ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΑΔΕΙΑ!

Χωρίς αυτή την μίνιμουμ αλλά καθοριστική προϋπόθεση δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε για την επόμενη σεζόν!

Αρχή και τέλος η άδεια!

Μέρες έμειναν πλέον. Η 31η Μαρτίου έρχεται κι επειδή η μέρα αυτή «πέφτει» Κυριακή, αυτόματα η προθεσμία λήγει 29 του μήνα. Σε μόλις λίγες μέρες. Τι είναι τότε; Η ολοκλήρωση του διαστήματος για να τελειώσει ο Παναθηναϊκός όλες τις εκκρεμότητες που έχει αναφορικά με τις οφειλές του. Υποθέσεις χρεών, διακανονισμών, που πρέπει να πληρωθούν για να χρησιμοποιηθούν οι σχετικές αποδείξεις στην κατάθεση του φακέλου για την άδεια. Το πιο σημαντικό και σπουδαίο στοιχείο αυτή τη στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε, ακούγεται… μελαγχολικό, ακούγεται στενάχωρο, αλλά φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε επιτυχία το να πάρει η ΠΑΕ την απαραίτητη άδεια. Δυστυχώς έτσι θα πορευτούμε γιατί δεν γίνεται διαφορετικά.

Η όποια προσπάθεια έγινε την τρέχουσα σεζόν, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως καταστρέφεται σε περίπτωση μη εξασφάλισης άδειας. Κι επειδή είσαι… στη μπούκα πλέον (με τις καθυστερήσεις, με τα χρέη και με το γεγονός πως δεν πήρες άδεια την περασμένη σεζόν) έστω ένα πρόβλημα θα σημάνει αποτυχία. Έστω η απουσία ενός διακανονισμού. Έστω το να μην προλάβεις να βάλεις ένα έγγραφο στον φάκελο. Άρα θα έχεις πετάξει στα σκουπίδια, μια περίοδο με το χαμηλότερο μπάτζετ της ιστορίας σου, μια περίοδο με τις μικρότερες βλέψεις της ιστορίας σου, μια σεζόν που τα πάντα ήταν μη Παναθηναϊκά σε επίπεδο εχεγγύων προς την ομάδα. Η δικαιολογία ήταν η οικονομική εξυγίανση. Ε, ας αποδειχθεί αυτό μέσω της εξασφάλισης της άδειας λοιπόν.

Ήδη καθυστερήσαμε εδώ που τα λέμε. Πάντα μα πάντα όταν μπαίνεις στην τελική ευθεία και έχεις έστω 1-2 εκκρεμότητες, σε πιάνει άγχος. Διότι αυτόματα καταλαβαίνει και αυτός στον οποίο χρωστάς, πως τώρα είναι η ευκαιρία του. Ειδικά όταν δεν έχεις τηρήσει διακανονισμούς με αυτούς τους ανθρώπους, ή με αυτές τις ομάδες. Ειδικά όταν δεν έχεις δείξει διάθεση την περασμένη χρονιά για παράδειγμα. Τώρα αισθάνονται πως μπορούν να σε πρεσάρουν για να πάρουν κάτι περισσότερο. Ή αν θέλετε ακόμη και για να… ξεπληρώσουν τη δική σου αδιαφορία. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, δεν είναι δυνατόν να μην ανησυχούμε. Σαφώς και δεν είναι τυχαία η αισιοδοξία που εκφράζεται. Σαφώς και οι μέχρι τώρα κινήσεις με πληρωμές και συμφωνίες, δείχνουν πως τελικά δε θα έχεις πρόβλημα. Όμως απέμειναν λίγες μέρες. Άρα, ας περιμένουμε. Γνωρίζοντας παράλληλα πως η υπόθεση της άδειας κρίνει το άμεσο μέλλον του Παναθηναϊκού.

Είναι αδιανόητο να σκεφτεί κανείς πως μετά τα όσα τράβηξε η ομάδα τη φετινή σεζόν, θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου με -6 και με περιορισμούς στις μεταγραφές. Είναι αδιανόητο να μπεις στη διαδικασία να πείσεις τους παίκτες να πιστέψουν σε αυτή την προσπάθεια αν και πάλι δεν πάρεις την άδεια. Είναι απίστευτο το πώς θα βρει διάθεση και κέφι για δουλειά ο Γιώργος Δώνης και ο Νίκος Νταμπίζας, που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν ανέλαβαν θεωρητικά η ΠΑΕ βρισκόταν σε μια διαδικασία… αλλαγής σελίδας. Τους έβαλαν μάλιστα να περάσουν και… συνέντευξη απ’ τον Πιεμπονγκσάντ. Τι έχουν τραβήξει κι αυτοί οι άνθρωποι; Σε κάθε περίπτωση, απ’ αυτή την προοπτική τέλος πάντων, ξέρουν πως θα πρέπει να ετοιμάσουν και πάλι μια ομάδα με μπάτζετ 5 εκατ. ευρώ (μαζί με την εφορία). Ε, αν αυτό γίνει εκ νέου χωρίς άδεια και με όσες ποινές φέρνει αυτό, τότε καλύτερα να μη σκεφτούμε τι θα ακολουθήσει.

Είναι ζωτικής σημασία η εξασφάλιση της άδειας. Η προοπτική και η ελπίδα έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν. Μέσω των μνημονίων κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Παναθηναϊκός θα ορθοποδήσει. Όμως η άδεια είναι το μίνιμουμ των απαιτήσεων. Έστω για να πάρεις παίκτες όπως ο Ιντρίσα που δοκιμάζεται (τυχαίο το παράδειγμα), κάτι που δείχνει προς τα πού πάει το πράγμα σε επίπεδο πιθανής ενίσχυσης. Αλλά πρώτα και πάνω απ’ όλα για να μη χάσεις εντελώς όσα έχεις. Να μην ξενερώσουν αυτοί που προσπάθησαν και προσπαθούν για την ομάδα, αυτοί που «τρέχουν» το αγωνιστικό μέρος της.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ