ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΑΘΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Έχει καταντήσει υπερβολικά κουραστικό να πρέπει να ασχολείται ο Παναθηναϊκός με όλα πλην του αγωνιστικού…

Απασχολούν μόνο τα λάθος πράγματα!

Η διακοπή του Πρωταθλήματος ειδικά όταν η Εθνική ομάδα… πετάει αετό, είναι ίσως το χειρότερο που μπορεί να τύχει σε κάποιον φίλαθλο. Σε κάποιον που γουστάρει το ποδόσφαιρο, την ομάδα του και αναγκαστικά μπαίνει στη λογική της… αγρανάπαυσης. Για τους Παναθηναϊκούς εδώ που τα λέμε ίσως να είναι και ευκαιρία για ανάσες όλη αυτή η διαδικασία. Να ξεφύγουν λίγο από καταστάσεις που δυστυχώς δεν είναι ευχάριστες. Όπως και να το δεις, είτε αναφερθείς στο πως ξεκίνησε η ομάδα το Πρωτάθλημα, είτε στο πως πορεύονται οι παίκτες που πήρες με μεταγραφή μέχρι τώρα, είτε στην αντιμετώπιση της διαιτησίας απέναντί σου, πουθενά τέλος πάντων δεν βρίσκεις κάτι να πιαστείς για αισιοδοξία.

Ακόμη κι έτσι όμως, τα αγωνιστικά επιβάλλεται να είναι το βασικό θέμα συζήτησης. Να είναι το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί. Διότι αντί να ψάχνει ο καθένας να σκεφτεί το πώς θα ξεπεράσει η ομάδα την τεράστια και συνεχιζόμενη κρίση της, καθόμαστε και παρατηρούμε όλα αυτά που δε θα έπρεπε. Για παράδειγμα το γεγονός πως προ ημερών πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στην ΠΑΕ και στο Κορωπί. Μακάρι να ήταν η τελευταία φορά που υπήρχαν χρωστούμενα, αλλά είναι αδιανόητο να συζητιέται περισσότερο το συγκεκριμένο γεγονός. Ειδικά με τη διάθεση ορισμένων να υπάρχει και… πανηγυρικό κλίμα! Πας παρακάτω, δεν το αναφέρεις δεύτερη φορά και εύχεσαι να ξεχαστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν το κάνεις και… σημαία σου. Διότι είναι μια σημαία ντροπιαστική, που πάντα μα πάντα θα… κυματίζει μεσίστια για να δηλώνει θλίψη και τίποτα άλλο.

Πέρα απ’ αυτό, υπάρχει τώρα και η ιστορία με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όταν ακούς για λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ, σαφώς είναι θετικό και λόγος ανακούφισης. Αλλά η αλήθεια είναι πως έχουν γίνει πολλές αυξήσεις τον τελευταίο χρόνο. Μειώθηκε το χρέος όπως ακούγεται, θα μειωθεί επιπλέον κτλ. Παρ’ όλα αυτά η ζημιά έχει γίνει. Διότι με τα ίδια λεφτά ο Παναθηναϊκός απλά θα ήταν… καβάλα στο άλογο σε επίπεδο εξαφάνισης του χρέους, αρκεί να μην υπήρχε αυτή η «μαύρη» χρονιά της… κλειστής κάνουλας που έκανε τεράστιο κακό οικονομικά και ηθικά στο «τριφύλλι».   

Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν, όταν ακούς για χρέη, για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, για διακανονισμούς, να σε πιάνει πονοκέφαλος. Να σου έρχονται μόνο άσχημες καταστάσεις στο μυαλό. Αν όλο αυτό μπορούσε να καθρεφτιστεί διαφορετικά στην ομάδα, τότε θα το συζητούσαμε και αλλιώς. Όμως όλες αυτές οι αυξήσεις, όλα τα χρήματα που τελικά μπαίνουν έστω και αργά, όλη αυτή η κατάσταση που δείχνει να είναι θετική τέλος πάντων, δε διαφοροποιεί το γεγονός πως αγωνιστικά είσαι σε αυτή την κατάσταση. Χωρίς την ποιότητα που σου αρμόζει, χωρίς τις λύσεις που σου αρμόζουν, χωρίς να μπορείς να σκεφτείς έστω πως θα κάνεις Πρωταθλητισμό, με μπάτζετ που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν τα συμβόλαια 2-3 παικτών που θα έκαναν τη διαφορά και όχι όλου του ρόστερ. Τόσο απλά…

Τέλος πάντων, όσο συζητάμε όλα αυτά τα γύρω γύρω, δεν οδηγεί κάπου. Και δεν ξέρει κανείς πότε θα έχουν νόημα και πότε θα παίξουν κάποιο ρόλο για την ομάδα. Άλλωστε σε θεωρητικό επίπεδο όλοι και όλα εργάζονται και μοχθούν για να είναι καλά, ήρεμη και δυνατή η ομάδα. Στον Παναθηναϊκό δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο. Η ομάδα οπισθοχώρησε σημαντικά και άσχημα, μπας και μαζευτεί το χρέος. Το οποίο μαζεύεται μεν, αλλά ταυτόχρονα χάνονται πολλά σε Παναθηναϊκό επίπεδο. Χάνονται σεζόν, χάνεται πρεστίζ, χάνονται οπαδοί, χάνεται υπομονή, χάνονται… χάνονται…

Τον Παναθηναϊκό δυστυχώς τον απασχολούν λάθος πράγματα. Σημαντικά μεν, αλλά για αυτούς που θα έπρεπε να είναι και όχι για όλο τον κόσμο. Εμείς έχουμε φτάσει στο σημείο να πανηγυρίζουμε για μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα προκηρυχθεί, περισσότερο απ’ το να παίρναμε ένα Κύπελλο! Ας εστιάσουμε επιτέλους στο αγωνιστικό. Ας περάσουν όλα τα υπόλοιπα για να απασχολεί μόνο το αγωνιστικό. Όσο κι αν το θέλουμε, δυστυχώς αυτό δεν γίνεται.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ