ΤΑ «ΕΚΡΥΒΕ» Η ΟΜΑΔΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ…

Σαφώς και μπορεί ο Παναθηναϊκός να νικήσει την ΑΕΚ, αλλά να ξέρουμε το γιατί…

Τα «έκρυβε» η ομάδα, δεν μπορεί πλέον…

Είναι απίστευτα άχαρες οι μέρες σε Παναθηναϊκό επίπεδο. Όχι επειδή ήρθε η ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ. Ούτε επειδή κατάλαβαν όσοι δεν είχαν καταλάβει πως η ομάδα δεν είναι σε διαδικασία έστω για να μπορεί να διεκδικεί κάτι. Να μπορεί να κάνει Πρωταθλητισμό, να είναι άμεσα ανταγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ και συνολικά σε αυτούς που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας (στην πορεία ενός Πρωταθλήματος και όχι μόνο σε ένα ματς φυσικά). Όσο άχαρες κι αν είναι οι μέρες, όμως, η σεζόν συνεχίζεται. Υπάρχουν επτά ματς ακόμη, τα οποία κρύβουν ένα στόχο. Δύσκολο ξεκάθαρα, αλλά όχι χαμένο.

Αν κατορθώσεις να πάρεις κάτι καλό από τις αναμετρήσεις με ΑΕΚ και Ολυμπιακό (για παράδειγμα 4 βαθμούς) η λογική λέει πως θα είσαι σε εντελώς διαφορετική μοίρα απ’ αυτή που είσαι τώρα. Ειδικά απ’ τη στιγμή που έχεις και τον Άρη στην έδρα σου. Όμως μην πάμε τόσο μακριά. Το θέμα είναι αυτή τη στιγμή αν μπορείς να νικήσεις την ΑΕΚ που θα έχει και την έδρα (έστω κοινή). Σαφώς και μπορείς. Οκ, σημαντικό και μεγάλο παιχνίδι κι αυτό, όμως η Ένωση σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν είναι ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή. Άρα αν εσύ είσαι σε ένα καλό σημείο (όπως ήσουν και με τον ΠΑΟΚ κι ας μη φάνηκε στο βαθμό που θα θέλαμε) ξεκάθαρα μπορεί να νικήσεις.

Είναι περίεργο το ματς αυτό άλλωστε. Γιατί πέρα απ’ τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ είναι σε τραγική κατάσταση, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Κοινώς θα είναι μια αναμέτρηση ισορροπίας. Όποιος κατορθώσει να μείνει όρθιος, να έχει αποφασιστικότητα και να αφήσει πίσω τη συνολική του κατάσταση αυτό τον καιρό, θα ανταπεξέλθει. Όμως ακόμη κι αν είναι το μόνο εκτός έδρας ματς της σειράς των ντέρμπι, θεωρητικά πάντα μιλάμε για το ευκολότερο ματς της τριάδας. Λόγω αντιπάλου και δεδομένων που υπάρχουν γύρω απ’ την αναμέτρηση.

Το τι θα γίνει στο… χορτάρι, θα το δούμε. Ανάλυση ιδιαίτερη για το τι πρέπει να προσεχθεί, που πρέπει να «χτυπήσεις», δεν χρειάζεται. Υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα με την απουσία του Μπουζούκη, ο οποίος είναι η ποιοτικότερη δημιουργικά λύση σου. Άρα χωρίς αυτόν πρέπει να τα καταφέρεις και συγχρόνως να λύσεις το δεδομένο σου πρόβλημα στο σκοράρισμα. Η ΑΕΚ δεν είναι… φόβητρο, αλλά δεν είναι και παιχνίδι που εξαρτάται μόνο από σένα για να ξέρουμε τι λέμε. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο χορτάρι λοιπόν.

Αυτό που έχει ουσία να το καταλάβουμε, είναι πως ο Παναθηναϊκός σε αγωνιστικό επίπεδο, «έκρυβε» τα υπόλοιπα προβλήματά του. Διοικητική αδυναμία, έλλειψη χρημάτων, συνολική κατάσταση που δεν έχει καμία σχέση με έναν κανονικό Παναθηναϊκό για να το πούμε απλά. Όσο το «τριφύλλι» αγωνιστικά έπαιρνε νίκες και απέδιδε καλό ποδόσφαιρο, έμπαιναν κάτω απ’ το… χαλάκι το πρόβλημα. Πλέον, με την ομάδα να έχει «κάτσει» για τα καλά, με το στόχο της πεντάδας να μοιάζει να χάνεται, αλλά και τις δηλώσεις (του προπονητή για παράδειγμα) να περιστρέφονται όλο και περισσότερο γύρω απ’ το πρόβλημα, το… φως πέφτει πάνω στα ζητήματα που απασχολούν τους «πράσινους». Αυτό είναι το θεμιτό κιόλας. Το παράξενο και αυτό που προκαλούσε έκπληξη, ήταν η εξαιρετική παρουσία της ομάδας στην αρχή της σεζόν που όλα τα… έκρυβε.

Πλέον απλά δε γίνεται. Δεν μπορεί μια νίκη, μια καλή εμφάνιση, να κάνει τους πάντες να ξεχάσουν όλα τα υπόλοιπα. Μέσα από την πορεία της σεζόν και τα προβλήματα που διαρκώς εμφανίζονται μπροστά σου, «ξεθώριασε» το αγωνιστικό. Που από ένα σημείο και μετά «ξεθώριασε» και κανονικά, με την ομάδα να μην παίζει καλά και να μην παίρνει αποτελέσματα. Απλά οι πάντες έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν τον… παίρνει τον Παναθηναϊκό να είναι έτσι για καιρό. Αυτό δηλαδή που θα γίνει αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη. Με τη διαφορά πως τώρα η ομάδα δε θα μπορεί να… κρύβει τα υπόλοιπα.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ