ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…

Μέση λύση δεν υπάρχει για τον Παναθηναϊκό, ή προχωρά το πλάνο του Δ. Γιαννακόπουλου ή δυστυχώς… βουλιάζει!

Φανταστείτε το επόμενο καλοκαίρι…

Το να αναλωθούμε στην αγαπημένη μας Παναθηναϊκή δραστηριότητα αυτή τη στιγμή, δεν έχει το παραμικρό νόημα. Δεν έχει καμία ουσία, δε θα βοηθήσει σε κανένα σημείο το «τριφύλλι». Αναφερόμαστε φυσικά στο σχολιασμό και στις διαφορετικές απόψεις. Οκ, ο καθένας μπορεί να πιστεύει αυτό που πιστεύει. Δικαίωμά του αναφαίρετο, αλλά στο τέλος της ημέρας που βοηθά; Την απάντηση την ξέρετε όλοι σας. Είναι ώρα για πράξεις. Ή ώρα για… μη πράξεις. Επιλογή του καθενός. Όπως κι αν λέγεται, όποιος κι αν είναι, όσο κι αν μπορεί. Αλλά η ουσία μένει ίδια. Αυτά που ακούσαμε απ’ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν έχουν… γκρίζο. Είναι άσπρα ή μαύρα. Ανάλογα το πώς θα… κάτσει η σκόνη σε ένα χρόνο από τώρα δηλαδή.

Αν θεωρεί κανείς πως θα υπάρξει άλλη λύση, τότε μάλλον είναι υπερβολικά αισιόδοξος. Εδώ και τόσα χρόνια περιμένουμε, αλλά τίποτα. Εδώ και τόσα χρόνια απλά βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να… μαραζώνει, παρασυρόμενος ο σύλλογος ολόκληρος απ’ την πορεία του ποδοσφαίρου. Έχοντας μοναδική… πηγή τίτλων το μπάσκετ και απαιτήσεις οι οποίες διαρκώς μεγαλώνουν, επειδή ακριβώς ο καθένας βλέπει πως ελπίδα δεν υπάρχει κάπου αλλού! Σε όλη αυτή τη διαδικασία, στο «κάδρο» δεν μπήκε κανείς! Δεν εμφανίστηκε κανείς πέρα από κάτι Ταϊλανδούς με τη γνωστή κατάληξη.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Είναι ιστορικές. Σε επίπεδο απόφασης του καθενός. Θέλουμε να βλέπουμε αισιόδοξα τα πράγματα, γιατί μιλάμε για τον Παναθηναϊκό κι ας μην είναι απόλυτα ρεαλιστικό αυτό. Το πλάνο που αναλύθηκε απ’ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ως η αποκλειστική ευκαιρία που υπάρχει για το μέλλον του ιστορικότερου συλλόγου της χώρας, έχει ως βάση τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Βοτανικό. Ένα εγχείρημα που θα σε κάνει οικονομικά ισχυρό με το που θα… μπεις στο νέο σου «σπίτι»! Προς τους πολιτικούς η ευθύνη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς πέρα απ’ τις δεσμεύσεις τους (ξεκάθαρες, δημόσιες και πολλές), αντιλαμβάνονται φανταζόμαστε πως αν κάτι… στραβώσει σε ένα στρωμένο πλάνο, θα «σκάσει» ο Παναθηναϊκός στα χέρια τους! Με όσα αυτό συνεπάγεται.

Ακολούθως δεν μπορούμε να βρούμε το γιατί ο Αλαφούζος θα πει όχι στην πρόταση όπως αυτή έγινε απ’ τον ισχυρό άνδρα ΚΑΕ και Α.Ο. Τι μένει; Ο τρόπος με τον οποίο θα ανταποκριθεί ο κόσμος. Εκεί συμπεριλαμβάνεται ο απλός φίλαθλος και φυσικά οι τόσοι και τόσο μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, οικονομικά άνετοι υποστηρικτές του «τριφυλλιού» που υπάρχουν. Αυτοί πρώτα και μετά ο απλός φίλαθλος για να το θέσουμε καλύτερα. Ο στόχος είναι τα 20.000.000. Ίσως κάποιοι το βρίσκουν μεγάλο νούμερο. Αφορά όμως τη χρήση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ για περίπου τρία χρόνια μέχρι να είναι έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις. Η απόφαση για τον καθένα είναι απλή λοιπόν. Απίστευτα απλή και… ωμή.

Ή θα μαζευτεί αυτό το ποσό και θα «τρέξει» το πλάνο της επόμενης μέρας, με τον Παναθηναϊκό ενωμένο και μακράν του δεύτερου τον πιο δημοκρατικό σύλλογο της χώρας, ή θα πρέπει να ξεχάσουμε κι αυτά που είχαμε ως δεδομένα. Ας σκεφτούμε πρώτα και πάνω απ’ όλα το πώς θα είναι το επόμενο καλοκαίρι. Τι θα συζητάμε σε ένα χρόνο από τώρα (καλά να είμαστε όλοι). Διότι αν δεν προχωρήσει το πλάνο με τα τρία… παρακλάδια που ανέλυσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τότε το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να είναι σε αυτά τα χάλια, ο Α.Ο. θα χειροτερέψει και φυσικά το μπάσκετ που είναι η μόνη «πηγή» χαράς για όλο τον Παναθηναϊκό, θα είναι (το καλό σενάριο) στο επίπεδο που είναι τώρα η ΑΕΚ ίσως και χειρότερα! 

Ο καθένας απλά έχει να σκεφτεί το πώς θέλει τον Παναθηναϊκό. Βασικά αν θέλει τον Παναθηναϊκό. Γιατί όσα συζητάμε και αναλύουμε τώρα, το επόμενο καλοκαίρι είτε θα είναι αιτία αισιοδοξίας-ελπίδας-χαράς, είτε απλά… δε θα υπάρχουν. Κάτι ενδιάμεσο, κάτι «ναι μεν αλλά», κάτι «να δούμε μήπως αλλάξει απόφαση», δεν υπάρχει. Γι’ αυτό και είναι στιγμή ευθύνης για τον καθένα. Το τι θα επιλέξει, θα φανεί…

Κάτι τελευταίο επειδή θεωρούμε πως υπάρχει μια κάποια παρανόηση. Οποιαδήποτε σύγκριση στο εγχείρημα της «Παναθηναϊκής συμμαχίας» με την τωρινή προσπάθεια, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Πρώτα απ’ όλα επειδή μιλάμε για ένα ποσό που πρέπει να μαζευτεί και τέλος, όχι για ετήσια διαδικασία. Σημαντικότατη η διαφορά. Συν τοις άλλοις, υπάρχει η τεράστια διαφορά του Βοτανικού που δίνει όλη την ελπίδα, αλλά και το ποιος ήταν επικεφαλής στη μία και στην άλλη προσπάθεια.

Η συνέχεια και η ουσία θα φανεί στην πράξη. Κλείνοντας επαναλαμβάνουμε πως αυτό που μετρά είναι το τι θα έχει γίνει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Τότε είτε θα έχουμε Παναθηναϊκό (όπως τον θέλουμε) είτε δε θα έχουμε. Τόσο απλά!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ