ΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ…

Η στήριξη στην ομάδα είναι δεδομένη, όπως είναι δεδομένα κι όσα δεν φέρνουν αισιοδοξία κι ελπίδα!

Τι δεν βλέπει ο κόσμος…

Η προσέλευση κόσμου στο ΟΑΚΑ στα τελευταία εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Δε συζητάμε για… τρελά πράγματα, αλλά για νορμάλ καταστάσεις. Επίσης ξέρουμε πόσο κρύο κάνει στο Στάδιο και πάει λέγοντας. Ή ξέρουμε πόσο δύσκολες συνθήκες υπάρχουν οικονομικά για τον κόσμο. Αλλά και πάλι δεν μπορούμε να πειστούμε πως όλοι οι Παναθηναϊκοί, κρυώνουν και δεν έχουν λεφτά. Άρα το γιατί ο κόσμος δεν είναι εκεί, έχει διαφορετική απάντηση απ’ αυτές τις δικαιολογίες (που υπάρχουν σαφώς, αλλά όχι στο βαθμό που αναφέρονται).

Ξεκάθαρα οι φίλοι του «τριφυλλιού» στη στηρίζουν την ομάδα. Αγαπούν αυτά τα παιδιά, σέβονται και εκτιμούν την δουλειά και την προσπάθεια και αυτό που έχουν κατορθώσει μέχρι τώρα ο Γιώργος Δώνης και ο Νίκος Νταμπίζας. Δεν υπάρχει θέμα μη στήριξης της ομάδας λοιπόν. Όταν λέμε ομάδα, εννοούμε το αγωνιστικό τμήμα φυσικά. Συν τοις άλλοις υπάρχει επίγνωση της κατάστασης, ξέρουν οι πάντες πως ξεκίνησε αυτή η ομάδα και τι έχει πετύχει μέχρι τώρα, με ποια και πόσα εχέγγυα φυσικά. Άλλωστε ο τρόπος με τον οποίο φάνηκε να… ζωντανεύει η ελπίδα στο ξεκίνημα της σεζόν, είναι ενδεικτικός. Αφού η ομάδα στηρίζεται και η ελπίδα «ζωντάνεψε», γιατί πλέον δεν έχει τόσο κόσμο στο γήπεδο;

Για μας η απάντηση είναι απλή. Με το πέρασμα του χρόνου, η προοπτική που βλέπει ο οπαδός του Παναθηναϊκού, δεν τον «γεμίζει». Δεν τον κάνει να πειστεί πως τα χρόνια της πίκρας και της στεναχώριας τελειώνουν. Δεν τον κάνει να αισθανθεί πως σύντομα θα ξαναδεί Παναθηναϊκό δυνατό σε όλα τα επίπεδα. Ή έστω κοντά στα φυσιολογικά του στάνταρ. Διότι όσο κι αν είναι ελκυστικό αγωνιστικά αυτό που έχουν πετύχει οι παίκτες, ο Δώνης, ο Νταμπίζας και συνολικά το αγωνιστικό τμήμα. Ο Παναθηναϊκός σε όλα τα άλλα… άστα να πάνε.

Συν τοις άλλοις υπάρχει η ειλικρινής στάση και ρεαλιστική συγχρόνως τόσο του Νταμπίζα όσο και του Δώνη. Των ανθρώπων που μίλησαν για τριετές πλάνο, για στήριξη της ομάδας απ’ την ακαδημία καθώς η δυνατότητα για μεταγραφές ουσιαστικά δεν υπάρχει, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να έρθει η οικονομική εξυγίανση μέσω των παικτών αυτών. Δηλαδή βγάζω, πουλάω, μπας και ξεχρεώσω… Ωμά τα είπαν, αλλά με ειλικρίνεια και ρεαλιστικά. Χωρίς να φταίνε, αλλά «τρέχοντας» αυτό το πλάνο που είναι τόσο μα τόσο δύσκολο. Ο κόσμος κακά τα ψέματα, δεν μπορεί να το δει όλο αυτό ως νέα προσπάθεια και πάει λέγοντας. Όταν πριν 5,5 χρόνια ξεκινούσε κάτι ανάλογο, υπήρχε υπομονή. Πλέον έχει επέλθει το ψυχκό άδειασμα. Κουράστηκαν οι πάντες και δεν μπορούν να διαχωρίσουν τον Παναθηναϊκό ως κάτι που υπήρχε και τώρα είναι κάτι άλλο. Ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι ο ίδιος. Δεν μπορεί ο κόσμος να το δει ως κάτι που μηδένισε το καλοκαίρι και πάμε πάλι απ’ την αρχή…

Ειδικά όσο υπάρχουν οι ίδιοι μπροστάρηδες, όσο υπάρχει η ίδια διοίκηση και πάει λέγοντας. Καθώς ο Πιεμπονγκσάντ ακόμη τα φέρνει τα εκατομμύρια, οι υποστηρικτές του στην Ελλάδα σφυρίζουν αδιάφορα πλέον και έχουν το θράσος να δείχνουν άλλους ως φταίχτες στην υπόθεση αυτή, τη στιγμή που έταζαν από παίκτες, τεχνικούς διευθυντές, χορηγούς, μέχρι και γήπεδα! Δεν είναι δυνατόν ο κόσμος να πειστεί απ’ όλα αυτά. Η ελπίδα που υπήρχε στην αρχή της σεζόν, όσο κι αν μας ενοχλεί έχει αρχίσει να χάνεται σιγά σιγά. Ακούς τι δίνουν οι άλλοι, σε ποια επίπεδα είναι οι άλλοι που έπρεπε όχι να τους συναγωνίζεσαι αλλά να τους βλέπεις ως… νάνους και τελικά δεν μπορείς να διανοηθείς πως θα τους κοντράρεις πέρα από έναν αγώνα ίσως. Σε ένα Πρωτάθλημα είναι ουτοπικό να σκεφτόμαστε πως με μπάτζετ όσο κοστίζει σχεδόν ένας παίκτης τους μπορείς να τους κοντράρεις.

Είναι απλό το τι δεν βλέπει ο κόσμος λοιπόν. Είναι απλό το τι τον κρατάει μακριά απ’ το γήπεδο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι το θέαμα, η προσπάθεια των παιδιών και συνολικά το αγωνιστικό μέρος της ομάδας. Απλά όταν ξέρεις πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να γίνει ξανά… Παναθηναϊκός, δεν έχει καμία δυναμική κι αυτό φαίνεται κάθε εβδομάδα (για παράδειγμα απ’ το πώς σε αντιμετωπίζει η διαιτησία), τι θα κάνεις; Είναι ωραία τα ρομαντικά πως δεν είσαι δίπλα στην ομάδα για τα αποτελέσματα και πάει λέγοντας. Μα ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν ζήτησε ούτε Πρωτάθλημα, ούτε Κύπελλο, ούτε να δει τον Μέσι στην ομάδα. Ζήτησε και περιμένει να δει την ελπίδα πως στο κοντινό μέλλον θα ξαναδεί τον Παναθηναϊκό όπως τον ξέρει σε όλα τα επίπεδα. Αν αυτό το βλέπει κάποιος κι εμείς δεν το βλέπουμε, πραγματικά θα είναι τεράστια χαρά μας να γράφουμε βλακείες στο κείμενο.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ