ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ…

Ξεχνάμε τα πάντα και πάμε παρακάτω λες και δεν έγινε τίποτα!

Χρυσόψαρα όλοι μας…

Μία απ’ τις χειρότερες καταστάσεις που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό, είναι αυτή της… αμνησίας. Ή αν προτιμάτε της μνήμης… χρυσόψαρου. Ξαφνικά θεωρούμε πως τα πάντα έχουν ξεχαστεί, δεν έγινε και τίποτα, οι μήνες ασχολίας και ελπίδας για κάποιους πάνε χαμένοι κι όλα καλά μωρέ! Δεν έγινε τίποτα, αυτοί που πρέπει να ζητούν συγγνώμη έστω (δε λέμε να δώσουν απαντήσεις ή να εξηγήσουν τι και πως), βγαίνουν κι από πάνω γιατί ενώ έδειχναν το φεγγάρι τώρα μας λένε πως επιδείκνυαν το δάχτυλο. Το ζήτημα είναι πως αυτή η τοξική κατάσταση όσο συνεχίζεται, δε βοηθά σε τίποτα, δεν κάνει καλό σε τίποτα και ταυτόχρονα κάνει αρκετούς να θεωρούν πως είναι κάτι που στην πράξη δεν είναι. Αλλά ο Παναθηναϊκός δίνει… χώρο στο τίποτα να αισθάνεται κάτι σπουδαίο, λόγω της κατάστασης με την ΠΑΕ.

Ας δούμε και ορισμένα παραδείγματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα μόνο τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Για να αντιληφθούμε το πόσο εύκολα, πόσο φθηνά, ο κάθε ένας λέει τη σαχλαμάρα του και μετά… ούτε γάτα ούτε ζημιά. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στον κόσμο ή στις καφενειακές συζητήσεις. Οκ, εκεί ο καθένας λέει αυτό που γουστάρει και ταυτόχρονα δεν μπορεί να κάνει και μεγάλο κακό. Αν βγει όμως ο κάθε πουθενάς… Μπακολιάς και πει μια βλακεία, τότε αυτή θα την πάρουν στα social media, θα την θεωρήσουν αλήθεια και η ζημιά θα έχει γίνει. Άλλωστε για κάποιο ανεξήγητο λόγο τα αρνητικά και τα ψέματα είναι ευκολότερο να τα πιστέψει ο καθένας, τις αλήθειες συνήθως τις ελέγχουν δέκα και είκοσι φορές.

Σε επίπεδο ποδοσφαιριστών λοιπόν, παίκτες όπως ο Γιόχανσον, ο Ινσούα, ο Διούδης για παράδειγμα, όταν ήρθαν έγιναν αντικείμενο συζήτησης. Τι είδους συζήτησης; Άσχημης φυσικά. Οι γνώμες αναφορικά με το λόγο που αποκτήθηκαν, πολλές. Όλες με μπόλικο… δηλητήριο, που πάντα με υπονοούμενα έλεγαν κάτι που δεν τολμούσαν να πουν ευθέως. Υπονοώντας πως οι μεταγραφές αυτές (επειδή δεν έπαιξαν τους πρώτους μήνες) έγιναν για λόγους… μίζας. Τελικά ο καιρός πέρασε, τα παιδιά αυτά κρατούν τον Παναθηναϊκό πλέον (μαζί με τους υπόλοιπους φυσικά) και ακόμη δεν έχει βγει ούτε ένας να πει πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι μεταγραφές που έγιναν σχεδόν τζάμπα! Η ρετσινιά έμεινε, η αλήθεια αποδείχτηκε και κανείς απ’ αυτούς που τώρα αποθεώνουν τα παιδιά (δικαίως) δεν βγήκαν να πουν μια συγγνώμη. Όχι πως θα διόρθωνε κάτι, αλλά οκ τα παντελόνια καμιά φορά πρέπει να τα φορά κανείς όχι μόνο για το κρύο.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΟ

Υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις αρκετά σοβαρότερες. Όπως η περίπτωση Πιεμπονγκσάντ για παράδειγμα. Αυτή που σε λίγες μέρες θα… ναυαγήσει και τυπικά καθώς ουσιαστικά έχει τελειώσει. Αλήθεια ρε παιδιά, έχετε διαπιστώσει έστω κάποιο ίχνος ενοχής σε όλους αυτούς που… έκραζαν όλους όσους δεν πίστευαν ή έστω ήταν επιφυλακτικοί με τον Ταϊλανδό; Έχετε μάθει αν μπήκαν στον κόπο να πουν πως οι… πληροφορίες τους έπεσαν έξω; Όχι βέβαια. Κι ούτε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Αφού γιγάντωσαν την ελπίδα με τρόπο άκρως επιθετικό και πολεμικό μάλιστα, τώρα το παίζουν… κυρίες επισημαίνοντας κιόλας πως ευθύνονται όλοι οι άλλοι που δεν πίστεψαν στον Πιεμπονγκσάντ. Προφανώς αυτό ήταν το εμπόδιο για να μην τελειώσει μια συμφωνία που ήδη είχε υπογραφεί ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και έμενε το απλό… Να βάλει τα λεφτά ο Ταϊλανδός και οι φίλοι του. Απλό στα λόγια, στην πράξη αποδείχτηκε τι ήταν. Ξαφνικά λοιπόν, όλοι οι «θα ανοίξει η αγορά της Ασίας», «θα φέρει τον κολοσσό στον τομέα των ισοτονικών ποτών», «θα έχει δεξί του χέρι τον Ζάχαβι», «θα κάνει δώρο τον Γκροσίτσκι», συνεχίζουν λες και δεν έγινε τίποτα μωρέ! Κράζοντας κι από πάνω…

Αναφέραμε μόνο δύο παραδείγματα. Το πόσα μπορούν να αναφερθούν το ξέρετε αρκετά καλά. Το πόσο εύκολο είναι να γιγαντωθεί η ανακρίβεια και να «πουλήσει» αυτός που την πλασάρει, δεν φαντάζεστε. Ειδικά σε θέματα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός λόγω της γενικής σύγχυσης και της ανύπαρκτης δυναμικής για να… μαζευτεί το πράγμα όταν συμβαίνει. Η μόνη άμυνα που μένει λοιπόν, είναι να μην έχουμε τελικά μνήμη χρυσόψαρου. Να θυμόμαστε, να ξέρουμε, να αντιλαμβανόμαστε τι έκανε, τι κάνει, πως σκέφτεται, πως ενεργεί ο καθένας. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσουμε πολλούς και πολλά απ’ αυτά που «τρώνε» τις σάρκες του Παναθηναϊκού!

Αυτά και τέλος. Έχουμε και αγωνιστικά μπροστά μας με ματς… φωτιά σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ανάλυση για τη Λαμία δεν χρειάζεται. Ανάλυση για το τι πρέπει να κάνει το «τριφύλλι» δεν χρειάζεται. Δύο νίκες για αρχή για να σταματήσει αυτή η… κωμωδία με τη συγκεκριμένη αντίπαλο και πάμε παρακάτω σε πρωτάθλημα και κύπελλο.  

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΠΑΚΟΛΙΑ

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ