ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

Η ανάγκη του Παναθηναϊκού για δικές του εγκαταστάσεις, επιβάλλεται να ενώνει!

Δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης

Οι συζητήσεις που αφορούν τον Παναθηναϊκό, δε γίνεται να μην περιστρέφονται γύρω απ’ το θέμα του Βοτανικού. Είναι η ευκαιρία για να φτιάξεις τις εγκαταστάσεις που σου αρμόζουν, καθώς οτιδήποτε άλλο πάντα κάπου… σκαλώνει. Όχι πως και τώρα είναι όλα σίγουρα, αλλά σαφώς φαντάζει ελάχιστα πιο αισιόδοξη η διαδικασία. Η πορεία θα δείξει… Το γεγονός πως οι Παναθηναϊκοί «βλέπουν» τόσο θετικά το θέμα, έχει να κάνει με το ίδιο το γεγονός πως γνωρίζουν την αναγκαιότητα που έχει για το μέλλον του συλλόγου. Για να… ανασάνει ο Παναθηναϊκός. Για να επανέλθει ο σύλλογος στα γνωστά του επίπεδα.

Από εκεί και πέρα βέβαια, το «όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι», έχει την απόλυτη ταύτισή του με την ιστορία γηπέδου στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι δυσπιστία του κόσμου το γεγονός πως δε βλέπετε κανέναν να… πανηγυρίζει. Δεν είναι γκρίνια τα όσα λένε οι φίλοι του «τριφυλλιού» ακούγοντας τις αντιδράσεις των πολιτικών γύρω απ’ το θέμα και πάει λέγοντας. Απλά οι περισσότεροι από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους, το μόνο που έμαθαν ήταν να υπάρχουν υποσχέσεις της πολιτείας για τα αυτονόητα, που ποτέ δεν έγιναν πράξη. Ε, τώρα που είναι και προεκλογική περίοδος, λογικό να υπάρχει αυτή η δυσπιστία. Όχι έλλειψη ελπίδας, αυτή πάντα υπάρχει. Αλλά δεν αφήνει κανείς τον εαυτό του να το πιστέψει απόλυτα. Είναι πλέον… άμυνα του οργανισμού των «πράσινων» υποστηρικτών.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν παρακολουθούν. Δε μαθαίνουν τα πάντα. Δεν πληροφορούνται τι δηλώνει ο καθένας, τι υπόσχεται, τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται γύρω απ’ το ζήτημα. Είτε έχει να κάνει με τις πολιτικές παρατάξεις που θα… ριχτούν στη μάχη των εκλογών, είτε για τις υποψήφιες δημοτικές αρχές, τους πάντες τέλος πάντων. Μέχρι και η τελευταία λέξη της κάθε δήλωσης, της κάθε διαρροής-τοποθέτησης, γίνεται προϊόν ανάλυσης στο μυαλό όλων. Κι εκεί ακριβώς μένει. Κανείς δε θα ξεχάσει τα όσα λέγονται τώρα. Κανείς όμως!

Αυτόματα όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να οδηγήσει στην κατανόηση απ’ την πλευρά των ίδιων των πολιτικών, του τι ακριβώς «παίζεται» εδώ. Δεν είναι απλά η τύχη ενός συλλόγου τόσο μα τόσο ταλαιπωρημένου στο θέμα των εγκαταστάσεων. Δεν είναι το δίκαιο που σαφώς επιτάσσει τη λύση του προβλήματος αυτού για το «τριφύλλι». Είναι η ίδια η αξιοπιστία του καθενός απ’ αυτούς που τώρα τοποθετούνται. Κοινώς αν αλλάξει η παραμικρή στάση μετά τις εκλογές (όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα) κανείς δε θα ξεχάσει. Κανείς δε θα πει «έλα μωρέ δεν πειράζει». Ξαναλέμε οι στιγμές είναι κρίσιμες για τον Παναθηναϊκό πλέον. Επειδή ουδείς γνωρίζει τι είδους λύσεις θα υπάρξουν αν και πάλι «στραβώσει» κάτι, όπως ουδείς γνωρίζει το πόσες αντοχές θα έχει κι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να προσπαθεί να βάλει τέλος σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα (δεν υπάρχει και κανείς άλλος δυστυχώς).

Επιπρόσθετα οι πάντες πρέπει να γνωρίζουν πως οι εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού δεν είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ούτε επιτρέπεται σε κανέναν να τις μετατρέψει σε κάτι τέτοιο. Με λίγα λόγια, δεν μπορεί και δε δικαιούται κανείς να κάνει αντιπολίτευση πάνω στην ελπίδα του «τριφυλλιού». Δηλαδή να «πολεμούν» την ολοκλήρωση του πρότζεκτ, απλά και μόνο για να μην το πιστωθεί η αντίπαλη πολιτική πλευρά. Όλα αυτά ξαναλέμε ανεξάρτητα απ’ το ποιος θα είναι κυβέρνηση, ποιος αντιπολίτευση, ποιος τρίτη δύναμη στις εκλογές του Ιουλίου.

Ο Βοτανικός πρέπει να είναι κάτι γύρω απ’ το οποίο θα συσπειρωθούν οι πάντες. Να δείξουν πως η κοινή τους διαπίστωση πως ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρείται χρόνια και πρέπει να βρει λύση στα γηπεδικά του, δεν είναι απλά λόγια του αέρα αλλά εννοούν όσα λένε. Κακά τα ψέματα, όλα είναι θέμα βούλησης. Υπάρχει η πολιτική βούληση; Υπάρχει αυτή η θέληση για να λύσει το πρόβλημά του ο Παναθηναϊκός όπως δικαιούται εδώ και δεκαετίες; Ε, τότε όλα θα γίνουν. Κάθε άλλη αμφιβολία, κάθε άλλο «μα» και «μου», είναι απλά προφάσεις… Το παρόν και το μέλλον του κορυφαίου Ελληνικού συλλόγου, με εκατομμύρια κόσμο να τον αγαπά, δεν… σηκώνει υπεκφυγές.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ