ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ…

Σαφώς και πιέζεται χρονικά ο Παναθηναϊκός στο σημείο που βρισκόμαστε, αλλά αυτό είναι το μικρότερο απ’ τα προβλήματά του!

Δεν υπάρχουν πολλά πέρα από χρόνο…

Αρκετή κουβέντα γίνεται τον τελευταίο καιρό αναφορικά με το πόσο πιέζει ο χρόνος τον Παναθηναϊκό. Αναφορικά με τα θέματα του σχεδιασμού φυσικά. Τις μεταγραφές, τις υποθέσεις ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται, τις επεκτάσεις συμβολαίων, τα πάντα τέλος πάντων. Άλλωστε εδώ που τα λέμε όλα είναι… ορθάνοιχτα. Δε θα γινόταν να είναι και διαφορετικά όμως εδώ που τα λέμε. Σε κάθε περίπτωση το «τριφύλλι» το δεδομένο είναι πως τέλη Ιουνίου δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα.

Είναι… κωμικό το να μπει κανείς στη διαδικασία να συζητήσει αν όντως πιέζει ο χρόνος. Προφανώς και πιέζει. Προφανώς και όταν πέραν των υποθέσεων Εμμανουηλίδη, Μαυρομμάτη και Θεοχάρη δεν έχει «κλείσει» καμία άλλη, το πρόβλημα είναι σημαντικό. Οκ, υπάρχουν δύο μήνες ακόμη μέχρι την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, όμως σε αυτό το διάστημα πρέπει να δουλέψεις. Πρέπει να ετοιμάσεις μια ομάδα που με δεκάδες προβλήματα θα είναι καλύτερη απ’ την περασμένη σεζόν (τουλάχιστον). Αν δεν έχεις λοιπόν τον βασικό σου στόπερ ή δύο χαφ εκ των οποίων ο ένας θα λογίζεται για βασικός, ή τα δύο εξτρέμ που θες να πάρεις (τουλάχιστον ο ένας βασικός), ή τον φορ που θέλει ο προπονητής, τότε το επίπεδο δουλειάς αυτόματα δε θα είναι το ίδιο. Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει γκρουπ παικτών που δεν υπολογίζονται και ταυτόχρονα δεν έχουν «κλείσει» τα θέματα κάποιων επεκτάσεων (π.χ. Μπουζούκης-Χατζηγιοβάνης, ενώ ακολουθούν κι άλλες υποθέσεις όπως ο Ινσούα) που σημαίνει πως υπάρχει αβεβαιότητα!

Απόλυτα σεβαστό το γεγονός πως απ’ τους «πράσινους»… βγαίνει πως δεν υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί μπροστά στην προσπάθεια ενίσχυσης κτλ κτλ κτλ, αλλά η ουσία είναι πως τα προβλήματα υπάρχουν. Και είναι σημαντικά. Άλλωστε το χρονικό ίσως να είναι το μικρότερο απ’ όλα αυτά που αντιμετωπίζει το «τριφύλλι»! Τεράστιο ζήτημα σαφώς, αναλύσαμε το γιατί, όμως αν τα υπόλοιπα ήταν έστω περιορισμένης έκτασης σε σχέση με το πραγματικό μέγεθός τους (για τα προβλήματα μιλάμε), τότε δε θα υπήρχε ανησυχία.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός περιμένει να πληρώσει τους παίκτες του για τη δόση Μαϊου, τη στιγμή που σε λίγες μέρες πλέον, ξεκινά η προετοιμασία της επόμενης σεζόν! Ο Παναθηναϊκός… σέρνεται πίσω από παίκτες όπως ο Κατελάρης, χωρίς να έχουμε κάτι με το παιδί. Απλά δεν είναι δυνατόν ένας αναπληρωματικός στην Ομόνοια (κι ας γίνει εξαιρετικός στην πορεία) να είναι δα τόσο σημαντική και σπουδαία υπόθεση για να δέχεται το «τριφύλλι» να… λερώνει το όποιο στάτους του έχει απομείνει, αναφορικά με το ύψος της πρότασης που κατέθεσε. Έτσι είναι όμως όταν δεν μπορείς να δώσεις ούτε ένα ευρώ για απόκτηση ποδοσφαιριστή. Ξαναλέμε όμως, το να παρακαλάς τον κάθε Κατελάρη σε αυτή σου την κατάσταση, είναι το λιγότερο στενάχωρο. Διότι όσο συνεχίζεις, τόσο καταδεικνύεται και υπενθυμίζεται το που έχεις φτάσει. Ή που έχεις ξεπέσει αν προτιμάτε…

Η ουσία στα προβλήματά σου λοιπόν, είναι η έλλειψη της όποιας οικονομικής δυνατότητας. Πώς θα προχωρήσεις σχεδιασμό χωρίς λεφτά; Ταυτόχρονα, φαίνεται πως οι συγκεκριμένες δυσκολίες ίσως να μην είχαν υπολογιστεί σωστά και στο επίπεδό τους. Διαφορετικά θα είχαν υπάρξει οι υποθέσεις που θα προχωρούσαν με αυτές τις 200.000 ευρώ που μπορείς να δώσεις για συμβόλαια. Έστω με αυτά! Αλλά μέσα σε αυτά, υπάρχει και το ηθικό της υπόθεσης. Για παράδειγμα πώς θα προχωρήσεις σε αποκτήσεις παικτών τη στιγμή που δεν έχεις εξοφλήσει την προηγούμενη σεζόν; Πώς θα προχωρήσεις σε συζητήσεις για αποχώρηση όσων δεν υπολογίζονται, όταν τους χρωστάς χρήματα; Πώς θα περιμένεις να «τρέξουν» τα πάντα ενώ είσαι αν αναμονή πιθανής πώλησης, για να εξοφληθούν οι υπάλληλοι; Δεν το λέμε για κακό αυτό το τελευταίο, είναι απόλυτα σωστή απόφαση και μπράβο σε όποιον την έλαβε! Απλά ως γεγονός είναι το λιγότερο ένδειξη προβλήματος!

Ο Παναθηναϊκός σαφώς και δεν έχει χρόνο. Σαφώς και πιέζεται σε αυτόν τον τομέα. Αλλά μακάρι να ήταν αυτό το μόνο που δεν έχει το «τριφύλλι». Στη λίστα των προβλημάτων, πραγματικά ο χρόνος είναι το τελευταίο σε επίπεδο αξιολόγησης. Όσο περνά ο καιρός σε αυτό το καλοκαίρι, διαπιστώνει ο καθένας σχεδόν καθημερινά το πόσο σοβαρές αδυναμίες υπάρχουν για να γίνει ο Παναθηναϊκός καλύτερος, για να υπάρχει κάποια αιτία για να ελπίζει ο καθένας πως η ομάδα θα είναι σαφώς καλύτερη την ερχόμενη σεζόν. Δεν μπαίνουμε καν στη σύγκριση με το τι κάνουν οι υπόλοιποι, επειδή τα πράγματα θα γίνουν ακόμη περισσότερο στενάχωρα. Εστιάζουμε μόνο στην… καμπούρα μας. Έχει μεγαλώσει υπερβολικά, πλέον γίνεται ασήκωτη. Η όλη κατάσταση σε κάνει να πιστεύεις πλέον, πως ακόμη και όλες οι κινήσεις που θα γίνουν αν σου πετύχουν στο 100%, θα είναι περισσότερο από τύχη.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ