ΑΠΛΩΝΕΙ ΟΜΟΡΦΑ!

Ο Παναθηναϊκός έχει συνοχή και πλέον δείχνει να διαθέτει και δημιουργικά ισορροπία!

Απλώνει όμορφα!

Είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός έχει ένα προνόμιο τη φετινή σεζόν. Έχει τον ίδιο προπονητή. Ταυτόχρονα έχει αλλαγές στο ρόστερ του (και θα έχει περισσότερες μέχρι τέλος Αυγούστου) όμως διατήρησε έναν βασικό κορμό αγωνιστικό. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς πως το «τριφύλλι» θα στηριχθεί αποκλειστικά στην ομοιογένεια, ή στη γνώση τακτικών προσεγγίσεων απ’ τον προπονητή. Φέτος όλα δείχνουν να αλλάζουν. Με τρόπο που… ομορφαίνει το ποδόσφαιρο των «πράσινων». Το κάνει πιο απρόβλεπτο, πιο δημιουργικό αν θέλετε και αυτόματα περισσότερο επικίνδυνο για κάθε αντίπαλο. Άλλωστε το… εύκολο είναι να κλείσεις χώρους, να καταστρέψεις και να δοκιμάσεις έτσι να πάρεις κάτι. Το δύσκολο είναι να είσαι ο κυρίαρχος, ο δημιουργός και στο τέλος ο νικητής. Αυτό ακριβώς είναι που ξεχωρίζει τις μεγάλες ομάδες από τις απλά καλές.

Δεδομένα οι προσθήκες που έχουν γίνει στο ρόστερ, διαφοροποιούν σημαντικά τον Παναθηναϊκό. Και το λέμε δίχως να έχουμε δει τα παιδιά αυτά να παίζουν όλα μαζί και σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας. Ούτε ο Ζαχίντ είναι στο 100%, ούτε ο Μολό φυσικά, ούτε κι ο Κολοβός παρά την εξαιρετική του απόδοση στην Τουρκία. Απλά με την προσθήκη τους, έρχονται να μπουν στο παιχνίδι των «πράσινων» σημαντικά στοιχεία που έλειπαν. Την περασμένη σεζόν το «τριφύλλι» όσο κι αν δημιουργούσε ευκαιρίες μέχρι ένα σημείο, ήταν ξεκάθαρο πως δυσκολευόταν σημαντικά στο «χτίσιμο». Ειδικά από ένα σημείο και μετά, η ανάπτυξη έμοιαζε με… ανοιχτό βιβλίο. Από αριστερά ο Χατζηγιοβάνης διαγώνια κίνηση, ο Ινσούα ανέβαινε και έκανε κι αυτός κίνηση προς την περιοχή του αντιπάλου, ο Μακέντα έβγαινε σαν εξτρέμ και έτσι απειλούσες. Αν δεν σε σταματούσε ο αντίπαλος, διότι από ένα σημείο και μετά το πράγμα… φώναζε πως δεν υπάρχει φαντασία και δε γινόταν να συμβεί αυτό λόγω έλλειψης ποιότητας.

Πλέον υπάρχει η ποιότητα και με το καλό θα προστεθεί επιπλέον αυτό το στοιχείο. Πλέον υπάρχει και η πληρότητα σιγά σιγά. Όταν για παράδειγμα την περασμένη σεζόν είχες τον Αρμενάκα ως εναλλακτική και τώρα μπορείς να σκεφτείς τον Μολό σε αυτή τη θέση, η διαφορά είναι προφανής. Κυρίως όμως πέρα απ’ την ανάπτυξη απ’ τα άκρα, θα έχεις τεράστια δύναμη και στον άξονα. Ειδικά και με τη νέα διάταξη που θα δούμε φέτος, αυτό το 4-3-3, ή το 4-2-3-1 κάποιες άλλες φορές. Το τρικ με τον Κολοβό σε ρόλο εσωτερικού, ήταν εξαιρετικό και σου δίνει τεράστιο πλεονέκτημα σε αναμετρήσεις με ομάδες που θα κλείνονται. Θα βάζεις επιπλέον παίκτη στην περιοχή τους, θα έχει έξτρα απειλή απ’ τα χαφ, θα υπάρχει ο Ζαχίντ να κάνει το ίδιο, ο Μπουζούκης, παιδιά που μπορούν να αλλάξουν θέσεις ανάμεσα σε άξονα και άκρα. Εξαιρετικές περιπτώσεις ποιότητας και λύσεων που κάνουν ευκολότερη τη ζωή κάθε προπονητή.

Προσθέστε σε όλα αυτά και τον Μακέντα που το παιδί έχοντας κάνει προετοιμασία, φαίνεται μια σκάλα πάνω απ’ αυτό που είδαμε την περασμένη σεζόν. Συν το γεγονός πως έρχονται κι άλλες κινήσεις. Ένας φορ και ένας ακραίος ακόμη. Γεμίζεις ποιοτικά, γεμίζεις ποσοτικά, «σβήνεις» ένα απ’ τα βασικότερα προβλήματά σου την περασμένη σεζόν. Αν όχι το βασικότερο. Διότι κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα οι αναμετρήσεις που θα κριθούν στο πόσο συμπαγής είσαι ως ομάδα, είναι λίγες. Φέτος θα είναι περισσότερες λόγω και των πλέι οφ, όμως δεν είναι πολλές και πάλι. Για αρχή πρέπει να πάρεις αυτά τα ματς που δεν σε παίρνει να χάσεις βαθμούς. Εκεί θες φαντασία, εκεί θες άπλωμα του παιχνιδιού σου, εκεί θες να απειλείς και από τα άκρα αλλά και απ’ τον άξονα! Με την αλλαγή διάταξης και με τα πρόσωπα που έχει προσθέσει (θα έρθουν κι άλλα) ο Παναθηναϊκός δημιουργικά γίνεται άλλη ομάδα. Σαφώς πιο… όμορφη στο μάτι, σαφώς πιο απειλητική στο χορτάρι.

Πολλά θα κριθούν ασφαλώς με την τελική μορφή του ρόστερ. Αλλά κρίνοντας με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι προφανές πως έχει μπει ποιότητα στο έμψυχο δυναμικό, έχει προστεθεί ποσότητα στις λύσεις σου. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός φυσικά. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν έξι έξτρα αναμετρήσεις στα πλέι οφ, γεμάτες με απαιτήσεις (με το καλό θα είναι ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ), γεμάτες με ανάγκη για λύσεις. Άρα οι κινήσεις που θα γίνουν είναι στην ουσία παικτών για το βασικό σου ροτέισον. Κοινώς και ενδεκαδάτοι να μην είναι, να έχουν την ικανότητα να καλύψουν οποιαδήποτε απουσία ανά πάσα στιγμή, με χαρακτηριστική άνεση και χωρίς να γίνει αισθητή. Εκτός του στόπερ βέβαια που θα είναι ενδεκαδάτος. Ο Παναθηναϊκός όμως μέσω της δουλειάς που βλέπουμε να βγαίνει στα φιλικά με ομάδες που είναι ξεκάθαρα καλύτερες απ’ όσες θα αντιμετωπίσεις στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, έχει κατορθώσει να κερδίσει και ηρεμία. Δεν υπάρχει πίεση για τις κινήσεις κι όλοι έχουν μια θετική προδιάθεση. Αυτό βγάζει καλή ενέργεια και μην το γελάτε παίζει το ρόλο του! Περιμένοντας τις επόμενες μεταγραφές που θα σου δώσουν επιπλέον ποιότητα λοιπόν, κρατάμε το γεγονός πως η ομάδα έχει αλλάξει πρόσωπο δημιουργικά, έχει δείξει πως μπορεί να απλώσει όμορφα το παιχνίδι της. Με 20 μέρες μπροστά για να το βελτιώσει συν τοις άλλοις!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ