ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ «ΔΕΣΕΙ»!

Ο χρόνος είναι ξεκάθαρο πως πιέζει τον Παναθηναϊκό, ειδικά όσο πλησιάζει η προετοιμασία…

Επιβάλλεται να «δέσει»!

Είναι συνεχόμενες οι αναφορές για το γεγονός πως πρέπει ο Παναθηναϊκός να «κλείσει» μεταγραφές. Όχι επειδή μας… τρώει η αγωνία και θέλουμε να μάθουμε γρήγορα ποιοι θα έρθουν. Απλά για να είναι σε θέση ο Γιώργος Δώνης να έχει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν το «τριφύλλι» στην προετοιμασία. Αν όχι απ’ την αρχή της, έστω στο βασικό στάδιο που θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία. Εκεί που θα διεξαχθούν αρκετά φιλικά, θα γίνουν οι σκληρές προπονήσεις (όχι πως στην Αθήνα θα είναι… χαλαρές) και γενικά θα μπουν οι «βάσεις» όπως συνηθίζουμε να λέμε, όσο κλισέ κι αν είναι. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, τι έμεινε; Ένα 15ήμερο σχεδόν. Δύο βδομαδούλες κοινώς. Τίποτα…

Σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον, οι 5 παίκτες που θα έρθουν (ή όσοι αποκτηθούν τελικά) δε θα είναι απλά συμπληρωματικοί στον Παναθηναϊκό. Θα έρθουν για να δώσουν ποιότητα (όση μπορεί να αποκτηθεί με τα δεδομένα των «πράσινων» αυτή την εποχή), θα έρθουν να δώσουν στοιχεία που η ομάδα τα έχει ανάγκη με λίγα λόγια. Άρα το να δουλέψουν καλά και κυρίως για καιρό με τη νέα τους ομάδα, με το νέο τους προπονητή, θα είναι το ιδεατό. Κυρίως όμως θα είναι το σωστό. Διότι ο Παναθηναϊκός στην τωρινή του κατάσταση, έχει ελάχιστα… όπλα. Το γνωρίζουν οι πάντες. Δεν μπορεί να στηριχθεί στην ποιότητά του, δεν μπορεί να στηριχθεί στην πληθώρα των λύσεων που διαθέτει, δεν μπορεί να βασιστεί στα συστατικά που υπό νορμάλ συνθήκες θα ήταν αυτονόητα. Απέναντι στους συλλόγους που θέλει είτε να φτάσει είτε να πλησιάσει, επιβάλλεται να έχει «δέσιμο». Καθώς εκείνοι μάλλον υπερτερούν (για να μην πούμε δεδομένα υπερτερούν και φανούμε απαισιόδοξοι) σε όλους τους άλλους τομείς αυτή τη στιγμή. Δυναμική, οικονομικά, ρόστερ, ποιότητα κτλ.

Ο χρόνος του δίνεται του Παναθηναϊκού λόγω απουσίας Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Αρκεί να υπάρξει… μάζωξη όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών, το συντομότερο στην προετοιμασία. Για να δουλέψουν ήρεμα, να δουλέψουν καλά, να «χτίσουν» μια ομάδα που θα διαθέτει μεν λιγότερη ποιότητα, αλλά θα έχει πολλά από εκείνα τα στοιχεία που θα την καθιστούν καλή και επικίνδυνη. Κυρίως όμως για να κατορθώσει ξανά το «τριφύλλι» να ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Βλέπετε αν αυτό συμβεί, χωρίς το -6 στην… πλάτη, θα είναι άλλη η ψυχολογία. Στην ομάδα αλλά μήπως και… γυρίσει λίγο η κατάσταση και με τον κόσμο.

Με λίγα λόγια όσο περισσότερο καθυστερεί ο Παναθηναϊκός, είναι σα να… πετά στα σκουπίδια ένα απ’ τα ελάχιστα πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να έχει. Βέβαια με τα οικονομικά δεδομένα του «τριφυλλιού», η αναμονή και η υπομονή δυστυχώς δεν είναι λύση αλλά αναγκαία συνθήκη στις μεταγραφές. Δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς, είτε γιατί οι ποδοσφαιριστές ψάχνουν κάτι καλύτερο γι’ αυτούς, είτε επειδή πρέπει να περιμένεις να «πέσουν» οι απαιτήσεις τους. Με τα ρίσκα που εμπεριέχονται σε αυτή την ιστορία, όπως φάνηκε και με τον Μπλατί Τουρέ. Οκ, δε θα… κλάψει κανείς για τη συγκεκριμένη απώλεια, αλλά ήταν μια περίπτωση που δεδομένα απασχολούσε.

Τέλος πάντων, η ουσία δεν αλλάζει. Ο Παναθηναϊκός με τα τόσα προβλήματα, είναι ξεκάθαρο πως θα κάνει αρκετές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ του. Και σε επίπεδο ενδεκάδας. Άρα η ομοιογένεια είναι κάτι που πρέπει να δουλευτεί. Ο χρόνος υπάρχει μια και δεν έχεις Ευρώπη. Αρκεί να αρχίσεις να αποκτάς παίκτες. Προκειμένου να τους έχεις στην προετοιμασία. Διαφορετικά θα είναι και ο λιγότερο ποιοτικός και με τη χαμηλότερη δυναμική σε σχέση με αυτούς που θα έχεις ίδιους στόχους, αλλά κυρίως δε θα έχεις ούτε το «δέσιμο». Με λίγα λόγια αν δεν βιαστείς, τα πάντα θα είναι εναντίον σου…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ