ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ…

Από τους τρεις της «συμμαχίας», οι δύο παίρνουν τίτλους κι ο ένας σχεδόν διαλύθηκε. Γιατί;

Κάτι κάναμε λάθος…

Όταν η ΑΕΚ επέστρεψε στην Superleague, άρχισε να φαίνεται μια σύμπνοια με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Κάτι που οι… απέναντι το ονόμασαν «συμμαχία». Για την οικονομία της συζήτησης ας δεχτούμε πως ήταν «συμμαχία». Ποιος ήταν ο στόχος αυτής της ιστορίας; Μα φυσικά το τέλος της πιο «μαύρης» εποχής στο ποδόσφαιρο. Η οποία με αλλαγές πρωταγωνιστών, διήρκησε δύο δεκαετίες. Κάτι που ακόμη και η αντίθετη προπαγάνδα δεν μπορεί να διαψεύσει, καθώς πλέον λόγω των… εσωτερικών θεμάτων του ΟΣΦΠ, παραδέχονται ευθέως τα πώς και το γιατί συνέβαιναν τα πάντα. Στοιχεία που άλλαξαν την ιστορία, δημιούργησαν δεδομένα οικονομικά και δυναμικής και πάει λέγοντας.

Απέναντι σε όλη αυτή την ιστορία λοιπόν, καλά έκαναν και «ενώθηκαν» οι τρεις αυτές σημαντικές ομάδες. Η μεγαλύτερη φυσικά ο Παναθηναϊκός. Από τότε μέχρι και σήμερα, άλλαξαν πολλά. Κυρίως στο ποδόσφαιρο. Είδαμε αλλαγή στην ΕΠΟ, είδαμε ξένη παρέμβαση στην ομοσπονδία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, είδαμε τον ΟΣΦΠ να… διαμαρτύρεται κι αυτό λέει πολλά, είδαμε ξένους διαιτητές στα ντέρμπι. Όλα αυτά που αν είχε έστω τα μισά ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια, θα μιλούσαμε για εντελώς διαφορετικά δεδομένα.

Σε όλη αυτή την πορεία των πραγμάτων λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει ένα Πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα. Η ΑΕΚ ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και έχει πάει σε δύο ακόμη τελικούς Κυπέλλου. Αμφότεροι όλα δείχνουν πως θα διεκδικήσουν και το φετινό Κύπελλο. Ε, δεν το λες κι άσχημη συγκομιδή εδώ που τα λέμε. Οι δύο ομάδες απ’ τις τρεις της «συμμαχίας». Αλήθεια, η τρίτη της… παρέας, τι έχει κάνει; Που στην πράξη είναι η πρώτη σε επίπεδο ονόματος τουλάχιστον.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν μέσα σε αυτό το διάστημα έφτασε στο σημείο να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Έφτασε στο σημείο να βλέπει τους παίκτες του να κάνουν αποχή. Να μην τον υπολογίζει κανείς και για τίποτα. Να μην παίρνει την άδεια την περασμένη σεζόν και να μένει στην κατηγορία λόγω της αλλαγής ποινής. Να ξεκινά με αφαίρεση βαθμών, να μην μπορεί να πάρει παίκτες λόγω περιορισμών, να αποκτά παίκτες δανεικούς απ’ τον ΠΑΟΚ και με ποσοστό μεταπώλησης απ’ τον ΟΣΦΠ. Όλα αυτά ενώ ανοιχτά συζητούσε την πώληση ποδοσφαιριστών σε αυτές τις ομάδες και πούλησε τον Χουλτ στην ΑΕΚ.  

Όπως λέει και ο λαός μας, τη στιγμή που η… θάλασσα έγινε γιαούρτι, ο Παναθηναϊκός όχι απλά δεν είχε κουτάλι αλλά του έραψαν και το στόμα για να μην μπορεί να πιει ούτε νερό. Όλα αυτά χωρίς να θέλουμε καν να βάλουμε στη συζήτηση τα όσα ακούγονται για καλές σχέσεις πλέον με τον αιώνιο αντίπαλο. Αυτόν δηλαδή που σου έχει στερήσει ετσιθελικά τα πάντα. Μέχρι και φέτος σε νίκησε στα χαρτιά.

Πέρα απ’ όσα έχουν συμβεί, η ΑΕΚ ετοιμάζει το γήπεδό της, ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει την ανακατασκευή του δικού του, έχουν τα έσοδα απ’ την Ευρώπη, έχουν την προοπτική με το μέρος τους. Ο Παναθηναϊκός την ίδια στιγμή, δεν ολοκλήρωσε ποτέ τον καλλωπισμό της Λεωφόρου που είχε ξεκινήσει πριν κάποια χρόνια, παίζει στο ΟΑΚΑ και έχει την ποινή της Ευρώπης στην οποία θα παίξει στην καλύτερη των περιπτώσεων τη σεζόν 2021-22! Ζήσε Μάη μου δηλαδή.

Με απλά λόγια, ο Παναθηναϊκός σχεδόν διαλύθηκε. Και ψάχνει την ελπίδα, ψάχνει την… ανάσταση, ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα πλησιάσει έστω στις ομάδες της κορυφής. Βλέπετε έχει πάψει πλέον να ανήκει σε αυτές. Ταυτόχρονα έχει γύρω του ομάδες στις οποίες είναι… υποχρεωμένος και ταυτόχρονα δεν τον γουστάρουν. Οκ θα πείτε και τι μας ενδιαφέρει αυτό; Δυστυχώς στο επίπεδο δυναμικής που βρίσκεσαι, επιβάλλεται να σε ενδιαφέρει κι αυτό.

Γιατί έγιναν όλα αυτά; Αποφάσεις; Ναι. Λάθος χειρισμοί; Σαφώς. Αλλαγή πλεύσης; Ξεκάθαρα. Όλα αυτά μαζί. Σε μια… μίξη που αποτελεί «θηλιά» στο λαιμό του Παναθηναϊκού. Ο οποίος έδωσε «μάχη» για να αλλάξει το ποδόσφαιρο και τώρα που θεωρητικά θα έπρεπε να απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του, έχει καταντήσει να είναι στη χειρότερη φάση της ιστορίας του και ουσιαστικά να έχει περάσει χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί ξανά στην πλευρά που είναι… απέναντι και θέλει να αλλάξουν τα δεδομένα στο άθλημα. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά, απογοητεύεσαι και αντιλαμβάνεσαι πως μιλάμε για τον ορισμό της αυτοκαταστροφής. Το γιατί δε θα απαντηθεί ποτέ. Άλλωστε δυστυχώς ο Παναθηναϊκός εξελίσσεται ξανά σε ένα κλειστό κλαμπ που δε θέλει να απαντά στο παραμικρό και ταυτόχρονα θεωρεί πως οι πάντες είναι εχθροί του! Για ομάδα με την τωρινή δυναμική και δυνατότητα του «τριφυλλιού», μιλάμε για τον ορισμό του… αυτογκόλ.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ