ΟΣΟ ΘΑ «ΓΕΜΙΖΕΙ» ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ!

Με… μπαλώματα ο Παναθηναϊκός κι όμως δείχνει πως είναι «σκληρό καρύδι» και τα καλύτερα έρχονται!

Όσο θα «γεμίζει» θα βελτιώνεται!

Να υπάρξει ανάλυση αγωνιστική σε μια αναμέτρηση που έπαιξε ο Παναθηναϊκός με εσωτερικά χαφ τον Κολοβό και τον Χατζηθεοδωρίδη, πραγματικά φαντάζει αστείο. Συν τον Χρήστο Δώνη σε ρόλο κόφτη, που όσο καλός κι αν είναι σε αυτή την προετοιμασία, το παιδί δεν είναι κόφτης! Τον Κονάν που ξεκίνησε αριστερό χαφ-εξτρέμ, δεν τον αναφέρουμε καν. Το βασικό θέμα των πειραματισμών, ήταν η μεσαία γραμμή ξεκάθαρα. Είναι δεδομένο πως μια ανάλογη διάταξη δε θα τη δούμε σε επίσημο ματς, ούτε καν σε κάποιο απ’ αυτά του Κυπέλλου που θεωρούνται εύκολα. Άρα δε γίνεται να υπάρξει σοβαρό συμπέρασμα με αυτό το δεδομένο.

Ένα στοιχείο που αξίζει να σταθεί κανείς στο φιλικό με την Μπρέντα, είναι πως παρά τους πειραματισμούς σε επίπεδο προσώπων, η ομάδα «φωνάζει» πως έχει αρχή, μέση και τέλος. Κρατάει την δεδομένη ισχυρή ανασταλτική εικόνα της, στοιχείο βασικότατο φυσικά. Ειδικά όταν δεν είχες τον βασικό σου κόφτη, όταν δεν είχες κάποιον εσωτερικό με ισορροπία και στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού του, όσο κι αν δεν είχες ούτε καν τον βασικό σου στόπερ (όποιος κι αν είναι αυτός τελικά) ή τον βασικό σου τερματοφύλακα. Αυτό είναι ένδειξη δουλειάς και κυρίως διάθεσης. Διότι το να παίξει ο καθένας με την μπάλα στα πόδια, είναι το απλό. Είναι το ευχάριστο αν θέλετε. Το δύσκολο είναι να τρέξει να καλύψει χώρους, να βάλει το κορμί του στη φάση που μπορεί να φέρει δυσκολία και πάει λέγοντας. Ο Παναθηναϊκός το κάνει παρά το ποιοι αγωνίζονται. Είναι σπουδαίο το συγκεκριμένο γεγονός, διότι ισορροπεί κάπως και την έλλειψη ύψους και σκληράδας απ’ το ρόστερ. Άρα αν με κάποιο τρόπο (μεταγραφικά) βελτιώσεις αυτή την κατάσταση κάπως, όλοι αντιλαμβανόμαστε πως η ομάδα θα είναι 50% πάνω!

Δημιουργικά υπήρξαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά όχι πολλά πράγματα. Είναι ακόμη νωρίς όμως, ήταν και πάλι πειραματική η σύνθεση και δεν μπορεί να πει κανείς πως βελτιώθηκες ή δε βελτιώθηκες. Ένα απλό παράδειγμα έχει να κάνει με τη συμμετοχή του Ινσούα στη δημιουργία. Αγώνα με τον αγώνα αυτή ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Γενικά όσο περνά ο καιρός ο Παναθηναϊκός θα βρίσκει κι εκεί τους αυτοματισμούς του, θα βάζει περισσότερα πρόσωπα στην εξίσωση και θα παίρνει πράγματα απ’ την ποιότητα που σιγά-σιγά έχει αποκτήσει σε αυτές τις θέσεις. Δείτε τον Ζαχίντ. Δεν… θάμπωσε κανέναν με την Μπρέντα, όμως σαφώς κάθε του επαφή σε πείθει πως το παλικάρι έχει ποιότητα. Το πώς αλλάζει κατεύθυνση, το πώς ψάχνει διαρκώς το κάθετο ποδόσφαιρο, είναι κάτι που χρειάζεται η ομάδα και με το παραπάνω!

Τι μένει λοιπόν; Προφανώς η ολοκλήρωση του ρόστερ. Ακόμη είναι να γίνουν πολλές μεταγραφές. Έχουν πραγματοποιηθεί πέντε μαζί με τον Κονάν, άρα θα γίνουν περίπου άλλες τόσες και ανάλογα με τις αποχωρήσεις θα φανεί για το παραπάνω. Είναι σημαντικό όμως, να «γεμίσει» το ρόστερ. Κοινώς όσο καλός κι αν είναι ο Αλεξανδρόπουλος, το παιδί δεν μπορεί να υπολογίζεται για αντικαταστάτης του Κουρμπέλη αυτή τη στιγμή. Όσο καλός κι αν είναι ο Αθανασακόπουλος ή ο Σερπέζης, δεν μπορούν να γίνουν ξαφνικά βασικές επιλογές για τα εσωτερικά χαφ. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να… γεμίσει το ρόστερ του με λύσεις που θα του επιτρέπουν να έχει μια γερή βάση πάνω στην οποία θα στηριχτεί. Να ξέρει πως υπάρχουν 18-19 βασικές επιλογές, με τους νέους να έρχονται ως εναλλακτικές.

Για να το σκεφτείτε στον απόλυτο βαθμό και θα αναφερθούμε σε μια θέση που πιθανότατα δε θα αποκτηθεί παίκτης. Ο Ζαγαρίτης πηγαίνει εξαιρετικά στην προετοιμασία. Το παιδί είναι όμως για να καλύπτει κάθε απουσία του Ινσούα; Αν έχετε προσέξει, ο Χατζηθεοδωρίδης στα φιλικά δεν έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο ως αριστερό μπακ. Άρα ο Δώνης δεν τον υπολογίζει για εκεί, παρά μόνο σε μεγάλη ανάγκη. Γι’ αυτό ακριβώς θες να γεμίζεις με λύσεις. Φανταστείτε λοιπόν να παίζεις ένα μεγάλο ματς (χτυπάμε ξύλο) και να μην αγωνιστεί λόγω τραυματισμού ο Ινσούα.

Το ίδιο ισχύει και σε άλλες θέσεις. Για να είσαι σίγουρος πρέπει να γεμίσεις το ρόστερ σου. Αυτό αυξάνει το συναγωνισμό, αυξάνει το επίπεδο της ομάδας και φυσικά την ποιότητά της. Ξεκάθαρα πράγματα. Οι κινήσεις που είναι να γίνουν θα γίνουν. Υπάρχει μπροστά ένας μήνας μέχρι την έναρξη της σεζόν για τον Παναθηναϊκό (σε επίπεδο επίσημων υποχρεώσεων). Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των ευκαιριών. Άρα προσφέρεται για να πάρεις καλύτερους παίκτες σε φθηνότερες τιμές. Να η ευκαιρία λοιπόν. Και κάτι μας λέει πως ίσως τελικά οι τέσσερις μεταγραφές που όλοι περιμένουν, να αυξηθούν (ανεξάρτητα από πιθανές πωλήσεις).

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ