ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ!

Πλέον το θέμα δεν είναι οι τακτικές, αλλά ο ψυχισμός του καθενός στο «τριφύλλι»!

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης!

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, νούμερο ένα στην ενασχόληση όλων θα είναι οι μεταγραφές. Απόλυτα δικαιολογημένα, καθώς κάτι που γνώριζαν οι πάντες από τότε που ολοκληρώθηκε η περασμένη σεζόν, δεν έγινε πράξη μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Αμυντικός χαφ, φορ και θα δείξει τι θα αποκτηθεί και αν αποκτηθεί τελικά. Βλέπετε μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει υπάρξει κάτι και ταυτόχρονα απομένουν ελάχιστες μέρες. Τα χρήματα δεν τα αναφέρουμε, σε κάθε περίπτωση ελάχιστα είναι.

Αν τα βάλει κανείς κάτω, όμως, υπάρχει κάτι πιο άμεσο. Κάτι που δε θα το βρεις μπροστά σου στην πορεία της σεζόν, αλλά μπορεί να σε καταστρέψει άμεσα. Και κυριολεκτούμε στο να σε «καταστρέψει». Τα ματς με τον Άρη και τον Ολυμπιακό δεν έχουν να κάνουν με το αν θα έρθει αμυντικό χαφ, αν θα έρθει φορ, αν θα έρθει ο Μέσι ο ίδιος! Είναι δύο αναμετρήσεις που φτάνουν στην κορύφωση μια κατάσταση πανικού που είτε θα ηρεμήσει οριστικά είτε θα οδηγήσει στο… νοκ άουτ. Είσαι στα σχοινιά και το ζήτημα είναι τι θα επιτρέψεις. Θα κατεβάσεις τα χέρια δεχόμενος τη μοίρα σου και με τα χτυπήματα που θα δεχτείς θα… χαιρετήσεις, ή θα μαζέψεις όση δύναμη έχεις για να επιστρέψεις. Η επιλογή δεν είναι δική μας, δεν είναι δική σας, δεν είναι του κόσμου, δεν είναι κανενός άλλου πέρα από όσους είναι στην ομάδα. Όσους κλείνονται στα αποδυτήρια. Αυτοί μόνο μπορούν να επιστρέψουν. Κανείς άλλος. Είμαστε οι πρώτοι που δε θα αφήσουμε το μπάτζετ… ψίχουλο στην άκρη, δε θα αφήσουμε την διοικητική αδυναμία στην άκρη, δε θα αφήσουμε όλα τα κακώς κείμενα που έχουν «φάει» τις σάρκες του Παναθηναϊκού. Όμως στην προκειμένη, όποιος είναι εντός ομάδας έχει μια ιερή υποχρέωση. Απέναντι σε κανέναν άλλο πέρα απ’ τους ίδιο τον εαυτό του!

Πραγματικά έχει ελάχιστη σημασία το αν θα παίξει ο Νούνες αμυντικό χαφ. Το αν θα αλλάξει η διάταξη ή θα παραμείνει το 4-3-3. Το αν θα παίξει επιθετικά η ομάδα ή θα κοιτάξει να είναι περισσότερο… μαζεμένη και να «χτυπήσει» στο χώρο. Στο κάτω κάτω και ο Νούνες να παίξει κόφτης και ο Δώνης να παίξει, δεν αλλάζει κάτι. Αμυντικό χαφ θες… χθες. Φορ για εναλλακτική θες ακόμη και τέσσερα γκολ να βάλεις στον Άρη. Οπότε το θέμα για την ίδια την ομάδα είναι μόνο το τι θα κάνει ο καθένας στο χορτάρι.

Να συζητάμε αν ο κάθε παίκτης είναι καλός ή όχι τόσο καλός, μπορούμε να το κάνουμε για μέρες. Απλά όποια γνώμη κι αν έχει ο καθένας, αυτή τη στιγμή δεν μετρά γιατί οι νίκες είναι το θέμα. Πώς θα έρθουν σε ματς με τον Άρη εκτός και τον Ολυμπιακό; Με έναν τρόπο. Με τον ψυχισμό. Με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που πρέπει να βγάλει ο καθένας και συνολικά η ομάδα. Θέλετε να το πείτε εγωισμό; Θέλετε να το πείτε ακόμη και φόβο (ποδοσφαιρικό); Όπως θέλει το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Αλλά αυτές οι αναμετρήσεις εκεί θα κριθούν. Όχι στις τακτικές, όχι ακόμη και στην ίδια την ποιότητα. Στοιχεία που σαφώς παίζουν τεράστιο ρόλο, αλλά τώρα μετράει η ψυχούλα! Άλλωστε πόσο μπορεί να αλλάξει το «τριφύλλι» αγωνιστικά σε σχέση με το χάλι που είδαμε κόντρα στον ΟΦΗ, έχοντας και εκτός έναν απ’ τους κορυφαίους παίκτες του (Κουρμπέλη); Μόνο με την αποφασιστικότητα μπορεί να γίνει αυτό. Μόνο με το αίσθημα πως «δεν έχουμε γυρισμό»! Τόσο απλά!

Η προετοιμασία λοιπόν, πρέπει να είναι κυρίως πνευματική. Ειδικά για τον Άρη καθώς εκεί ελλοχεύει ο κίνδυνος της συσπείρωσης του αντιπάλου που είναι στην ίδια κατάσταση με σένα, αλλά παίζει στην έδρα του. Ταυτόχρονα κι αυτός θα παίξει βάζοντας μπροστά τον ψυχισμό του. Την ώρα που εμείς θα έχουμε στο μυαλό μας πως ακολουθεί ο ΟΣΦΠ κι αυτοί θα σκέφτονται πως ακολουθεί Τούμπα. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το τι «παίζεται» στην έδρα του Άρη, αλλά και στο ντέρμπι με τον αιώνιο φυσικά που όπως και να έχουν τα πράγματα και οι συνθήκες, ποτέ δε θα αρκεστείς με τίποτα άλλο πέρα απ’ την επιτυχία!

Ας το δουλέψει ο καθένας στο μυαλό και στην ψυχή του λοιπόν. Ο κάθε παίκτης ξεχωριστά. Ας σκεφτεί τι «παίζεται» σε αυτές τις αναμετρήσεις. Ας σκεφτεί πόσο θα χειροτερέψουν τα πράγματα αν έρθουν άλλες δύο κακές εμφανίσεις και κυρίως άσχημα αποτελέσματα. Δεν είναι απλά η ευκαιρία για να αντιστραφεί το κλίμα, αλλά είναι η μόνη ευκαιρία. Διαφορετικά ας σκεφτούν μόνα τους τα παιδιά το πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα στη συνέχεια, τι στόχους θα έχουν, τι… Γολγοθά αγωνιστικό θα πρέπει να ανέβουν, έχοντας μάλιστα και μηδενική πίστη απ’ τον κόσμο πλέον. Άρης και Ολυμπιακός. Η ψυχή θα κρίνει τα πάντα. Χωρίς δικαιολογίες και κυρίως χωρίς περιθώρια.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ