ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ!

Όταν στηρίζεσαι στο «έτσι θέλω» και στη διάλυση όλων όταν δεν μπορείς, αυτά είναι τα αποτελέσματα!

Όπου δεν μπορούν, καταστρέφουν!

Μην απορείτε με όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ. Μην μένετε με… ανοιχτό το στόμα. Δεν είναι κινήσεις τυχαίες, δεν είναι λάθη του ΟΣΦΠ, δεν είναι τίποτα τυχαίο. Είναι τακτική. Σε όλα τα επίπεδα, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όταν έτσι έχεις μάθει ως σύλλογος από τη στιγμή που ιδρύθηκες, δεν γίνεται να αλλάξεις για το καλό ενός αθλήματος. Ποιο άθλημα τους ενδιαφέρει άλλωστε; Πότε τους ενδιέφερε; Αυτά είναι για να τα γράφουν όσοι τα γράφουν και να συμπληρώνουν προτάσεις γύρω απ’ τα μέχρι τέλους και γύρω απ’ τα «δεν καταβαίνει στον αγώνα ακόμη κι η γη ανάποδα να γυρίσει».

Συζητήσεις του στυλ «το μπάσκετ έγινε ποδόσφαιρο» και πάει λέγοντας, δεν έχουν την παραμικρή ουσία. Επειδή δε φταίει κανένα άθλημα. Απλά όταν θεωρείς δεδομένο και δικαίωμά σου μόνο το να νικάς, δε σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Μπροστά σε αυτή τη λογική, δε σταματάς πουθενά. Δεν πα να κινδυνεύσουν άνθρωποι, δεν πα να ρημάξει ένα σπορ, δεν πα να καταστραφεί το σύμπαν; Ο Ολυμπιακός να… κερδάει και όλοι άλλοι να πάνε να… Στο ποδόσφαιρο για πάνω από 20 χρόνια ζήσαμε την απόλυτη κατάντια, την απόλυτη εκμετάλλευση εσόδων από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που αρκούν να αλλάξουν τις ισορροπίες. Κανείς δε μιλούσε. Μόνο κάποιοι… τρελοί. Μόλις άλλαξε αυτό, δείτε τι γίνετε. Δείτε τι… κλάμα πέφτει, δείτε πόσες διαμαρτυρίες υπάρχουν, δείτε ρητορική και ρεσιτάλ επιπέδου Νίκου Ξανθόπουλου. Γιατί; Μα επειδή όταν δεν παίρνουν ετσιθελικά κάτι, επιβάλλεται να το μειώνουν, να το «στιγματίζουν». Ο Παναθηναϊκός πήρε δύο Πρωταθλήματα απ’ το ’96 και μετά. Για το 2004 έλεγαν πως ήταν «του Δούρου» και το 2010 έλεγαν πως είναι «του Σπανάθα» ή «το Δούρειο». Αυτό αποδεικνύει πως δεν είναι σύμπτωση, είναι τακτική.

Στο μπάσκετ, δεν προέκυψε τώρα αυτή η ιστορία. Θυμηθείτε έστω ένα ματς επί Αγγελόπουλων στο οποίο να νίκησε ο Παναθηναϊκός (και είναι πάρα πολλά) και μετά το τέλος του να μη γίνει θέμα η διαιτησία. Κι ας ήταν η αναμέτρηση… χριστιανοί-λιοντάρια. Διαμαρτύρονταν για όλα. Οι παίκτες τους έλεγαν «πρέπει να διορθώσουμε πολλά και να βελτιωθούμε» κι αυτοί μιλούσαν για διαιτησία. Μόλις στον περσινό πέμπτο τελικό, παραλίγο να μη βγουν στο δεύτερο ημίχρονο επειδή δέχτηκαν νερό στον πάγκο! Όχι μπουκάλι νερό έστω και άδειο, αλλά σταγόνες νερού!

Μέχρι που φτάσαμε στα φετινά, όπου ήταν επιβεβλημένο να πάρουν… δραστικά μέτρα στην τακτική τους. Βλέπετε προέκυψαν τα εσωτερικά προβλήματα. Προέκυψαν ηχογραφημένα που έλεγαν αλήθειες, προέκυψαν «πιστόλια», προέκυψαν καταστάσεις κωμικοτραγικές. Γι’ αυτό και οι αποφάσεις που πήραν ήταν απλά… τραγικές. Ρημάζοντας το άθλημα, μειώνοντας τα πάντα, φεύγοντας για Αδριατική τις ζυγές μέρες, αποφασισμένοι να κατεβάσουν δεύτερη ομάδα στην Α2 τις μονές και τα Σαββατοκύριακα, σίγουροι πως δε θα κατέβουν αν οριστεί κάποιος διαιτητής που δεν γουστάρουν ή οποιοσδήποτε Έλληνας με τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά βάζοντας ένα ευρώ εισιτήριο για να έχουν 7.000 προπώληση και να πάνε οι μισοί στο γήπεδο επειδή δήλωσε κώλυμα ο Αναστόπουλος (αφού πήγαν 100 μηχανάκια… αγνώστων οπαδών στο σπίτι του κι αφού έριξαν μολότοφ στο περιπολικό που ήταν κάτω απ’ αυτό το ίδιο βράδυ) γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει το γιατί πήραν όλοι εισιτήριο του ενός ευρώ και τι ήθελαν να πετύχουν μέσω αυτής της διαδικασίας. Να πούμε κι άλλα για τα… ξεροκόμματα στις άλλες ομάδες αρκεί να διακοπεί το Πρωτάθλημα και να θριαμβεύσει η τακτική τους, δε χρειάζεται. Σας τα αναλύουν εξαιρετικά οι ρεπόρτερ του αθλήματος εδώ και στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» και στο onsports.

Όπου ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να επιβληθεί, απλά θέλει να καταστρέφει. Έτσι έχουν μάθει, έτσι ξέρουν να λειτουργούν, αυτοί είναι. Τόσο απλά τα πράγματα. Στα ίσα και αγωνιστικά, δεν γίνεται. Δεν το ξέρουν, δεν τους ταιριάζει. Φάνηκε κιόλας πόσο πιο… οικεία αισθάνθηκαν όλοι μετά τη διαμόρφωση όλης αυτής της κατάστασης τρομοκρατίας. Τις αγκαλιές και τα φιλιά με την εξέδρα και πάει λέγοντας. Αλήθεια, στο μπάσκετ τους είχατε δει να πηγαίνουν να αγκαλιάζουν οργανωμένους ακόμη και μετά από αγωνιστική τους επιτυχία; Εμείς πραγματικά δεν το θυμόμαστε. Εκτός αν ήταν πανηγυρικό το κλίμα λόγω του… θριάμβου επί του Προμηθέα. Αν ισχύει πάμε πάσο, το νέο τους «μέγεθος» ίσως να είναι αυτό, μην μπλεκόμαστε κιόλας.

Μέσα σε όλη αυτή την τακτική, δεδομένα θα προκύψουν και διάφορες προκλήσεις, διάφορα σόου ακόμη. Να είστε προετοιμασμένοι για όλα. Να είστε κυρίως πονηρεμένοι. Διότι απέναντί σας υπάρχει ένας οργανισμός που ξέρει να καταστρέφει όταν δεν μπορεί να πετύχει κάτι έστω κι ετσιθελικά. Παντού ισχύει αυτό. Απλά στο μπάσκετ το… ξεγύμνωμα του τελευταίου καιρού, είναι διδακτικό.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ