Ο PAO ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ALIVE!

Το να μην πάνε όλα καλά για τον Παναθηναϊκό, παύει σιγά-σιγά να μπαίνει στην κουβέντα!

Ο PAO είναι ήδη Alive!

Το πιο εντυπωσιακό σε κάθε εγχείρημα, είναι το να βλέπεις την πορεία του. Να παρακολουθείς την εξέλιξή του. Η προσπάθεια που έθεσε σε εφαρμογή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με το PAO Alive, είναι γνωστό πως έχει ως βάση τον Βοτανικό και την ένωση όλου του συλλόγου φυσικά! Δύο στοιχεία που δεν υπάρχει φίλος της ομάδας να μην τα επιθυμεί διακαώς. Οπότε η συμμετοχή σε αυτή την τεράστια προσπάθεια, στη μόνη που δίνει ελπίδα στο «τριφύλλι», δε νομίζουμε πως ουσιαστικά τέθηκε ποτέ σε αμφιβολία. Στην πράξη θα φανούν όλα βέβαια, αλλά μιλάμε σύμφωνα με τη λογική…

Η επίσημη παρουσίαση του PAO Alive για πολλούς ήταν η αφορμή προκειμένου να βλέπουν το ποσό συμμετοχής που υπάρχει. Σημαντικό στοιχείο κι αυτό, διότι κάνει τους πάντες να καταλάβουν το πώς εξελίσσεται το πράγμα και ταυτόχρονα-αν και ποτέ δεν υπήρξε αμφιβολία-είναι ακόμη μια απόδειξη αξιοπιστίας και διαφάνειας! Το ποσό που συγκεντρώθηκε μέσα σε λίγες μέρες, σε καμία περίπτωση δεν είναι μικρό. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο. Για τον απλούστατο λόγο πως στο δικό μας μυαλό δεν τίθεται πλέον το ερώτημα «κι αν δεν μαζευτεί το μίνιμουμ των 20.000.000 ευρώ;».

Η συσπείρωση που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχει προχωρήσει ακόμη σε κάποιο δεσμευτικό επίπεδο (πέρα απ’ τις προφορικές δεσμεύσεις πολιτικών φυσικά) το πρότζεκτ του Βοτανικού, δείχνει πολλά. Ο κόσμος έχει καταλάβει τι… παίζεται εδώ, έχει συνειδητοποιήσει πως άλλη ελπίδα ή έστω απλά άλλη λύση (εφαρμόσιμη και αξιόπιστη) δε θα υπάρξει. Άρα η συμμετοχή είναι δεδομένη. Είτε τώρα φαίνεται στον καθένα μεγάλο το ποσό, είτε φαίνεται μικρό, είτε μπουν πολλοί «φραγκάτοι» Παναθηναϊκοί στην πορεία είτε μπουν λιγότεροι. Μέχρι τον επόμενο Ιούλιο η απαιτούμενη συμμετοχή δεδομένα θα έχει προκύψει. Αυτό το «αν» αρχίζει να χάνεται κι από μόνο του το συγκεκριμένο γεγονός είναι μια τεράστια επιτυχία!

Άλλωστε από εδώ και μπρος θα υπάρχουν μόνο επιπλέον κίνητρα. Ο Βοτανικός στην κορυφή της λίστας, συν κι άλλα μικρότερα αλλά σημαντικά για να… χτιστεί λιθαράκι λιθαράκι ο τοίχος που θα πέσουν πάνω όσοι θεωρούν πως ο Παναθηναϊκός δε θα σωθεί. Πως ο Παναθηναϊκός δε θα μείνει ζωντανός. Για παράδειγμα το να κάνεις ανανέωση στην ιστοσελίδα του PAO Alive και να βλέπεις το ποσό να αλλάζει μέσα σε δευτερόλεπτα, είναι κι αυτό ένα κίνητρο. Γιατί ο καθένας διαπιστώνει τη μαζικότητα της συμμετοχής. Κόντρα στις γνωστές Κασσάνδρες του αρνητισμού που παρουσιάζονται διαρκώς (αυτές οι λίγες τέλος πάντων) και πλέον «πνίγηκε» η προσπάθειά τους να «δηλητηριάσουν» το μυαλό του κόσμου.

Κάτι ακόμη σπουδαιότερο πάντως, είναι το πώς πορεύεται η ιστορία. Πως προχωρά. Συνήθως σε όλα όσα γίνονται στην χώρα μας, ο ενθουσιασμός αρχικά είναι στην κορύφωσή του και στην πορεία μειώνεται. Με το PAO Alive το εντυπωσιακό είναι πως από την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοινώνοντας το πλάνο και τα δεδομένα του, καθημερινά παρατηρείται μια άνοδος σε επίπεδο συσπείρωσης και ενθουσιασμού. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της αισιοδοξίας. Και κυρίως το μέγεθος της σιγουριάς που έχει αφήσει τη θέση της στο «κι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα;». Ένα ερώτημα που σιγά-σιγά σβήνεται!

Σημαντικό και σπουδαίο ρόλο για να φανεί πως ο Παναθηναϊκός επιτέλους δείχνει πως είναι… Alive ως οργανισμός, παίζει και η ειλικρίνεια. Πέρα απ’ το ίδιο το πρόσωπο που είναι μπροστά στο εγχείρημα αυτό (Δημήτρης Γιαννακόπουλος) και αποτελεί εγγύηση απ’ όποια άποψη κι αν το δει κανείς, διαπιστώνει ο καθένας πως δεν έχουμε βαρύγδουπες δηλώσεις, δεν έχουμε.. φαμφάρες που θα μπορούσαν να ειπωθούν για να «ζεστάνουν» περισσότερο τον κόσμο, αλλά καλύτερα να μένουμε στη… γη και η εκτόξευση να έρθει την ώρα που πρέπει. Από… εκτοξεύσεις στα λόγια, χορτάσαμε. Υπάρχει μια ιδιαίτερη σοβαρότητα, μια ταπεινότητα αν θέλετε, που καταδεικνύει τον σεβασμό προς τον ίδιο τον κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά και την πλήρη επίγνωση του μεγέθους του εγχειρήματος! Μην ξεχνάμε πως δεν «παίζεται» η πραγματοποίηση μιας καλής μεταγραφής εδώ, αλλά η σωτηρία του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου!

Χωρίς ίχνος υπεραισιοδοξίας και απλά με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα σε επίπεδο ατμόσφαιρας, γεγονότων κτλ, ο Παναθηναϊκός σιγά-σιγά θα τα… πετάξει τα σωληνάκια που τον κρατούν στη ζωή και θα σηκωθεί όρθιος! Έχοντας ως μεγαλύτερο εχέγγυο όχι τα χρήματα που θα μαζευτούν και δεδομένα μπορούν και πρέπει να είναι αριθμός που θα αφήσει τους πάντες με ανοιχτό το στόμα, αλλά την ισχυροποίησή του μέσω δύο τριών βασικών στοιχείων. Τη συσπείρωση, τις εγκαταστάσεις στον Βοτανικό που θα είναι η εγγύηση για το μέλλον και φυσικά το πρόσωπο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που ευθύνεται για τα δύο προηγούμενα!

Υ.Γ. Πρώτο φιλικό κόντρα σε ομάδα καλύτερη που είναι και πιο έτοιμη από σένα χωρίς να έχεις ούτε ένα νέο πρόσωπο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Συγγνώμη αλλά όσο κι αν πρέπει να έχουμε… χαμηλά την μπάλα, δεν γίνεται να μη χαμογελάσουμε αισιόδοξα!

Υ.Γ.1: Αν ο ΟΣΦΠ, ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ, επικρατούσε σε φιλικό στην έδρα της Φέγενορντ, στο πρώτο ματς της προετοιμασίας ενώ οι Ολλανδοί σε δύο εβδομάδες ξεκινούν Πρωτάθλημα, με σκορ 3-0, θα είχε βρεθεί έστω ένας να γράψει και να πει «ήταν μαγική εικόνα το σκορ και αδικεί τη Φέγενορντ»; Ρητορικό το ερώτημα φυσικά…

Υ.Γ.2: Πρώτη φορά μετά από καιρό λες «τελειώνουν τα βάσανα» και πραγματικά το πιστεύεις σε Παναθηναϊκό επίπεδο… Τεράστια υπόθεση!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ