ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ

Σε τίποτα ο Παναθηναϊκός δεν είναι… Παναθηναϊκός (στο αγωνιστικό δυστυχώς δεν μπορεί λόγω όλων των άλλων), καιρός είναι να το καταλάβουμε!

Αποδέξου πως είσαι ο φτωχός συγγενής

Βλέπεις πως ξεσπά ολόκληρος ντόρος αναφορικά με την ευχή του Γιώργου Σαββίδη στον Μπουζούκη για τα γενέθλιά του. Το προφανές που μπορείς να σκεφτείς είναι πως δεν πρόκειται για τυχαία κίνηση. Σαφώς. Ο ίδιος… χαμός γίνεται αναφορικά και με τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Λογικό θα πουν πολλοί, αναμενόμενο λέμε εμείς. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα, το που πάει ο Παναθηναϊκός το έχουμε δει εδώ και καιρό. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε καταλάβει πλέον ποιος είναι ο ρόλος της ομάδας αυτής. Ποιος είναι ο ρόλος του Παναθηναϊκού στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποτε θα λέγαμε «και στο Ευρωπαϊκό», αλλά αυτό είναι συζήτηση που στην καλύτερη περίπτωση θα την ξανακάνουμε το 2021…

Το «τριφύλλι» εδώ και καιρό, συστηματικά και σε όλα τα επίπεδα, είναι ο… φτωχός συγγενής. Είναι το μέγεθος που έχει ξεφτίσει, έχει χάσει κάθε ίχνος δυναμικής που διέθετε και αυτό συνεχίζεται και δε φαίνεται στον ορίζοντα το πώς θα σταματήσει. Θα πάρεις άδεια; Οκ, αυτό δε σε κάνει Παναθηναϊκό. Είναι σημαντικό, αλλά από μόνο του το γεγονός πως κατάντησε σημαντική η διαδικασία της αδειοδότησης, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος και το πόσο έχει μικρύνει ο Παναθηναϊκός.

Την ίδια ώρα ο καθένας σε βλέπει ως… ευκαιρία για να σου πάρει παίκτες, διότι ξέρει πως μπορεί να τους προσφέρει με άνεση περισσότερα από σένα. Λεφτά, συνθήκες, δυναμική, προοπτική. Ακόμη ένα στοιχείο που μας δείχνει το γιατί είμαστε πλέον ο… φτωχός συγγενής του ποδοσφαίρου. Μπροστά σε όλα αυτά, εσύ σκέφτεσαι το αν θα κατορθώσεις να πας το μπάτζετ σου από τα 3.000.000 (καθαρά) στα 4.000.000. Που και να το κάνεις το ποσό είναι… κωμικό για τον Παναθηναϊκό. Αλλά και πάλι φτάσαμε στο σημείο να το θεωρούμε και… σημαντική αύξηση. Άλλωστε ένα απ’ τα χειρότερα στο «τριφύλλι» είναι πως θεωρούμε πλέον φυσιολογικά, όλα αυτά που είναι η επιτομή της καταστροφής για τους «πράσινους».

Το διαπιστώνεις μέχρι και σε επίπεδο δημοσιευμάτων αυτών. Ακούς και διαβάζεις για παράδειγμα πως η διοίκηση δεν έχει διάθεση και ενδιαφέρον να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό σε επίπεδα Πρωταθλητισμού και διακρίσεων, σε επίπεδα ανταγωνιστικότητας έστω. Παρά μόνο ενδιαφέρεται να σβήσει τα χρέη μπας και προσελκύσει κάποιον επενδυτή. Όλο αυτό, μάλιστα, «πλασάρεται» ως… θετικό. Ε, αυτό είναι αφύσικο για Παναθηναϊκό. Για κανονικό Παναθηναϊκό, επειδή ο διαχωρισμός πλέον είναι απαραίτητος για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε.

Μέσα σε όλα προχωράς χωρίς να μαθαίνει κανείς το παραμικρό. Ακόμη δεν ξέρουμε τι έγινε με τον Πιεμπονγκσάντ για παράδειγμα. Για την ακρίβεια δεν ξέρουμε κάτι επίσημα, επειδή δυστυχώς το πράγμα ήταν ξεκάθαρο. Κάποιοι λίγοι μας έλεγαν… τρελούς, αλλά οκ. Δεν έχει σημασία το τι λέγεται, αλλά κυρίως ποιος το λέει. Άρα μικρό το κακό. Το μεγάλο κακό είναι αυτό που συνεχίζει να γίνεται στον Παναθηναϊκό με τέτοιες ιστορίες. Κανείς επίσης δε θα μας πει ποτέ γιατί… κατέβασε ρολά σε επίπεδο πληρωμών πριν από 1,5 χρόνο η ΠΑΕ. Και έφτασε στα γνωστά σημεία εξευτελισμού το «τριφύλλι». Ηθικού και όχι μόνο.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχεις τον ΟΣΦΠ να έχει γήπεδο που μπήκε στο φάκελο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 σε μια βραδιά (εκεί αλήθεια θυμάστε καμιά ΕΟΕ να… κλαιγόταν για το στίβο;). Έχεις την ΑΕΚ να έχει έτοιμο το γήπεδό της σε κάποιους μήνες. Έχεις τον ΠΑΟΚ που θα προχωρήσει το δικό του. Εσύ δεν έχεις… ευρώ για κουλούρι και παρ’ όλα αυτά σου επαναφέρουν προεκλογικά υποθέσεις που έχουν «κλείσει». Για να τις συζητά όποιος έχει διάφορα στο μυαλό του και για να δημιουργείται κλίμα εκεί που δεν υπάρχει. Μιζεριάζοντας επιπλέον έναν Παναθηναϊκό που είναι ήδη στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Το να ρωτήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή ποιος και πώς θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή γηπέδου, το θεωρούμε προβολή προς την νοημοσύνη. Σε κάθε περίπτωση μέχρι κι εκεί μιλάμε για απλή αναφορά και σε καμία περίπτωση κάτι… χειροπιαστό. Για να έχουν να συζητούν ορισμένοι που ζουν με θεωρίες συνομωσίας (δε μιλάμε για αυτούς που το επανέφεραν το θέμα) και μόνο γι’ αυτούς είναι η ιστορία του Βοτανικού αυτή τη στιγμή.

Απ’ όποια πλευρά κι αν το πιάσει κανείς το θέμα, ο Παναθηναϊκός είναι ο φτωχός συγγενής του ποδοσφαίρου πλέον. Δεν είναι Παναθηναϊκός σε κανένα επίπεδο. Έχει χαμηλώσει τα στάνταρ του και πλέον αντιμετωπίζεται ως φυσιολογικό να έχει τόσο χαμηλά στάνταρ. Αντιμετωπίζεται φυσιολογικά το να είναι ο Παναθηναϊκός σε επίπεδα Ατρόμητου και ακόμη χειρότερα. Ε, όταν αυτό γίνεται, τότε μην μπαίνετε στον κόπο να δείτε ως Παναθηναϊκό αυτό που υπάρχει αυτή την εποχή. Είναι κρίμα για τον ίδιο το σύλλογο.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ