ΑΝΕΚΤΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Σε οποιαδήποτε σοβαρή διοργάνωση-χώρα θα τους είχαν ήδη αποβάλλει και δε θα συζητούσαν για το «θα κατέβουν ή όχι».

Ανεκτοί μόνο στην Ελλάδα!

Πάμε όλοι μαζί να τη… μαδήσουμε τη μαργαρίτα. Θα ξυπνήσουν καλά σήμερα ή δε θα ξυπνήσουν καλά; Γιατί  απ’ το αν ξυπνήσουν καλά πρέπει να εξαρτάται ένα άθλημα ολόκληρο. Επειδή έχουν… πνιγεί μέσα στο ίδιο το πηγάδι που άνοιξαν, πρέπει να υπάρχει όλο αυτό το μπάχαλο για λόγους που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει. Ο ΟΣΦΠ άρχισε μια… εκστρατεία βασισμένη σε τεχνητό μίσος, βασισμένη σε εντυπώσεις της πλάκας και σε επαναστάσεις χωρίς αιτία. Αποτέλεσμα; Δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τις συνέπειες πλέον, δεν ξέρει τι να κάνει για να γλιτώσει, δεν ξέρει πως δε θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο (πάντα υπάρχει και πιο χαμηλά).

Ευτυχώς τελειώνει αυτή η ιστορία, επειδή δεν έμεινε και καιρός μέχρι να έρθει… η στιγμή της κρίσης βλέπετε. Εκεί που δε θα μετρούν οι «διαρροές», οι εντυπώσεις, το τι αναφέρεται στα ΜΜΕ, το τι λέει ο καθένας μας τέλος πάντων. Θα έχει σημασία μόνο το παίζεις ή δεν παίζεις. Προκλήθηκαν σημαντικά προβλήματα απ’ αυτή την ιστορία, αλλά όχι όσα θα ήθελαν στον ΟΣΦΠ είναι η αλήθεια. Γιατί ξεκάθαρα η επιλογή τους ήταν το… τέλος του μπάσκετ, για να φτιαχτεί ένα άθλημα που θα διεξάγεται ένα Πρωτάθλημα για να το κατακτούν. Όπως ήταν κάποτε το ποδόσφαιρο με λίγα λόγια.

Κατά τα άλλα, το αν πήγε ο ένας στο τάδε συνέδριο οπαδών, αν έφυγε από εκείνο το συνέδριο υποστηρικτών και πάει λέγοντας, δεν έχει πραγματικά καμία σημασία. Απλά καταδεικνύει αυτό που έχουμε τονίσει. Όταν οι παράγοντες αντιλαμβάνονται πως δεν μπορούν πλέον να ασκήσουν διοίκηση για μια σειρά από λόγους, συνήθως στρέφονται στον κόσμο. Αν θέλετε «παραδίδουν» τις τύχες των ομάδων στον κόσμο. Ιστορικά έχει αποδειχθεί πως ποτέ μα ποτέ δεν ήταν καλή η κατάληξη αυτής της κατάστασης (για όλες τις ομάδες).

Απλά η τεράστια απορία που πάντα θα μένει στο μυαλό, είναι το γιατί δεν έγινε τίποτα κι από κανέναν προκειμένου να σταματήσει πριν από καιρό αυτό το ρεσιτάλ υπεκφυγής και «δεν ξέρω τι κάνω εδώ που έφτασα αλλά συνεχίζω να επαναστατώ»; Είτε μιλάμε για το ίδιο το κράτος, είτε για την αθλητική δικαιοσύνη, είτε για το άθλημα το ίδιο και πάει λέγοντας. Τηρήθηκε μια στάση χαμηλώματος τόνων, τη στιγμή που η συγκεκριμένη πλευρά διαρκώς όχι απλά το πήγαινε στα άκρα, αλλά τα είχε ξεπεράσει εδώ και μήνες!

Φανταστείτε κάτι. Μια ομάδα του ΝΒΑ να είχε αποχωρήσει από αναμέτρηση και να απαιτούσε να μην ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Φανταστείτε να ανέφερε σε ανακοινώσεις και εξώδικα, ονόματα διαιτητών, παραγόντων, ιθυνόντων, μέχρι και δικηγόρων! Φανταστείτε να γίνονται συνεδριάσεις στο ΝΒΑ ανάμεσα σε όλες τις ομάδες και ΟΛΕΣ οι ομάδες να είναι κατά της συγκεκριμένης πλευράς. Τι θα είχε κάνει εκεί ο οργανισμός; Ο κορυφαίος μπασκετικός του πλανήτη που προφανώς για κάποιο λόγο είναι σε αυτή τη θέση και δεν είναι μόνο το θέαμα φυσικά. Προφανώς και θα τους είχε αποβάλλει πριν καν φτάσουν στο επίπεδο να έχουν κάνει όσα έχουν γίνει εδώ. Το ίδιο θα γινόταν σε οποιαδήποτε σοβαρή διοργάνωση του πλανήτη! Έστω σε μορφή απλής τιμωρίας.

Ξέρουμε θα φτάσουμε στα γνωστά «μα δε γίνεται Πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό». Πρώτα απ’ όλα σαφώς και γίνεται όταν ο ίδιος θέλει να θέσει τον εαυτό του εκτός Πρωταθλήματος και τελικά αλλάζει σκέψη επειδή τρώει… χυλόπιτα από Αδριατικές ή άλλες λίγκες. Από εκεί και πέρα, όλοι θυμόμαστε Πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό, καθώς ουσιαστικά δεν υπήρχε τότε που τερμάτιζε όγδοος. Αλλά και πάλι αν θέλετε να το δεχτούμε όλο αυτό, επειδή κακά τα ψέματα θα χάσει η διοργάνωση όταν απουσιάζει το ντέρμπι αιωνίων. Το πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος ο Ολυμπιακός, αλλά η διοίκησή του. Άρα είναι ευκολότερο το να υπάρξουν συνέπειες σε πρόσωπα και όχι σε ομάδα. Ίσως όμως τελικά να είναι το ζητούμενο οι συνέπειες. Βλέπετε το να υπάρχει ο ΟΣΦΠ στην Α1 με δυναμική σχεδόν όπως τότε που τερμάτιζε όγδοος, ίσως να είναι αυτό που προσπαθούν να αποφύγουν με όλα αυτά. Επιδιώκοντας την Α2 (αφού δεν… κάθεται η Αδριατική) που δε θα θέλει τόσο μεγάλο ρόστερ για να ανταπεξέλθεις σε Πρωτάθλημα που θα έχεις αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και σε Ευρωλίγκα με περισσότερες αγωνιστικές. Και φυσικά δε θα θέλει και τόσο ποιοτικό ρόστερ, ενώ την ίδια ώρα θα νομίζουν οι «δικοί» σου (με τους οποίους πλέον δεν έχεις καλή σχέση αλλά σχεδόν συνδιοικείς) πως είσαι σε διαδικασία… επανάστασης. Σκεφτείτε το λίγο.  

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ