ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!

Συναντήσεις, δουλειά για το γήπεδο, λόγια που δεν έχουν ακουστεί ποτέ και στήριξη επιφανών Παναθηναϊκών... Το «τριφύλλι» σηκώνεται!

Ευκαιρία για χαμόγελα!

Πάντα ο… καύσωνας του καλοκαιριού, συνδυάζεται με τις μεταγραφές. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα συνήθως. Για τον Παναθηναϊκό η κατάσταση είναι διαφορετική. Αυτό το καλοκαίρι είναι αρκετά διαφορετικό, είναι αρκετά πιο κρίσιμο. Επειδή δεν «παίζεται» το επίπεδο της ομάδας που θα έχει σε όλα τα τμήματά του τη σεζόν που ακολουθεί, αλλά το αν θα έχει μέλλον για όλα τα τμήματά του! Αυτό το διάστημα κρίνεται σε σημαντικό βαθμό το επίπεδο των καλοκαιριών που θα ακολουθήσουν. Το γνωρίζουν οι πάντες άλλωστε, μετά και την τελευταία συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η οποία καθόρισε την ίδια την ελπίδα του «τριφυλλιού», αρκεί να γίνουν τα τρία σημαντικά «βήματα» που χρειάζονται.

Από τότε ήταν αρκετές οι «φωνές» απαισιοδοξίας. Ίσως επειδή αυτό ήθελαν, ίσως επειδή αυτό τους βολεύει σε κάποιες περιπτώσεις, ή απλά επειδή μιλάμε για Παναθηναϊκούς που έχουν χάσει κάθε ίχνος αισιοδοξίας και ελπίδας τα τελευταία χρόνια (κυρίως λόγω των όσων έχουν γίνει με την ΠΑΕ). Σιγά-σιγά όμως, αφήνουν τη θέση τους στην αισιοδοξία. Αρχίζει και αντιλαμβάνεται ο καθένας την κατάσταση και εστιάζει στο επιθυμητό. Στην επαναφορά του Παναθηναϊκού εκεί που πρέπει! Κι εδώ που τα λέμε αυτό είναι και το νορμάλ. Γιατί όταν πηγαίνεις προς τον τοίχο, απλά χρειάζεται να το αποφύγεις και όχι να περιμένεις το μοιραίο κλαψουρίζοντας «πω, πω θα στουκάρω».

Πέρα απ’ την ίδια τη λογική που δουλεύει στον καθένα μας, είναι και όσα γίνονται που φέρνουν ξανά την ελπίδα. Είναι η στάση όλων των εμπλεκόμενων για τον Βοτανικό. Είναι η ίδια η δυναμική που έχει πλέον ο Παναθηναϊκός Α.Ο. γύρω απ’ το θέμα. Το «τριφύλλι» δεν είναι πλέον «έλα μωρέ θα δούμε τι θα γίνει και μάλλον θα βρεθεί λύση αν το θέλουν οι φορείς του τόπου». Ο Παναθηναϊκός δεν διεκδικεί, δεν επαιτεί, είναι εδώ για να πάρει αυτά που αξίζει εδώ και δεκαετίες. Αυτά που του έχουν στερήσει εδώ και δεκαετίες! Απλά το κάνει με δυναμική που δεν υπήρχε άλλα χρόνια. Γι’ αυτό και βρίσκει τόσο έντονη θέληση απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Επιτέλους καταλαβαίνουν πως δεν τους… παίρνει να μη γίνει το αυτονόητο με τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, που δε θα πάρει, αλλά θα ανταλλάξει!

Είναι ιδιαίτερα σημαντικά κάποια στοιχεία που ίσως να μην τους δόθηκε ιδιαίτερη σημασία. Πρώτα απ’ όλα η ατάκα του Κώστα Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο και τα στελέχη της διοίκησης του Α.Ο. «Το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι οι ίδιοι μας οι εαυτοί». Κοινώς είπε ευθέως πως αν δε γίνει ο Βοτανικός, θα ευθύνεται κι ο ίδιος. Το να παίρνει ο νέος δήμαρχος την απόφαση για να πει κάτι τέτοιο, χωρίς να έχει στο μυαλό του να κρατήσει μια… πισινή με κάποια δικαιολογία που θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιήσει, είναι σπουδαίο για το ίδιο το έργο. Διότι είναι ο επικεφαλής του βασικού φορέα που αφορά το πρότζεκτ, ενώ παράλληλα δείχνει πως δε φοβάται κάποια… στραβή! Το κρατάμε και συνεχίζουμε… Άλλωστε με τα δεδομένα που υπάρχουν, πραγματικά δεν μπορούμε να σκεφτούμε έστω το που θα μπορούσε να «σκαλώσει» η υπόθεση που θα γίνει εφαλτήριο ελπίδας για τον Παναθηναϊκό και παράλληλα θα γίνει αιτία για τα μεγαλύτερα έργα στην Αθήνα!

Πέρα απ’ τη δυναμική που έχει πλέον το «τριφύλλι» για να προχωρήσει την υπόθεση Βοτανικός, την υπόθεση υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για το ΣΥΝΟΛΟ του συλλόγου δηλαδή, πέρα από την ατάκα και τη στάση του κ. Μπακογιάννη, υπήρξε κι άλλο ένα γεγονός που φέρνει αισιοδοξία. Μετά τις δηλώσεις του κ. Νίκα που είπε ευθέως πως θα στηρίξει την προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ήρθε και ο κ. Ευγενίδης. Επίσης είπε πως θα συμβάλει στην προσπάθεια. Μιλάμε για επιφανείς οικονομικά Παναθηναϊκούς, που σαφώς και απαιτείται η συμβολή τους. Οι κ.κ. Νίκας-Ευγενίδης, ουσιαστικά άνοιξαν το δρόμο τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουν πολλοί ακόμη. Για να μαζευτεί ποσό μεγαλύτερο απ’ τα 20.000.000 ευρώ. Για να δει ο κόσμος πως η προσπάθεια αυτή έχει συμμετοχή κι απ’ αυτούς που έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα. Η αρχή φαίνεται πως γίνεται σε επίπεδο δημόσιας δέσμευσης. Κάτι που σαφώς μετράει. Η συνέχεια πρέπει να βρει κι άλλους που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα. Μεταξύ μας, μόλις «πέσουν» με το καλό υπογραφές για τον Βοτανικό, κάτι μας λέει πως θα βρεθούν αρκετά περισσότεροι δυνατοί οικονομικά υποστηρικτές του «τριφυλλιού» για να συνεισφέρουν. Πέρα από τον απλό κόσμο που δείχνει να έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης πλέον και θέληση για να συμβάλει προκειμένου να υπάρξει το απαιτούμενο ποσό για να «τρέξει» η κατάσταση στο μεσοδιάστημα. Με εγγυητή και μπροστάρη τον ισχυρό άνδρα ΚΑΕ και Α.Ο. φυσικά.

Είναι δεδομένο πως μιλάμε για μια κατάσταση που φαίνεται να έχει πάρει για τα καλά το δρόμο της… Τον καλό δρόμο της, επειδή ποτέ δεν πρέπει να βγάζουμε απ’ το μυαλό μας το γεγονός πως αν δε γίνουν και τώρα αυτά που πρέπει, ουσιαστικά θα χαθεί ίσως η τελευταία ευκαιρία του συλλόγου. Αλλά δε θα χαθεί! Είναι σπουδαίο λοιπόν πως μετά από πολλά καλοκαίρι, βλέπεις και πάλι κάποια χαμόγελα σε Παναθηναϊκούς. Διότι βλέπουν και ακούν πράγματα που τους κάνουν να αισιοδοξούν. Συγκρατημένα επειδή έχουν… καεί στο χυλό, αλλά αυτό το γνωρίζουν καλύτερα οι άνθρωποι που «τρέχουν» όλη αυτή την κατάσταση. Τόσο αναφορικά με τον Βοτανικό, όσο και αναφορικά με την κατάσταση στον σύλλογο. Κυρίως στην ΠΑΕ για να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας, επειδή η ΚΑΕ έχει σταθερές και μια πορεία άκρως επιτυχημένη, ενώ ο Α.Ο. έχει μπει σε μια σειρά και βελτιώνεται σταδιακά και σταθερά.

Το χαμόγελο επιστρέφει. Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, όμως φαίνεται πως όλα πάνε καλά. Κακά τα ψέματα, αν και με αυτή τη δυναμική ο Παναθηναϊκός δεν κατορθώσει να λύσει τα προβλήματά του, τότε δε θα το κάνει ποτέ. Τότε απλά θα τον «πνίξουν» οριστικά. Αλλά μη σκεφτόμαστε αρνητικά. Η ελπίδα για τον σύλλογο είναι εδώ. Οι εξελίξεις τρέχουν σε ρυθμό που ίσως να μην περιμέναμε. Και θα συνεχίσουν να… τρέχουν. Ένα πράγμα χρειάζεται. Να ακολουθήσουμε…

Υ.Γ. Το έχουν αναφέρει όλοι, αλλά οφείλουμε να το πούμε κι εμείς. Εξαιρετική η εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων εμφανίσεων. «Μύρισε» Παναθηναϊκό και κυρίως ήταν μακριά από την… κακόμοιρη κατάσταση προηγούμενων ετών σε ανάλογες καταστάσεις. Μπράβο σε όσους ασχολήθηκαν. Ας γίνει αυτή η κατάσταση μόνιμη!

Υ.Γ.1: Δύο εξτρέμ, δύο χαφ (κεντρικό και ανασταλτικό), έναν στόπερ κι έναν επιθετικό. Ο Δώνης είπε πως θα γίνει αυτό που πρέπει και η ομάδα θα ενισχυθεί και θα βελτιωθεί. Μίλησε μάλιστα για καλύτερο μπάτζετ απ’ αυτό που περίμενε ουσιαστικά. Μας αρκεί η αισιοδοξία του για τώρα. Τα υπόλοιπα στην πράξη!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ