ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΑΠ’ ΤΑ ΚΑΜΠΑΡΕ!

Μιλάμε για μάστιγα πλέον που στο βωμό των εντυπώσεων καταστρέφει τα πάντα!

Αθλητικό ήθος απ’ τα καμπαρέ!

Είναι σιχαμένο όλο αυτό ρε παιδιά. Εντελώς σιχαμένο. Παύει να είναι αθλητικό, πλέον περνά στο κοινωνικό καθαρά. Όπως έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να μην υπολογίζουμε τίποτα, να μη σεβόμαστε το παραμικρό, να ψάχνουμε εύνοια στα πάντα, έτσι κάνει και αυτός ο αθλητικός οργανισμός. Δεν είναι θέμα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και πάει λέγοντας. Παντού τα ίδια. Έτσι έχουν μάθει, έτσι ξέρουν, έτσι αντιλαμβάνονται το δίκαιο. Να νικούν με κάθε τρόπο κι όταν δε νικούν, έχουν πειστεί πως αυτό γίνεται με τρόπους δόλιους. Η αντίληψη του «δόλιου» φυσικά, αφορά τη μη εύνοιά τους. Επειδή νόμιμο και φυσιολογικό έχουν μάθει πως είναι το να ευνοούνται σκανδαλωδώς και σε κάθε επίπεδο.

Η αποχώρησή τους απ’ το ΟΑΚΑ στο μπάσκετ, είναι το… κερασάκι στην τούρτα. Χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, χωρίς να γίνει το παραμικρό, απλά και μόνο επειδή αισθάνθηκαν πως αδικήθηκαν απ’ τη διαιτησία. Γελάει ο κόσμος φυσικά, ειδικά με το… δακρύβρεχτο «το αποφασίσαμε στα 29 δευτερόλεπτα». Δηλαδή αν ήταν μπροστά με 2-3 πόντους στο ημίχρονο θα έφευγαν… Μιλάμε για αιτιάσεις και ατάκες που δε λένε ούτε παιδιά τρίτης δημοτικού. Αλλά δεν προξενεί εντύπωση σε κάθε περίπτωση. Με τις κινήσεις τους πριν το ματς απέδειξαν πως κάτι έψαχναν. Το τι ακριβώς το μάθαμε στο ημίχρονο.

Αλήθεια όμως, τι θα είχε γίνει ρε παιδί μου αν τους έφτυνε κανείς; Τι θα είχε γίνει αν έπεφταν… βροχή οι μολότοφ; Αν τους πέταγαν κροτίδες στην είσοδο των αποδυτηρίων. Αν τους πετούσαν όσα πετάγονται και αναγκάζονταν για ώρα να πάνε στα αποδυτήρια περιμένοντας να αδειάσει το γήπεδο για να ξαναβγούν και να συνεχιστεί το ματς για να μην τιμωρηθεί ο αντίπαλος βαρύτατα; Αν είχαν χάσει τίτλο σε δύο σερί ματς με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο μετά από βήματα αντιπάλου; Όλα αυτά που λέμε δεν έγιναν το 1980. Είναι τα τελευταία χρόνια. Τα ντέρμπι που πρόλαβε ένα τρίχρονο παιδί! Ακόμη και στο ματς αυτό του ΟΑΚΑ, μπήκαν για ζέσταμα και ο Μπόγρης έκανε… καρδούλες για να ειρωνευτεί την εξέδρα. Αν αντίστοιχη κίνηση την έκανε ο Παπαπέτρου, ακόμη θα υπήρχαν στο ΣΕΦ πολεμικοί ανταποκριτές μεταφέροντας την εξέλιξη των επεισοδίων που δε θα είχαν τελειώσει…

Δε μας ενδιαφέρει πως έχουν μάθει. Δεν μας ενδιαφέρει αν οι συγκεκριμένοι θεωρούν πως πρέπει να νικούν με κάθε τρόπο κι όταν δε νικούν έχουν την εντύπωση πως μπορούν να αντιδρούν με τον τρόπο που γουστάρουν. Είναι σιχαμένο αθλητικά. Είναι ανήθικο. Πρέπει να αλλάξει αυτή η λογική έστω και με το ζόρι, για να χαρούμε συνολικά τον αθλητισμό σε αυτή τη χώρα. Ξαναλέμε, οι αιτιάσεις και το τι πραγματικά θέλει ο καθένας τους, δεν μας απασχολούν καθόλου. Επειδή ως σύλλογος έχουν απήχηση, αυτόματα έχουν και κόσμο που τους πιστεύει (φάνηκε με την… υποδοχή), έχουν και διάφορους γύρω τριγύρω που θα κάνουν το άσπρο μαύρο. Δεν μας απασχολεί καθόλου η νοοτροπία τους. Έχουν στερήσει πολλά από πολλούς. Δεν τους δίνει κανείς το δικαίωμα να στερούν και τη χαρά περήφανων νικών, απλά και μόνο επειδή κομπλεξικά δεν αναγνωρίζουν ΠΟΤΕ πως είναι χειρότεροι!

Στο μπάσκετ τα ζούμε εδώ και χρόνια. Τα βιώνουμε. Με το να μην επιτρέπουν να τελειώνει νορμάλ κανέναν τίτλος τον οποίο δεν μπορούν να κατακτήσουν (πολλούς τίτλους δηλαδή). Στο ποδόσφαιρο πέρσι έφταιγε η διαιτησία και έκαναν ρεζίλι ένα Πρωτάθλημα με την ιστορία που έγινε στην Τούμπα. Στο βόλεϊ που έχασαν τίτλους τα τελευταία χρόνια, δείτε τι συνέβαινε στους τελικούς που έχασαν στην έδρα τους. Σε όλα τα αθλήματα τα ίδια. Απλά και μόνο επειδή έτσι γουστάρουν. Επειδή έτσι έχουν μάθει.

Η απόλυτη δικαίωση του ήθους όμως, έρχεται απ’ την αντιμετώπιση και απ’ τη χλεύη όλων. Όχι μόνο των Παναθηναϊκών. ΟΛΩΝ! Μένουν μόνο οι χειροκροτητές τους και αυτοί που μεγάλωσαν θεωρώντας πως το φυσιολογικό είναι να κατακτούν πράγματα, να παίρνουν νίκες, με κάθε κόστος και χωρίς να υπολογίζονται νόμοι και κανονισμοί. Αλλά αυτά πρέπει να τελειώσουν! Να μάθουν! Αν δεν μάθουν, σπίτια τους και να μην ασχολούνται. Έχουν χαθεί τίτλοι, έχουν χαθεί νίκες, έχουν στερηθεί ομάδες πολλά, άλλαξε η ίδια η ιστορία, για να χαίρονται αυτοί. Όχι. Αυτή η μάστιγα πρέπει να τελειώσει εδώ με κάθε κόστος.

Τα σόου που δίνουν είναι απλά για να χαίρονται μεταξύ τους. Για να «στήνουν» σκηνικά που δεν αρμόζουν στον αθλητισμό, στη λογική, στην ηθική, πουθενά. Έτσι ξέρουν; Έτσι έχουν μάθει; Δεν μπορούν διαφορετικά; Καθόλου δε μας απασχολεί. Φτάνει η κωμωδία.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ