ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει ο Βοτανικός, απλά σκεφτείτε τι θα συμβεί αν δε γίνει!

Δε θα σου μένει τίποτα!

Αυτό που αναζητά ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια, είναι η ελπίδα. Αλλά δεν την βρίσκει. Αιτία είναι η πορεία και η παρουσία του ποδοσφαίρου. Κακά τα ψέματα, πάντα μα πάντα θα αποτελεί λόγο επηρεασμού της ψυχολογίας του κόσμου. Υπάρχει το μπάσκετ που ευτυχώς φέρνει τίτλους στο σύλλογο, ενώ γίνεται και η προσπάθεια στον Α.Ο. που ήταν σε… μαύρα χάλια ένα χρόνο πριν. Αυτά είναι τα δεδομένα για τον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό της χώρας.

Κακά τα ψέματα ειδικά στο ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι αυτή τη στιγμή. Όπως έχουν τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός δε θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, δεν γνωρίζει κανείς πότε θα συμβεί. Άρα λόγος αισιοδοξίας δεν υπάρχει και το λέμε δίχως ίχνος υπερβολής. Την ίδια ώρα στο μπάσκετ θα συγκεντρώνεται όλη η πίεση του συλλόγου για επιτυχία, ενώ στον Α.Ο. όλοι ξέρουν να απαιτούν, αλλά από απόσταση.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, στον Παναθηναϊκό συνολικά έχει απομείνει ένας άνθρωπος να βάζει χρήματα και ταυτόχρονα να «τρέχει» τα πάντα πλην ποδοσφαίρου. Μια κατάσταση που έχει μετατραπεί σε… πάγιο, στοιχείο που είναι τεράστιο λάθος. Την ίδια ώρα μάλιστα, υπάρχουν και απαιτήσεις να μπει και στο ποδόσφαιρο. Δεν το σχολιάζουμε καν, σκεφτείτε το λίγο καλά και θα απαντήσετε μόνοι σας στον εαυτό σας. Σε ολόκληρο τον Παναθηναϊκό λοιπόν, πέραν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου… ουδείς. Θα αλλάξει αυτό άμεσα ή έστω στο προσεχές μέλλον; Όχι. Δεν άλλαξε τόσο καιρό, γιατί να αλλάξει τώρα; Θα γίνει κάποιο θαύμα; Όχι… Πάμε παρακάτω λοιπόν.

Πόση ελπίδα αφήνουν όλα αυτά στον Παναθηναϊκό; Αν σας έλεγε κανείς να… δείτε και να προβλέψετε το μέλλον, με τα τωρινά δεδομένα πώς περιμένετε πως θα είναι τα πράγματα σε δέκα χρόνια από τώρα; Ρητορικό είναι το ερώτημα, φανταζόμαστε αισιόδοξη απάντηση κανείς δε θα δώσει.

Αυτόματα λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε όλοι το πόσο σημαντικό, σπουδαίο, αλλά κυρίως ζωτικής σημασίας είναι για τον Παναθηναϊκό, το να προχωρήσει το θέμα των εγκαταστάσεων. Έχουν περάσει τόσα χρόνια. Έχουν δοθεί τόσες υποσχέσεις. Έχουν γίνει τόσες προσπάθειες. Κανένα αποτέλεσμα. Τώρα μιλάμε για τον Βοτανικό. Που προσφέρεται για το σύνολο του συλλόγου, που θα βοηθήσει την πόλη την ίδια, που θα λύσει τα προβλήματα του «τριφυλλιού» και φυσικά που υπάρχει ο άνθρωπος για να οδηγήσει αυτή την προσπάθεια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Δεν το λέμε για να τον αποθεώσουμε, αλλά το τονίζουμε επειδή είναι ένα γεγονός. Επειδή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Επειδή χρειάζεται να υπάρχει ο μπροστάρης, αυτό που θα «τρέξει» τα πάντα. Αλλιώς θα πηγαίναμε εμείς ή εσείς και θα λέγαμε «παιδιά να μας βγάλετε ένα κονδύλι να χτίσουμε γήπεδα στον Βοτανικό».

Χτυπάμε ξύλο, όμως αν κάτι «στραβώσει» τελευταία στιγμή πάλι. Αν κάτι δεν πάει καλά, επειδή δε θα τηρηθούν οι υποσχέσεις-δεσμεύσεις από τις πολιτικές παρατάξεις, από το δήμο, απ’ το κράτος συνολικά. Τι θα γίνει με τον Παναθηναϊκό; Λέμε όλοι μας πως ο Βοτανικός είναι η τεράστια ευκαιρία. Για να λυθούν τα σημαντικότερα προβλήματα του συλλόγου. Αλλά το μέγεθος της σπουδαιότητας το αντιλαμβανόμαστε μόνο αν φέρουμε στο μυαλό μας το ποιο θα είναι το μέλλον του «τριφυλλιού» αν τελικά «χαλάσει» κάτι.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται συσπείρωση τώρα. Χρειάζεται να δείξει τη δύναμή του. Η οποία ποτέ δεν έλειπε, αλλά αυτή την εποχή… κοιμάται κατά μεγάλο ποσοστό. Πρέπει να γίνει δυναμική. Να αντιληφθούν οι πάντες ποιος είναι αυτός που δε ζητάει, αλλά απαιτεί αυτό που δικαιούται! Αυτό που του έχει στερηθεί εδώ και δεκαετίες. Έχουμε πει αρκετές φορές, πως μιλάμε για σύλλογο που αν… βήξει θα τους πιάσει όλους πνευμονία. Ε, αυτή ακριβώς τη δυναμική πρέπει να θυμηθούμε. Ξαναλέμε όχι για τίποτα παράνομο, όχι για κάτι που θα είναι… χάρη ή προνόμιο. Αλλά θα είναι το αυτονόητο! Επειδή στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στο σημείο να περιμένει για το αν θα πάρει αυτό που δικαιούται!

Τα υπόλοιπα για μεταγραφές κτλ, είναι πραγματικά εντελώς μάταια. Έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, έχουν σημασία για την ομάδα, αλλά μέχρι εκεί. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι… Παναθηναϊκός. Αν και τώρα κάτι δε γίνει όπως πρέπει, αν και τώρα χαθεί η ευκαιρία, αν και τώρα υψωθούν εμπόδια, αν και τώρα δεν μπορέσει να «τρέξει» το πρότζεκτ που κάνει καλό ΣΕ ΟΛΟΥΣ, τότε για ποιο Παναθηναϊκό θα μιλάμε; Σκεφτείτε το…   

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ