ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ!

Ένας μήνας PAO Alive και η Παναθηναϊκή πραγματικότητα κινείται γύρω απ’ το πλάνο που θα φέρει την… άσπρη μέρα!

Τίποτα δεν έχει νόημα μπροστά σε αυτό!

Σημαντικό το φιλικό με την Μπεσίκτας για τον Παναθηναϊκό. Συμπεράσματα, γνώμες, εικόνα ομάδας δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος πλέον. Δεν παύει όμως να ήταν ένα φιλικό. Να ήταν ένα ματς. Όπου κι αν έγινε, με όποιον κι αν έγινε. Θα μας επιτρέψετε να ασχοληθούμε με κάτι απίστευτα σημαντικότερο για το σύνολο του Παναθηναϊκού. Και φυσικά στο σύνολο υπάγεται και το ποδόσφαιρο. Αυτό το χιλιοταλαιπωρημένο τμήμα που αποτελούσε και αποτελεί τον μεγάλο καημό των φίλων του «τριφυλλιού».

Αναφερόμαστε φυσικά στο PAO Alive. Στο πλάνο για έναν αυτόνομο και αυτοδύναμο Παναθηναϊκό, που πρώτα και πάνω απ’ όλα θα είναι Παναθηναϊκός. Σε όλα τα επίπεδα! Συμπληρώθηκε ένας μήνας απ’ τη στιγμή που ξεκίνησε η δυνατότητα του κόσμου να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Από τη στιγμή που έκανε τα… πρώτα του βήματα ο τρόπος με τον οποίο ο κορυφαίος σύλλογος της χώρας έχει την δυνατότητα να βγει απ’ το τέλμα. Έχει τη δυνατότητα να βάλει τα πιο ισχυρά θεμέλια για το μέλλον που θα συμβαδίζει με το μεγαλείο του «τριφυλλιού». Πραγματικά ξέρετε καλύτερα από εμάς τι εννοούμε, εσείς περισσότερο απ’ τον καθένα έχετε βαρεθεί τα ημίμετρα, έχετε βαρεθεί καταστάσεις πίκρας, μιζέριας, στεναχώριας, που δεν συμβαδίζουν με όσα πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός.

Μέσα σε ένα μήνα λοιπόν, μαζεύτηκαν περίπου 600.000 ευρώ από σχεδόν 13.000 ανθρώπους. Αριθμοί καθόλου άσχημοι, ενδεικτικοί κιόλας πως ο κόσμος έχει κατανοήσει πλήρως την κατάσταση. Μην ξεχνάμε την περίοδο που βρισκόμαστε και φυσικά το γεγονός πως αυτή η εποχή δεν συμβαδίζει με την δημοσιοποίηση αρκετών εξελίξεων γύρω απ’ όσα «καίνε» τον Παναθηναϊκό. Πρώτα και πάνω απ’ όλα τον Βοτανικό κι όχι μόνο.

Για παράδειγμα την ημέρα που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε την παρουσίαση της πλατφόρμας του PAO Alive, σε μερικές ώρες ο κόσμος έβαλε 200.000 ευρώ, δείχνοντας τον ενθουσιασμό του. Κατά συνέπεια είναι βέβαιο πως η ακολουθία εξελίξεων που είναι μπροστά μας, θα πολλαπλασιάσει τη συμμετοχή. Για παράδειγμα όταν γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες για τον Βοτανικό με τον πλέον επίσημο τρόπο, ή ακόμη περισσότερο όταν με το καλό υπάρξουν υπογραφές για το όνειρο των εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετούν το σύνολο του συλλόγου, συμβαδίζοντας με την εποχή και τις ανάγκες του Παναθηναϊκού. Συν τις στιγμές που θα έχουν να κάνουν με τις ομάδες, τις επιτυχίες, τις νίκες κτλ. Η περίοδος που διανύουμε είναι γενικά «νεκρή» όχι μόνο λόγω διακοπών του κόσμου, αλλά και λόγω μη δραστηριότητας που αφορά τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά.

Συν τοις άλλοις χρόνος υπάρχει. Όχι με τη λογική του «κάτσε και άραξε έχουμε καιρό μπροστά μας». Αλλά με τη λογική πως έχουμε διανύσει μόλις το 1/12 του διαστήματος στο οποίο πρέπει να γίνουν τα προαπαιτούμενα που έθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να προχωρήσει αυτό το τεράστιο πλάνο για την ίδια την ύπαρξη του Παναθηναϊκού. Ή τουλάχιστον την ύπαρξή του με τον τρόπο που θέλουμε και όχι με αυτόν που σε αρκετές περιπτώσεις βιώσαμε και βιώνουμε ακόμη και τώρα μέχρι ένα βαθμό. Οι εξελίξεις τρέχουν λοιπόν και όλα δείχνουν πως θα υπάρξει στο τέλος η απαιτούμενη συμπόρευση για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο επόμενο επίπεδο. Εκεί που του αρμόζει, εκεί που του πρέπει σε κάθε περίπτωση.

Μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη… Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα απ’ τα «γερά» πορτοφόλια ανάμεσα σε αυτούς τους σχεδόν 13.000 που έχουν συμμετάσχει στην προσπάθεια. Δε θέλουμε να πιστεύουμε, αλλά είμαστε σίγουροι πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα συμβεί κι αυτό. Όχι επειδή μόνο αυτό χρειάζεται, αλλά κυρίως για να λειτουργήσει ως παράδειγμα. Ως προτροπή. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως στην όλη προσπάθεια ο ίδιος ο κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένει αυτούς που αγαπούν τον σύλλογο κι έχουν την άνεσή τους, να αποδείξουν όλη αυτή την αγάπη τέλος πάντων.

Πάει ο πρώτος μήνας λοιπόν. Επιτυχημένος σύμφωνα με τη δική μας γνώμη και σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση, το PAO Alive είναι ένα ζήτημα που αφορά το ίδιο το μέλλον του Παναθηναϊκού. Όλα τα υπόλοιπα, μια νίκη, ένα ματς, μια ήττα, μια μεταγραφή κτλ, σε ένα χρόνο από τώρα δε θα τα θυμόμαστε καν. Απλά για να συνεχίσουν να μας απασχολούν αυτά και με πιο… ζεστό και αισιόδοξο τρόπο, με τρόπο που αξίζει επιτέλους στο ΣΥΝΟΛΟ του Παναθηναϊκού, η επιτυχία του PAO Alive είναι επιβεβλημένη! Πάει το πρώτο… κεράκι, άλλα 11 έμειναν να σβήσουμε μέχρι να ανάψει η «φλόγα» που θα γίνει «πυρκαγιά» σηκώνοντας το «τριφύλλι» στα πόδια του, με… βλέμμα αγριεμένο απέναντι σε όσους τώρα σε κοιτάζουν αφ’ υψηλού κιόλας. Κι όταν ο Παναθηναϊκός έχει αυτό το… βλέμμα, ξέρετε και ξέρουμε καλά τι γίνεται. Με το καλό, γεροί να είμαστε όλοι να έρθει αυτή η στιγμή που όσο κι αν φαίνεται μακριά, δεν είναι και τόσο…

Υ.Γ. Το ματς με τη Μπεσίκτας είναι ανάλογα πως το βλέπεις το ποτήρι, μισοάδειο ή μισογεμάτο. Σε κάθε περίπτωση ένα τεστ ήταν. Αλλά σου έδειξε για ένα ημίχρονο απέναντι στην ομάδα Νέων των Τούρκων ουσιαστικά, πως έχεις τεράστια ανάγκη και για στόπερ και για αμυντικό χαφ!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ