«ΚΡΕΜΕΣΑΙ» ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ!

Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ποντάρει σε τίποτα άλλο πέρα απ’ το όνομά του…

«Κρέμεσαι» απ’ τους παίκτες!

Είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς πως οι εποχές του «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές», έχουν περάσει. Οι εποχές που οι ποδοσφαιριστές έμοιαζαν να είναι «δεμένοι» με τις ομάδες, μας έχουν αφήσει εδώ και πολλά χρόνια. Το άθλημα πλέον είναι επαγγελματικό, ψυχρό και με αυτό τον τρόπο αναγκαστικά πορεύεσαι. Ειδικά σε περιπτώσεις όπως ο Παναθηναϊκός του τώρα, επιβάλλεται να αντιλαμβάνεσαι το ρόλο σου. Να αντιλαμβάνεσαι το γεγονός πως δεν είσαι πλέον το δέλεαρ για όλους. Είτε σε επίπεδο προοπτικής, είτε σε επίπεδο οικονομικό, είτε στην ευκαιρία που δίνεις για Ευρώπη, είτε για τίτλους, είτε… είτε… είτε…

Κατά συνέπεια είναι αυτονόητο πως όταν απ’ τη Θεσσαλονίκη διαρρέεται πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον Κουρμπέλη, δεν προκαλείται καμία έκπληξη. Ίσα ίσα που μας φαίνεται πλέον φυσιολογικό. Στη φάση που είναι ο Παναθηναϊκός, δεν μπορεί κανείς να έχει την απαίτηση από έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου, να μην έχει στο μυαλό του την προοπτική του επόμενου βήματος. Μέχρι και ο ΠΑΟΚ τέτοιο είναι. Η ομάδα που θα πάρει το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, έχει ηρεμία σε όλα τα επίπεδα, έχει ισχυρή διοίκηση, τη στιγμή που εσύ είσαι ομάδα πεντάδας και αν, προσπαθώντας να πάρεις την άδεια για να το θεωρήσεις… επιτυχία.

Σαφώς και έχει συμβόλαιο ο παίκτης με το «τριφύλλι». Αλλά κακά τα ψέματα, όπως έγινε η συμφωνία τον Γενάρη του 2018, μπορεί να γίνει και τώρα. Είτε με τον ΠΑΟΚ, είτε με ομάδα του εξωτερικού. Κι όχι μόνο για τον Κουρμπέλη, αλλά για τον κάθε παίκτη που θα έχει ενδιαφέρον και προοπτική μπροστά του για να κάνει το παραπάνω βήμα. Έχει φανεί άλλωστε πως όταν κάποιος παίκτης θέλει να φύγει, αυτό συμβαίνει στο τέλος. Δύσκολα μια ομάδα μπορεί να κρατήσει κάποιο δυσαρεστημένο. Είτε επειδή δεν έχει τέτοια… πολυτέλεια, είτε επειδή υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί αυτή η… μιζέρια. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι τυχερός σε αυτό το κομμάτι. Επειδή τα παιδιά που είναι σε αυτόν, θέλουν και είναι. Είχαν ευκαιρία αρκετοί να είναι αλλού. Δεν είναι όμως. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Κουρμπέλης. Για να τα λέμε όλα, αν δεν ήταν ο ίδιος να προβάλει αντίσταση, αυτή τη στιγμή θα ήταν ένα χρόνο και κάτι παίκτης του ΠΑΟΚ… Ο Μπουζούκης θα ήταν στον Αστέρα Τρίπολης, ο Ινσούα θα συνέχιζε να πιέζει όταν προέκυψε το θέμα με τη Λας Πάλμας, αλλά δεν το έκανε και ευτυχώς που δεν το έκανε…

Το συγκεκριμένο σημείο είναι το μόνο που μπορεί να μπορεί να ποντάρει ο Παναθηναϊκός. Περισσότερα λεφτά θα βρουν πολλά παιδιά με ευκολία. Καλύτερες συνθήκες θα βρουν δεδομένα. Προοπτική τίτλων, ίσως. Συνολική προοπτική καριέρας έτσι όπως είναι τώρα ο Παναθηναϊκός, δεν το συζητάμε καν. Είναι τυχερό το «τριφύλλι» επειδή τα παιδιά αυτά θέλουν ήθελαν να είναι στους «πράσινους» και γι’ αυτό είναι άλλωστε. Είτε είναι ο Κουρμπέλης, είτε ο Μπουζούκης, είτε ο Ινσούα, είτε ο Γιόχανσον, είτε οποιοσδήποτε τέλος πάντων.

Απλά το στενάχωρο είναι πως αν κάποιος δελεάσει τα παιδιά αυτά, τότε όλα θα γίνουν τρομερά δύσκολα. Πράγμα που κακά τα ψέματα δε θα προκαλέσει και έκπληξη σε σχέση με αυτά που έχει ο Παναθηναϊκός, σε σχέση με αυτά που προσφέρει στους παίκτες (οικονομικά και μη). Είναι καταδικασμένο το «τριφύλλι» να περιμένει και να «κρέμεται» απ’ τις διαθέσεις των ποδοσφαιριστών. Οποιαδήποτε απώλεια δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα. Διότι τα οικονομικά δεδομένα ακόμη κι αν με το καλό πάρει η ΠΑΕ την άδεια, είναι στενά (το λέμε… μαλακά). Άρα αν χάσεις τον Κουρμπέλη, ή τον Μπουζούκη, ή τον Ινσούα, ή τον Γιόχανσον για παράδειγμα, δεν είναι σίγουρο πως θα μπορέσεις να τον αντικαταστήσεις. Διότι ακόμη και ακριβώς τα ίδια χρήματα να έχεις να ξοδέψεις (έτσι κι αλλιώς δεν είναι πολλά) όλα αυτά που αναφέραμε ως στοιχεία του τωρινού Παναθηναϊκού, δεν κάνουν και πολλούς να… πετούν τη σκούφια τους. Αυτά που έχουμε σε επίπεδο ποιότητας και τα… μάτια μας λοιπόν. Μετά βλέπουμε για ενίσχυση.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ