ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ!

Πέρα απ’ τον Κουρμπέλη άλλο 6άρι δεν υπάρχει και η ευπάθεια του αρχηγού δείχνει το… δρόμο.

Επιτακτική ανάγκη ο αμυντικός χαφ!

Το Πρωτάθλημα αρχίζει, ο σχεδιασμός του ρόστερ μπαίνει για τα καλά στην τελική του ευθεία. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, άλλαξαν πολλά. Ήρθαν περισσότεροι παίκτες απ’ αυτούς που περιμέναμε στο μεσοεπιθετικό επίπεδο, ήρθαν λιγότεροι στο ανασταλτικό. Ακόμη, βέβαια, περιμένουμε τις τελευταίες κινήσεις. Όσες κι αν είναι αυτές τέλος πάντων. Σίγουρα θα έρθει ένας φορ για παράδειγμα, που θα «γεμίσει» για τα καλά την ομάδα από μεσοεπιθετικές επιλογές. Με τόσα εξτρέμ, με τον Ζαχίντ που είναι δημιουργικός παίκτης (και με το παραπάνω), ο Παναθηναϊκός είναι μια χαρά σε αυτό το επίπεδο. Όμως το ανασταλτικό σκέλος είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Για τον στόπερ δε χρειάζεται καν να γίνει κουβέντα. Ξεκάθαρα ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη κεντρικό αμυντικό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Βασικότερο την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι. Ένα παιδί υψηλόσωμο και δυνατό δηλαδή που θα σου καλύψει αυτή την ανάγκη. Αλλά και πάλι δεν αρκεί αυτή η κίνηση. Οι «πράσινοι» θα έπρεπε να… καίγονται για αμυντικό χαφ. Για έναν κόφτη, ένα 6άρι που θα έχει την αξιοπιστία να μπει ανά πάσα στιγμή στην ενδεκάδα. Τώρα αν θα αποκτηθεί ένας παίκτης και για στόπερ και για αμυντικό χαφ, είναι κάτι σχετικό. Έχουμε αναφέρει πως διαφωνούμε με τη λογική του… δύο σε ένα. Γιατί αν αυτός που θα πάρεις παίζει στόπερ και είναι αξιόπιστος, όταν χρειαστεί να τον βάλεις ανασταλτικό μέσο θα αλλάξεις συνολικά όλη την ισορροπία σου απ’ τη μέση και πίσω. Χωρίς να αναφέρουμε καν το ενδεχόμενο να πρέπει να υπάρξει κενό και στη μία θέση και στην άλλη, που δεν είναι δα και τόσο σπάνιο, μια και μιλάμε για θέσεις που οι κάρτες είναι συχνό φαινόμενο.

Η ανάγκη του Παναθηναϊκού για να πάρει αμυντικό χαφ είναι τεράστια, όχι επειδή έχει έλλειψη ενδεκαδάτη. Σαφώς και ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα είναι ο παίκτης που θα λογίζεται ως η βασικότατη επιλογή σου για τη θέση του κόφτη. Όμως ο αρχηγός είναι ξεκάθαρο πως έχει μια ευπάθεια στους μικροτραυματισμούς. Κάθε τόσο «βγάζει» θεματάκια μυϊκά κυρίως, οπότε χρειάζεται να χάσει κάποιες προπονήσεις ή και κάποια ματς. Ήδη στην προετοιμασία έχασε ένα μέρος της (και κάποια φιλικά φυσικά) ενώ είχε ένα σφίξιμο στην γάμπα στην έναρξη της προετοιμασίας για Λαμία. Είναι ζητήματα που συχνά τα βρίσκει μπροστά του το «τριφύλλι» μέσα στη σεζόν. Κάθε χρόνο ο «Κούρμπε» χάνει ένα αριθμό αγώνων λόγω μυϊκών μικροτραυματισμών, ή λόγω καρτών φυσικά.

Ανά πάσα στιγμή λοιπόν, πρέπει να έχεις έτοιμο έναν παίκτη για να σου παίξει κόφτης καλύπτοντας την απώλεια του αρχηγού. Στα φιλικά φάνηκε περίτρανα πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Καλός χρυσός ο Χρήστος Δώνης, αλλά το παιδί δεν είναι 6άρι. Θα σου παίξει σε αυτή τη θέση αν χρειαστεί, όμως δεν είναι κόφτης. Είναι 8άρι και ταυτόχρονα θα χρειαστεί να τον πάρεις απ’ τη θέση του εσωτερικού χαφ για να τον γυρίσεις πιο πίσω, διαταράσσοντας την ισορροπία της μεσαίας γραμμής.

Το τι θα πάρει ο Παναθηναϊκός τελικά, θα το δούμε. Θα έρθει ένας παίκτης για τις δύο θέσεις; Θα γίνουν δύο κινήσεις; Θα έρθει μόνο στόπερ; Κανείς δεν μπορεί να… βάλει το χέρι του στη φωτιά. Απλά είναι ξεκάθαρα κομβικής σημασίας αυτό το κενό στην εναλλακτική πίσω απ’ τον Κουρμπέλη. Όσο σημαντικό είναι να πάρεις στόπερ κι ακόμη σημαντικότερο απ’ το να πάρεις τον φορ που ψάχνεις.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ