ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΟΣΗ ΚΟΝΤΡΑ!

Όσο ακούμε για φόβους προσφυγών στο ΣτΕ αναφορικά με τον Βοτανικό, όλο και θυμόμαστε…

Μόνο στον Παναθηναϊκό τόση κόντρα!

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι περιττό να λέμε πως χωρίς «στέγη» για τον Παναθηναϊκό δύσκολα θα υπάρχει μέλλον. Συνολικά για το σύλλογο, αλλά και για το ποδόσφαιρο ειδικότερα. Βλέπετε ήδη οι υπόλοιπες ομάδες που θεωρητικά έπρεπε να είσαι από πάνω τους και όχι να τις κοιτάς με το… κιάλι, είτε έχουν γήπεδο, είτε χτίζουν, είτε σύντομα ξεκινούν την ανακατασκευή του. Αναφερόμαστε σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Το θέμα του Βοτανικού ήρθε ξανά στο προσκήνιο. Από την πρώτη στιγμή που το αποκάλυψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν σαφές πως το πλάνο θα περιλαμβάνει και κλειστό μπάσκετ. Κάτι διαφορετικό δε θα μπορούσε να γίνει, απ’ τη στιγμή που μιλάμε για όλο τον Παναθηναϊκό.

Σαφώς και επιβάλλεται πάντα να κρατάμε μικρό καλάθι. Σαφώς και πρέπει όλες οι εξελίξεις να πηγαίνουν βήμα-βήμα. Σαφώς και όταν βρίσκεσαι σε μια προεκλογική περίοδο είναι επιφυλακτικός. Όμως στο δικό μας το μυαλό, είναι λίγο πιο ξεκάθαρο το θέμα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί κάποια πλευρά (όποια κι αν είναι αυτή) δε θα θέλει να προχωρήσει ένα τέτοιο πρότζεκτ. Όσοι από εσάς δεν έχετε πάει στον Βοτανικό, μπείτε στον κόπο. Ιερά Οδός πίσω απ’ τη γεωπονική και θα δείτε εύκολα αυτή τη μεγάλη «νεκρή» έκταση. Απλά μην πάτε ενώ θα έχει σκοτεινιάσει, μην πάτε με τα πόδια και κυρίως μην πάτε μόνοι σας. Να δείτε το χώρο είπαμε, όχι να πάθετε και τίποτα. Γιατί όσοι γνωρίζουν από Αθήνα, ξέρουν καλά τι «παίζεται» εκεί γύρω κάθε βράδυ.

Από το γεγονός αυτό και μόνο, αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο μεγάλη… ανάσα θα είναι για την ίδια την Αθήνα η αλλαγή της περιοχής. Η αναβάθμισή της. Η ανάπλασή της. Κι όμως, μέσω όλων αυτών, συζητάμε σοβαρά για το αν θα προκύψουν προσφυγές στο ΣτΕ. Για το αν θα βρει εμπόδια ο Παναθηναϊκός, αν πρώτα τελειώσουν οι συμφωνίες με την πολιτεία, με το δήμο κτλ. Που ακόμη κι εκεί μας φαίνεται… κουφό να συζητάμε το αν χρειάζεται έστω να μιλάμε για το ενδεχόμενο να μην προκύψει θετική στάση από την οποιαδήποτε πλευρά.

Θα μας πείτε για τον Παναθηναϊκό μιλάμε. Είναι δυνατόν να μην προκύψουν προσφυγές στο ΣτΕ; Έτσι, κάποιος λόγος θα βρεθεί. Από ποιον; Από τους… κατοίκους της περιοχής. Αλήθεια, αν δεν έχετε πάει και αν τελικά μπείτε στον κόπο να κάνετε μια βόλτα, να ψάξετε να βρείτε σε πόση απόσταση είναι οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής. Διότι είναι μεν μέσα στην πόλη και κοντά στο κέντρο της ο χώρος, αλλά εδώ που τα λέμε δεν το λες και… κατοικημένη περιοχή.   

Το όλο πλάνο είναι σχεδόν έτοιμο. Η αλλαγή αναφορικά με το κλειστό μπάσκετ φαντάζει ανεπαίσθητη, καθώς απ’ όσα έχουμε καταλάβει δεν λέει κανείς να… σηκώσει κάνα «τέρας» που δεν είχε προβλεφθεί. Κάτι που συνέβαινε αρχικά με το mall που ήταν συνδεδεμένο με το υπόλοιπο έργο, αλλά πλέον έχει απεμπλακεί το πρότζεκτ απ’ αυτή την ιστορία. Άρα τα δεδομένα που υπάρχουν είναι ένας χώρος ανεκμετάλλευτος που αποτελεί… ντροπή για την Αθήνα αυτή τη στιγμή, αλλά αν προχωρήσει το πρότζεκτ θα διαμορφώσει άρδην την κατάσταση, όντας ένα απ’ τα σημαντικότερα έργα στην πρωτεύουσα τις τελευταίες δεκαετίες. Δε θα επηρεαστεί η ζωή ανθρώπων απ’ αυτό το πλάνο. Συγχρόνως ο Παναθηναϊκός θα λύσει το σημαντικότερο πρόβλημά του, κάτι που αποτελεί ιστορική ευκαιρία για όλους τους εμπλεκόμενους!

Πείτε μας βλάκες λοιπόν, αλλά όλο αυτό τον αρνητισμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν κάποιοι το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ιστορία του Βοτανικού, ποτέ δε θα τον καταλάβουμε. Τη λογική του «να δούμε τι θα συμβεί με τις προσφυγές στο ΣτΕ αν γίνουν αλλαγές για το κλειστό» κτλ. Πρώτα απ’ όλα γιατί όλοι μας είμαστε τόσο σίγουροι πως θα γίνουν προσφυγές; Θα μας πείτε επειδή μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Αλήθεια, για το «Γ. Καραϊσκάκης» θυμάστε να γίνεται χαμός με τίποτα προσφυγές στο ΣτΕ; Ποτέ! Σε μια βδομάδα είχαν τελειώσει όλα τα γραφειοκρατικά. Θυμάστε να τράβηξε αρκετά η υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας λόγω ΣτΕ; Όχι. Και μιλάμε για γήπεδο που χτίζεται (και σωστά χτίζεται) δίπλα από σπίτια! Σε μια περιοχή που τώρα αν πάτε δε θα βρείτε να παρκάρετε και λέμε το απλό… Αλλά τελικά δεν προέκυψε πρόβλημα! Ή μήπως περιμένετε πως θα υπάρξουν προσφυγές στο ΣτΕ για την Τούμπα; Επίσης ένα γήπεδο που είναι ανάμεσα στα σπίτια μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής στη Θεσσαλονίκη. Σα να λέμε δηλαδή πως ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Λεωφόρο για να φτιάξει νέο γήπεδο (έτσι έκαναν οι άλλοι τρεις) και δε θα μιλήσει κανείς! Εδώ γελάμε… Για τον Παναθηναϊκό πάντα μα πάντα κάποιο εμπόδιο υψώνεται.

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά θα προχωρήσει η υπόθεση. Διότι πλέον στερεύουν οι λύσεις. Δεν ξέρουμε τι θα μπορέσει να γίνει για τον Παναθηναϊκό αν κι αυτή τη φορά προκύψει πρόβλημα. Ειδικά το ποδόσφαιρο έχει μείνει απίστευτα πίσω… Σε όλους τους τομείς. Χωρίς γήπεδο τσάμπα συζητάμε. Όμως δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Όσο μένεις πίσω, όσο πληρώνεις αντί να έχεις έσοδα από εγκαταστάσεις, τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγείσαι προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Μην το γλωσσοτρώμε όμως. Με υπομονή θα φανεί μετά τις εκλογές ή όταν υπάρξουν εξελίξεις τέλος πάντων. Απλά δεν μπορούμε με τίποτα να δούμε τι θα… φρενάρει και τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τι και ποιος ή ποιοι…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ