδα για να περάσετε την Καμπάλα, καλύτερα να κρεμάσετε τα δελτία μόνοι σας και να γίνετε κάτι άλλο. Ανοίξτε μια επιχείρηση ρε παιδί μου, λεφτά έχετε μαζέψει απ’ το ποδόσφαιρο.

Μοναδική εξαίρεση ο Μπεργκ. Επειδή το έδειξε στο γήπεδο και όχι επειδή έκλαιγε μετά ή επειδή πήγε να δικαιολογηθεί μετά. Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη, χάθηκε τελείως το φιλότιμο. Μάθετε τώρα πως είναι το νόμισμα απ’ την άλλη όψη. Μάθετε πως είναι να παίζετε σε ένα γήπεδο που θα κρίνει την κάθε σας κίνηση. Μάθετε πως είναι να σας αποδοκιμάζουν και όχι να σας χειροκροτούν. Μάθετε τι πραγματικά σημαίνει απαιτήσεις Παναθηναϊκού. Επειδή για καιρό περνάγατε τον κόσμο για μαλάκα. Ε, τώρα θα το δείτε αλλιώς το πράγμα... Την χρονιά την καταστρέψατε Αύγουστο μήνα. Γιατί; Επειδή δεν αξίζετε. Απλά και ξερά. Αλλά τι συζητάμε; Αν είχατε σθένος κάποιοι ήδη θα ζητάγατε διακοπή συμβολαίου.

Υ.Γ. Ο τίτλος δεν πάει μόνο στον προπονητή και στους παίκτες, αλλά σε όλους. Απ’ τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο στην ομάδα. Στους δημοσιογράφους που ασχολούνται (ασχολούμαστε) με την ομάδα. ΟΛΟΙ φταίμε. Τελεία και παύλα.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ