ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ!

Ο Κολοβός που ενσωματώθηκε και ο Ζαχίντ που πλησιάζει, διαμορφώνουν δεδομένα στο «τριφύλλι»!

Απειλή και ποιότητα!

Άργησε ο Παναθηναϊκός τις μεταγραφές του. Αλλά σε κάθε περίπτωση η ουσία είναι το ποιοι θα είναι αυτοί που θα ενισχύσουν το «τριφύλλι». Το ξεκίνημα με τον Κολοβό και κατά πάσα πιθανότητα τον Ζαχίντ όπως φαίνεται, διαμορφώνει ξεκάθαρα μια κατάσταση μεσοπιθετικά. Στο δημιουργικό κομμάτι των «πράσινων» που είχε τεράστιο θέμα την περασμένη σεζόν. Η αυτονόητη σκέψη πως αυτοί οι δύο θα… αντικαταστήσουν ουσιαστικά τον Άλτμαν και τον Μουνιέ σε επίπεδο ρόστερ (εντελώς πρόχειρη σκέψη) δείχνει κατά κάποιο τρόπο πως γίνεσαι καλύτερος. Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που έχει πραγματική σημασία.

Τόσο ο Κολοβός όσο και ο Ζαχίντ (να τελειώσει με το καλό), έχουν δύο βασικά στοιχεία που ο Παναθηναϊκός τα χρειάζεται και με το παραπάνω. Πρώτα απ’ όλα τη διάθεση να παίξουν κάθετα. Την ικανότητα να παίξουν κάθετα αν θέλετε. Αυτό βοηθά στο να ανοίξουν οι άμυνες και να γίνεις απρόβλεπτος. Το άλλο στοιχείο που είχε τεράστια ανάγκη η ομάδα, είναι το γεγονός πως σκοράρουν. Απειλούν, σουτάρουν και το κάνουν καλά. Πατούν περιοχή για να το πούμε πιο απλά. Ο Παναθηναϊκός και στους δύο αυτούς τομείς, είχε τεράστια ανάγκη. Με μια λέξη αν θέλετε, του έλειπε η φαντασία! Οπότε το γεγονός πως βρίσκει δύο παίκτες που μπορούν να σε ανεβάσουν, είναι το λιγότερο θετικό, γιατί βάζεις ποιότητα εκεί που τη χρειαζόσουν!

Μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Πως τα συγκεκριμένα στοιχεία τα προσθέτεις στο σύνολο. Κοινώς τόσο ο Κολοβός όσο και ο Ζαχίντ θα κάνουν καλά αυτά που έκανε την περασμένη σεζόν ουσιαστικά μόνο ο Μπουζούκης (ως «πακέτο»). Με αυτούς τους τρεις, έχει μια καλή μεσοεπιθετική-δημιουργική γραμμή για τα δεδομένα σου. Υπάρχει κι ο Χατζηγιοβάνης (αν δεν πουληθεί) που επίσης σκοράρει και απειλεί για τη θέση που αγωνίζεται, ενώ θες έναν ακόμη ακραίο για να διαθέτεις πλέον μια πεντάδα επιπέδου.

Μια πεντάδα που θα σε κάνει όχι απλά καλύτερο, αλλά εντελώς διαφορετικού επιπέδου συγκριτικά με αυτό που ήσουν. Σε αυτούς προσθέτουμε ως έκτη λύση και τον Χατζηθεοδωρίδη που παίζει ως ακραίος αρκετές φορές και δίχως άλλο έχει αποδείξει πως προσπαθεί να απειλήσει και το έχει πετύχει αρκετές φορές μάλιστα. Αν σκεφτεί κανείς πως την περασμένη σεζόν το «τριφύλλι» διέθετε Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Μουνιέ, Άλτμαν, Αρμενάκα (στο δεύτερο μισό) και Χατζηθεοδωρίδη, η διαφορά είναι απόλυτα κατανοητή. Συν τη μία ακόμη κίνηση που πρέπει να κάνεις για ακραίο, συν τον φορ που θες με την ικανότητα στο εύκολο γκολ κι ας μην είναι τόσο καλός εκτός περιοχής, όπως ο Μακέντα για παράδειγμα (όλα αυτά αν μείνει τελικά ο Ιταλός, γιατί αν δε μείνει πας για δύο επιθετικούς). Και σαφώς δεν ξεχνάμε τον Εμμανουηλίδη που είναι κάτι ανάμεσα σε εξτρέμ και επιθετικό ουσιαστικά, αλλά σαφώς μπορεί να δώσει λύσεις!

Σε κάθε περίπτωση έχουμε δρόμο ακόμη για την διαμόρφωση του ρόστερ. Όμως αυτή η αρχική εικόνα που δημιουργείται στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, τόσο σε επίπεδο φαντασίας όσο και σε επίπεδο εκτέλεσης, είναι δίχως άλλο θετική.

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Α2 με άλλο όνομα. Αυτό τι ακριβώς θα αλλάξει ρε παιδιά; Κι εμείς αν πάμε σε αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων και τους πούμε «μην κοιτάτε την ταυτότητα, επιλέγουμε να μας λένε Ωνάση», λέτε να μας περάσουν για δισεκατομμυριούχους και να μας δώσουν το αμάξι έτσι… αέρα; Ας είμαστε λίγο σοβαροί!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ