ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ!

Το είδαμε κι αυτό, ο Παναθηναϊκός να έχει δίκιο και να δικαιώνεται! 

Απόδειξη εξυγίανσης!

Ξεκινάμε τονίζοντας το αυτονόητο. Ο Παναθηναϊκός δεν αθωώθηκε. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε. Με αφαίρεση βαθμών, με ματς κεκλεισμένων των θυρών και με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο (σχεδόν 100.000 ευρώ, κοινώς για αυτή την εποχή του «τριφυλλιού» ένα συμβόλαιο). Το λέμε επειδή μέσα στη λαίλαπα της προπαγάνδας που πάντα προέρχεται απ’ την ίδια πλευρά, θα πιστέψουν πολλοί πως οι «πράσινοι» αθωώθηκαν, τους είπαν και μπράβο για τα επεισόδια και πάμε παρακάτω. Ε, ντροπή. Επίσης δεν είναι και αιτία για πανηγυρισμούς η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής. Βλέπετε το ξενέρωμα και η πίκρα για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ, δεν «σβήνονται».

Η αλήθεια όμως είναι πως δεν το περιμέναμε. Πραγματικά ξαφνιαστήκαμε. Όταν μιλάμε για Παναθηναϊκό έχει γίνει βίωμα πλέον το χειρότερο. Το άδικο πολλές φορές, αλλά κυρίως το χειρότερο. Κοιτάς τα άρθρα, τις παραγράφους των κανονισμών και λες «απ’ αυτά που προβλέπονται θα μου επιβληθεί το χειρότερο». Για πρώτη φορά το «τριφύλλι» δικαιώθηκε. Προσοχή! Δικαιώθηκε νόμιμα, δικαιώθηκε επειδή έτσι έπρεπε, δικαιώθηκε επειδή παράτυπα ο Γερμανός διαιτητής διέκοψε οριστικά το ματς πριν παρέλθει η μία ώρα κι ενώ το γήπεδο είχε ουσιαστικά αδειάσει και η ατμόσφαιρα είχε καθαρίσει. Δεν έγινε κανενός είδους… χάρη, απλά νόμιμα και δίκαια έγινε αυτό που έπρεπε. Και σε επίπεδο δικαίωσης της ένστασης και σε επίπεδο τιμωρίας των επεισοδίων φυσικά.

Πείτε μας γραφικούς, αλλά επειδή αναφέρεται διαρκώς ως αρνητικό και ως «όπλο» προπαγάνδας η συγκεκριμένη λέξη, εμείς το πιστεύουμε. Με αυτή την απόφαση αισθανόμαστε για πρώτη φορά πως κάτι γίνεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αισθανόμαστε πως έχει έρθει κάποια εξυγίανση! Συγγνώμη αλλά σε άλλες εποχές (που διήρκησαν για δεκαετίες) η στραβή ματιά σήμαινε -3 για τον Παναθηναϊκό και δικαίωση του Ολυμπιακού. Έχουμε ξεχάσει κι εμείς πόσα 0-3 στα χαρτιά έχουν οι «ερυθρόλευκοι». Επειδή ήθελαν να ελέγξουν δίχτυα, επειδή ήθελαν να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα μέτρα ασφαλείας και αντί να κάθονται στα μπουθ να σουλατσάρουν στον αγωνιστικό χώρο, επειδή έδιναν… εντολή στον διαιτητή «κλείσε το φύλλο αγώνα να φύγουμε». Ε, αυτό περιμέναμε και τώρα. Δεν έγινε, υπήρξε δίκαιη κρίση και τελικά η σωστή ποινή. Γιατί ξαναλέμε πως υπάρχει ποινή, δεν υπάρχει καμία αθώωση!

Από εκεί και πέρα για τον Παναθηναϊκό δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει αιτία για… πανηγυρισμούς η συγκεκριμένη απόφαση. Τι να χαρείς και τι να πανηγυρίσεις άλλωστε, σε μια σεζόν που θα ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις με -9 βαθμούς απ’ αυτούς που πήρες στον αγωνιστικό χώρο; Οι «πράσινοι» με μεγαλύτερη ηρεμία πρέπει να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους. Τα οποία αφορούν και όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ στο μέτρο που αυτά συνέβησαν, αλλά και όλα τα υπόλοιπα. Άδεια, πώς θα ετοιμάσουν την επόμενη σεζόν με τον τρόπο που πρέπει, πώς θα γίνει να αυξηθεί το μπάτζετ επειδή με αυτά τα δεδομένα δεν έχει νόημα να συζητάμε. Σε διαφορετική περίπτωση θα ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις, θα λέμε πάλι τα ίδια, θα κλαιγόμαστε για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Πάντως αν στον Παναθηναϊκό δεν πρέπει κανείς να πανηγυρίζει, στον Ολυμπιακό φανταζόμαστε πως θα έχουν χαρές. Και μάλιστα μεγάλες. Αφού οι άνθρωποι ήθελαν να συνεχιστεί το ματς. Ήθελαν να παίξουν μπάλα να βάλουν κι άλλα γκολ. Κάτι για τρία έλεγαν. Ε, προετοιμαστείτε σωστά γιατί θα έχετε άλλα 20 λεπτά. Ως Μπαρτσελόνα Πειραιά σαφώς και θα σας δοθεί η ευκαιρία. Για να σας δούμε. Τώρα το γεγονός πως για τα… μάτια του κόσμου κάνατε παρέμβαση κόντρα στην ένσταση του Παναθηναϊκού που ήθελε να συνεχιστεί το ματς (αυτό που δημόσια λέγατε δηλαδή), θα ήταν απλά μια πλακίτσα μωρέ. Όπως και η έφεση κατά της απόφασης λογικά θα υποβληθεί για καλαμπούρι. Έτσι δεν είναι; Αφού ο Ολυμπιακός κερδίζει στους αγωνιστικούς χώρους και μόνο. Το είπε κι ο Φορτούνης… Δήλωση τόσο βαρυσήμαντη όσο το να έλεγε «εγώ παιδιά ποτέ δεν έχω πέσει για να πάρω πέναλτι». Δεν πειράζει, διδακτικά όλα. Ακόμη κι αν το ξέρεις καλά το συγκεκριμένο μάθημα, το να το διδάσκεσαι και πάλι, δεν κάνει κακό. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ