ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ!

Μέσα στη γενική κατάσταση του Παναθηναϊκού, η παραχώρηση κάποιου παίκτη με το κατάλληλο αντίτιμο μόνο απλή υπόθεση δεν είναι!

Δυσκολότερο όλων οι πωλήσεις!

Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για τον Παναθηναϊκό, δε θα αλλάξουν. Όπως τα ξέραμε, έτσι θα συνεχίσουν να είναι τα πράγματα. Ίσως με ελάχιστα λεφτά να κατορθώσουν Νταμπίζας-Δώνης να βρουν εξαιρετικούς παίκτες. Μακάρι. Ίσως αγωνιστικά το «τριφύλλι» την επόμενη σεζόν να είναι δύο κλάσεις καλύτερο. Αμήν και πότε! Αλλά όλα αυτά αν με το καλό γίνουν, θα συμβούν με πάνω κάτω τα τωρινά δεδομένα. Κοινώς μπάτζετ ελάχιστο για το επίπεδο του Παναθηναϊκού, ακόμη κι αν αυξηθεί κάτι λίγο, όπως ακούγεται τουλάχιστον κι όπως φαίνεται να είναι και υποχρεωτικό με την προβλεπόμενη αύξηση σε κάποια συμβόλαια συν πιθανές επεκτάσεις.

Ένα βασικότατο ζήτημα για τον Παναθηναϊκό που επηρεάζει ξεκάθαρα όλο το σχεδιασμό και το μπάτζετ το ίδιο, είναι κάποια πιθανή πώληση. Όπως έχουν τα δεδομένα, θα είναι δύσκολο να προκύψει ενδιαφέρον για παίκτη των «πράσινων» και τελικά να μην έχουμε πώληση. Αυτό έχει να κάνει και με το ενδεχόμενο αύξησης μπάτζετ με αυτό τον τρόπο. Κοινώς να πουλήσεις έναν παίκτη για κάποια χρήματα και με αυτά να πάρεις δύο ποδοσφαιριστές για να καλύψεις άλλες «τρύπες» σου. Διότι διαφορετικά δε θα μπορείς με τα χρήματα που θα έχεις διαθέσιμα.

Όμως πόσες πιθανότητες υπάρχουν να πουλήσεις κάποιον ποδοσφαιριστή σου και με το ποσό αυτό να κατορθώσεις να τον αντικαταστήσεις με τουλάχιστον ισάξιο (για να μη χάσεις αγωνιστικά), αλλά και να αποκτήσεις έναν ακόμη για να καλύψεις κάποιο άλλο κενό σου; Στο δικό μας μυαλό δεν είναι πολλές οι πιθανότητες. Ή ακόμη και σεβαστές να είναι, φαντάζει ρίσκο. Διότι ξαναλέμε ο Παναθηναϊκός δε θα πουλήσει ποδοσφαιριστή που του… περισσεύει. Οκ το ιδεατό θα ήταν να έρθει κάποιος να αγοράσει τον Μουνιέ. Αλλά αυτό δε θα γίνει. Οι όποιες προτάσεις θα αφορούν παίκτες που έχουν ρόλο σημαντικό στο «τριφύλλι».

Ακούστηκε για παράδειγμα για τη Φενέρ και τον Κουρμπέλη. Οκ, Τούρκοι είναι προφανώς και δεν έχει μεγάλη δόση αλήθειας η ιστορία. Όμως ο «Κούρμπε» είναι ένας παίκτης που έχει πολλές πιθανότητες να φέρει πρόταση. Διεθνής είναι, βασικός στην Εθνική είναι, αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι, σταθερά καλή παρουσία στο «τριφύλλι» εδώ και 2,5 χρόνια έχει. Αλλά και πάλι, πόσα χρήματα θα φέρει στα ταμεία του Παναθηναϊκού μια πώληση του Κουρμπέλη; 3.000.000 ευρώ; Στην καλύτερη με τα δεδομένα που υπάρχουν, επειδή οι πάντες ξέρουν το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και σαφώς θα κοιτάξουν να το εκμεταλλευτούν. Με 3.000.000 ευρώ, μπορείς να αντικαταστήσεις τον αρχηγό σου, τον μοναδικό σταθερό διεθνή σου, τον εκ των κορυφαίων παικτών σου αν όχι τον κορυφαίο και αυτόν που έχει εξαιρετική προοπτική και για το μέλλον; Ρητορικά τα ερωτήματα…

Κι αν όλα αυτά ισχύουν για τον Κουρμπέλη, φανταστείτε τι γίνεται με τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα πόσα χρήματα να προσφέρει κάποιος σύλλογος για τον Χατζηγιοβάνη; Για ένα παιδί που έχει κάνει καλές εμφανίσεις με το «τριφύλλι», αλλά για τους ξένους ο Παναθηναϊκός είναι η 8η ομάδα του Ελληνικού Πρωταθλήματος πλέον, είναι η ομάδα που δεν πετυχαίνει στόχους, η ομάδα που έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και η ομάδα που δεν παίζει στην Ευρώπη. Αυτά ισχύουν κιόλας δεν είναι μόνο για τους ξένους. Αλλά οι ξένοι το βλέπουν πιο ψυχρά σαφώς. Άρα πόσα λεφτά να δώσει κάποιος για τον Χατζηγιοβάνη; Και για τον κάθε Χατζηγιοβάνη. Να πούμε τον Μπουζούκη. Να πούμε τον Εμμανουηλίδη. Όποιο όνομα θέλετε τέλος πάντων…

Δύσκολη περίπτωση και η πώληση παίκτη. Γιατί όλα τα δεδομένα ακόμη και σε αυτόν τον τομέα, είναι κατά του Παναθηναϊκού. Ακόμη και το πώς σε βλέπουν πλέον οι ίδιοι οι παίκτες, που ξεκάθαρα δε θεωρούν «ταβάνι» της φιλοδοξίας τους το «τριφύλλι». Πιστεύουν πως απλά είναι ένα… σκαλοπάτι για το βήμα παραπάνω. Στο εξωτερικό ελπίζουμε και όχι στην Ελλάδα. Επειδή αν φτάσουμε στο σημείο να ψάχνουν πρόταση από άλλο σύλλογο εντός συνόρων για το… παραπάνω βήμα, καλύτερα να μην ασχολούμαστε άλλο.

Είναι άσχημο όλο αυτό. Στενάχωρο απίστευτα. Ο Παναθηναϊκός η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν έμαθε να πουλάει παίκτες. Ακόμη και στην καλύτερή του εποχή. Απλά έχει την ατυχία να είναι στα χειρότερά του, στην περίοδο που ένας καλός ατζέντης φέρνει προτάσεις που δεν τις φανταζόμαστε καν. Αλλά όταν έχεις πουλήσει τον Βλαχοδήμο με ελάχιστα χρήματα επειδή έπρεπε να μη… βαρέσεις κανόνι για κάποιους μήνες τουλάχιστον και απώλεσες μέχρι και το ποσοστό μεταπώλησης του συγκεκριμένου παίκτη για μερικές χιλιάδες ευρώ, τότε συγγνώμη αλλά έμαθες την αγορά να σε αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο. Και όταν σε βρίσκουν… μπόσικο, δε θα σε σεβαστούν. Με το πρόβλημα και την ευθύνη να μην ανήκει στους άλλους…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ