ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ… ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ!

Αυτή η τραγική μειοψηφία των «εγώ τα ξέρω όλα και προσπαθώ να πείσω τους πάντες» εδώ και χρόνια «τρώει» τις σάρκες του Παναθηναϊκού!

Τη γνώμη σας… και σε άλλη παραλία!

Νέα εποχή, social media, οι γνώμες όλων ξαφνικά δείχνουν να έχουν αξία. Στο μυαλό τους τουλάχιστον, επειδή στην πράξη… ουδείς ασχολείται. Το ίδιο ισχύει και με τα όσα μπορεί να πούμε εμείς, εσείς και όλοι γενικότερο. Εξαίρεση αποτελούν μόνο αυτοί των οποίων η γνώμη επηρεάζει κάτι. Καθορίζει κάτι. Έτσι γίνεται στοιχείο που πρέπει να του δώσεις σημασία. Σε κάθε περίπτωση, το παν είναι η αυτογνωσία. Να ξέρουμε ποιοι είμαστε και να μη θεωρούμε πως ξαφνικά γίναμε… πολιτικοί κομισάριοι στην Σοβιετική Ένωση του Στάλιν.

Το PAO Alive είναι πλέον σε εξέλιξη. Ο Παναθηναϊκός μας πρέπει να κρατηθεί ζωντανός. Για να έχουμε να διαφωνούμε αν θέλετε, να έχουμε να ανταλλάσουμε διαφορετικές απόψεις για μια μεταγραφή, για έναν προπονητή και πάει λέγοντας. Αν αυτή η ιστορία δεν προχωρήσει, η ίδια η ύπαρξη του συλλόγου τίθεται σε αμφιβολία. Διότι στο ποδόσφαιρο θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε για προσφυγές παικτών που τους οφείλονται δόσεις και για στόχους που είναι άντε η είσοδος στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος, στο μπάσκετ ο Πρωταθλητισμός που τον έχουμε για… σίγουρο κάθε χρόνο θα μοιάζει με στόχο όχι απλά δύσκολο αλλά ακατόρθωτο και μην το συζητήσουμε καν για Ευρώπη, ενώ τα τμήματα του Α.Ο. θα φυτοζωούν όπως φυτοζωούσαν μέχρι ένα χρόνο πριν σε πιο χαμηλές κατηγορίες ή με… προσευχές για να μη χάνεις απ’ τον αιώνιο με τρόπο ντροπιαστικό. Τόσο απλά και σκληρά θα είναι τα πάντα.

Απ’ αυτή την κατάσταση, από το τεράστιο πρότζεκτ του Βοτανικού για το σύνολο του συλλόγου, μας χωρίζει μια απόφαση. Ο καθένας ας σκεφτεί κι ας… ζυγίσει τα δεδομένα στο μυαλό του κι ας αποφασίσει. Πραγματικά κάθε απόφαση θα είναι σεβαστή, ακόμη κι αυτών που τελικά θα επιλέξουν «να πάει στο διάολο ο σύλλογος, γιατί να βοηθήσω;». Όσο… αναγούλα κι αν μας πιάνει και μόνο στην υποθετική αυτή ατάκα, δημοκρατία έχουμε όλες οι αποφάσεις είναι σεβαστές.

Αυτό που δεν μπορεί να γίνει επιτρεπτό με τίποτα, είναι η προσπάθεια επηρεασμού. Για μας ξεκάθαρα το να συμμετάσχει ο καθένας στο επίπεδο που μπορεί σε αυτή την προσπάθεια, είναι μονόδρομος. Αλλά δε θα κάνουμε… πλύση εγκεφάλου σε κανέναν. Δόξα τω θεώ οι Παναθηναϊκοί έχουν ένα επίπεδο για να αντιλαμβάνονται τα πράγματα και τις καταστάσεις. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, όσοι τελικά αποφασίσουν «να πάει στο διάολο ο σύλλογος εγώ δεν βοηθάω», να έχουν ξεκινήσει… καμπάνια επηρεασμού όλων των άλλων. Με μια γρήγορη «βόλτα» στη μάστιγα (έτσι την έχουμε μετατρέψει) των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα παρατηρήσετε πως οι απόψεις που μόνο αμφιβάλουν, αμφισβητούν και έχουν διαρκώς μια θεωρία συνομωσίας να αναφέρουν, είναι αυτές που κάνουν την μεγαλύτερη φασαρία. Σαφώς και είναι λιγότερες, αλλά για κάποιο λόγο είναι φανατικές και ασταμάτητες! Είτε από διάφορα… τρολ, είτε από κάποιους που έχουν συμφέρον να συνεχιστεί αυτή η μιζέρια και πάει λέγοντας.

Οκ, σεβόμαστε κάθε άποψη, αλλά δε θα σεβαστούμε την προσπάθεια επηρεασμού όσων έχουν καταλάβει πλήρως την κατάσταση! Δε θα σεβαστούμε κανέναν που λέει σαχλαμάρες με επιχειρήματα της πλάκας. Διότι αν προσέξετε συνήθως όλα βασίζονται σε ψέματα. Όπως για παράδειγμα το περιβόητο «μα γιατί να βάλουμε μόνο εμείς λεφτά;». Αυτός ποιος το είπε πρώτος να του στείλουμε λουλούδια για την ανακάλυψή του πραγματικά. Ή να τον κάνουμε πρόεδρο γιατί πιστεύει πως με 20 εκατ. θα «τρέξει» όλος ο σύλλογος, θα πληρωθούν τα χρέη της ΠΑΕ και όλα καλά! Αν είναι τόσο μάγκες, να τους εκμεταλλευτούμε. Για να μην το συνεχίσουμε με άλλα επιχειρήματα της πλάκας όπως «κάθε χρόνο δεν μπορεί να δίνει ο κόσμος» (ανοίξτε κάνα λεξικό να δείτε τι σημαίνει «άπαξ») κι άλλα τέτοια.

Μόνο εμπάθεια και συμπλεγματικές καταστάσεις οδηγούν σε τέτοια αναπαραγωγή ψεμάτων, με αποκλειστικό σκοπό να επηρεαστούν οι Παναθηναϊκοί και να μη μετάσχουν στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ και φυσικά ΜΟΝΗ λύση που υπάρχει για τον σύλλογο. Ίσως να το παίζουν… μάγκες γιατί θεωρούν πως στο τέλος αν δεν μαζευτεί το ποσό αυτό θα μείνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αλλά ακόμη κι αν το πιστεύουν (παρότι ξεκαθαρίστηκε με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης), ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν τέτοιο ρίσκο, αποφασίζοντας για το τι θα γίνει και «παίζοντας» με την τύχη του Παναθηναϊκού απλά και μόνο για να πουν «είπα τη γνώμη μου και μάζεψα 12 likes ενώ με έκαναν και 5 retweet».

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών που απλά… πετάνε δηλητήριο για να το σκεφτείτε εσείς κι όλοι οι Παναθηναϊκοί, είναι πως απλά έχουν αρνητική στάση σε κάτι τόσο ξεκάθαρο, τη στιγμή που δεν έχουν να προτείνουν την παραμικρή λύση! Γι’ αυτό ακριβώς λέμε πως η μόνη λογική εξήγηση είναι πως τους βολεύει η τωρινή κατάσταση. Γιατί μόνο έτσι θα αποκτά νόημα η μίζερη ζωή τους, μέσω της διαρκούς αμφισβήτησης σε μπροστά από έναν υπολογιστή, θεωρώντας πως… κάποιοι είναι. Βλέπετε η επιστροφή του Παναθηναϊκού εκεί που του αξίζει σε όλα του τα επίπεδα, αυτόματα όλους αυτούς θα τους… ξεβράσει. Δε θα έχουν χώρο να δρουν και να «δηλητηριάζουν».

Σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή-εποχή για τον σύλλογο, την γνώμη σας και… σε άλλη παραλία λοιπόν. Μόνο κακό κάνετε, μόνο… φρένο πατάτε ενώ είναι η ώρα να γκαζώσουν οι πάντες για το «τριφύλλι». Τόσο καιρό σας ανέχεται ο σύλλογος και ο κόσμος του, αναφορικά με αγωνιστική γνώμη, αναφορικά με μεταγραφές, αναφορικά με τα μπάτζετ, αναφορικά με όσα αφορούν τον Παναθηναϊκό τέλος πάντων. Σαφώς και χρειάζεται να έχουν όλοι γνώμη. Δε χρειάζεται όμως να έχει κανείς κακία απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αυτό πρέπει να τελειώσει εδώ. Ένα τόσο σοβαρό και ζωτικής σημασίας θέμα όπως το ίδιο το μέλλον και η ύπαρξη του «τριφυλλιού», πρέπει να γίνει αφετηρία να ξεχωρίσει η ήρα απ’ το στάρι… Τόσο απλά!

Υ.Γ. Για όλη αυτή την κατάσταση ευθύνονται σαφώς και αρκετοί δημοσιογράφοι που… ακολουθούν την εποχή θεωρώντας πως είναι κάτι παραπάνω από δημοσιογράφοι. Δεν διαφέρει σε τίποτα η δική τους κατηγορία απ’ όσα αναφέραμε μέχρι τώρα…

Υ.Γ.1: Ανακοινώθηκε το PAO Alive που κρίνει το μέλλον του Παναθηναϊκού και θεωρήθηκε σημαντικότερο θέμα ο τραυματισμός του Φορτούνη (να γυρίσει δυνατός, αντίπαλος είναι αλλά η υγεία πάνω απ’ όλα) ή το αν δυσκολεύει μια μεταγραφή για την ΑΕΚ… Η ζημιά που έχει γίνει στον Παναθηναϊκό λόγω ποδοσφαίρου, είναι τεράστια. Άλλη μια απόδειξη για το γεγονός πως η διαδικασία αυτή είναι ζωτικής σημασίας!

Υ.Γ.2: Κόναν… Σιδεροκέφαλος, να μας εκπλήξει όλους το παιδί, αλλά ουσιαστικά ακόμη ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει μεταγραφή.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ