Η ΠΙΟ ΑΣΤΟΧΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Μεγαλύτερη χαζομάρα απ’ το «μη γίνει Νίνης ο Μπουζούκης», δεν υπάρχει…

Η πιο άστοχη σύγκριση

Το πρόβλημα στους κοιλιακούς που αντιμετωπίζει ο Γιάννης Μπουζούκης, έχει αγχώσει τους πάντες. Απόλυτα λογικό καθώς μιλάμε για τη νούμερο ένα ελπίδα που έχει ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή και σίγουρα μία απ’ τις ελάχιστες που του έχουν απομείνει. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως πρέπει να βάζουμε στο μυαλό μας διαρκώς το κακό. Το παιδί στην πρώτη του σεζόν σε υψηλό επίπεδο με τόσες συμμετοχές μάλιστα, ήταν νορμάλ να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν είχε τη δυνατότητα να μην τον χρησιμοποιεί, να του επιτρέψει να πάρει ανάσες. Ταυτόχρονα κι ο ίδιος λόγω της εμπειρίας που δεν διαθέτει, δεν προστάτευσε το σώμα του παίζοντας διαρκώς στο… φουλ. Όλα αυτά έφεραν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, που δεν είναι και καταστροφή φυσικά.

Πολλοί είναι αυτοί που θυμήθηκαν την περίπτωση του Σωτήρη Νίνη πριν 12 χρόνια (Φθινόπωρο του 2007). Γιατί είχε κι αυτός παρόμοιο πρόβλημα και ταυτόχρονα με αυτή την παρομοίωση ουσιαστικά, δηλώνεται η ανησυχία πως η καριέρα του Μπουζούκη από εδώ και πέρα δε θα είναι αυτή που πολλοί περίμεναν ακριβώς λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος. Ήρεμα ρε παιδιά! Χαλαρώστε λιγάκι. Κυρίως μη γλωσσοτρώμε το παιδί και μην θίγουμε παράλληλα και τον Σωτήρη Νίνη, θεωρώντας τον ως ένα… χαμένο ταλέντο λόγω τραυματισμού.

Επειδή μέσα στη γενική μας μιζέρια προφανώς ξεχνάμε και τα αυτονόητα, να θυμίσουμε λοιπόν τι είχε γίνει με τον Σωτήρη Νίνη. Έκανε την επέμβαση το Σεπτέμβρη του 2007. Ακολούθησε ένα διάστημα αποθεραπείας και εν συνεχεία ο Πεσέιρο δεν τον χρησιμοποιούσε αρκετά. Έως καθόλου. Σε μια συνολικά περίεργη σεζόν είναι η αλήθεια. Από εκεί και πέρα όμως, ο Νίνης όχι απλά επανήλθε, αλλά πραγματοποίησε εξαιρετικές σεζόν. Ειδικά το 2009-10 για όσους το έχουν ξεχάσει. Μια περίοδος που μακάρι να μιμηθεί ο Μπουζούκης μετά το πρόβλημα που τώρα αντιμετωπίζει και φυσικά θα περάσει χωρίς να επηρεάσει την εξέλιξή του. Θα πει κανείς πως τότε ο Νίνης είχε μπροστά του τον Σισέ, πίσω τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Κατσουράνη, δίπλα τον Καραγκούνη και τον Λέτο. Σωστή επισήμανση θα ήταν αυτή και μακάρι κάποια στιγμή στον Παναθηναϊκό ο Μπουζούκης να έχει τη δυνατότητα να παίξει πλάι στο 50% του ταλέντου που είχε δίπλα του ο Νίνης. Αλλά δεν είναι δυνατόν να αναφέρουμε ως αρνητικό παράδειγμα τον Σωτήρη Νίνη για να αγχώνουμε και τον ίδιο τον Μπουζούκη, τη στιγμή που μετά την επέμβαση στους κοιλιακούς, ήρθε η κορύφωση της καριέρας του. Άλλωστε στα 20 χρόνια του (ένα χρόνο μικρότερος τότε απ’ την τωρινή ηλικία του Μπουζούκη) ήταν μέλος της Εθνικής που πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής! Η πτώση της καριέρας του ξεκίνησε μετά την ρήξη χιαστών που υπέστη σε ματς της Εθνικής στο Ισραήλ και μετά τη μεταγραφή του στο εξωτερικό (Πάρμα). Αυτά για να ξέρουμε και τι λέμε…

Για να μην κάνουμε άστοχες συγκρίσεις όμως, είναι μεν ένας ύπουλος τραυματισμός αυτός του Μπουζούκη, αλλά μέχρι εκεί. Θα περάσει με όποια απόφαση παρθεί απ’ τους γιατρούς (επέμβαση ή απλά θεραπεία) και ο νεαρός είναι τυχερός επειδή το πρόβλημα εμφανίστηκε σε αυτή την περίοδο. Έχει τη δυνατότητα δηλαδή να προλάβει την προετοιμασία ή έστω ένα σημαντικό μέρος της. Κατά συνέπεια το πρόβλημα μικραίνει σημαντικά.

Ειδικά απ’ τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην τον έχει στο… κάδρο των πωλήσεων, δεν δημιουργείται κάποιο τεράστιο θέμα. Μια αναποδιά που θα ξεπεραστεί κι όλα καλά για τον αριστεροπόδαρο άσο. Ίσα ίσα που τώρα είναι η στιγμή για να προσπαθήσουν οι «πράσινοι» να του επεκτείνουν το συμβόλαιο. Όχι για να… εκμεταλλευτούν τη στιγμή, αλλά για να του δείξουν πόσο τον υπολογίζουν, πόσο τον στηρίζουν. Για ένα παιδί που δεν έχει ανάλογες εμπειρίες και δεδομένα θα τον έχει… πάρει από κάτω, θα είναι εξαιρετική ψυχολογική τόνωση.

Υ.Γ. Η ιστορία με την έφεση του Ολυμπιακού και αυτό που τελικά έγινε με το -5 και το νέο… χάρτινο αποτέλεσμα αυτών που και καλά θέλουν να νικούν στον αγωνιστικό χώρο (γελούν και τα κρεμμύδια), είναι άκρως διδακτική. Κυρίως για να καταλάβει ο ίδιος ο Παναθηναϊκός αυτό που είναι νόμος έτσι κι αλλιώς, αυτό που ξέρουν οι πάντες. Η συγκεκριμένη πλευρά πάντα και για πάντα θα είναι εχθρική για το «τριφύλλι» και τα συμφέροντά του. Ας αντιμετωπιστεί έτσι λοιπόν επειδή κάπου φαίνεται να έχει μπερδευτεί το πράγμα…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ