ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙΣ!

Οι περιπτώσεις που επιβάλλεται να γίνουν αιτία για να πειστεί ο καθένας να έρθει στον Παναθηναϊκό!

Έτσι θα προσελκύσεις!

Συζητάμε διαρκώς για το «πλάνο» του Παναθηναϊκού με τα νέα παιδιά, το χαμηλό μπάτζετ και πάει λέγοντας. Βασικά δεν είναι ακριβώς πλάνο, είναι ανάγκη. Σε πλάνο το έχει μετατρέψει η ικανότητα των ανθρώπων που πήραν στα χέρια τους την ομάδα με τα χίλια προβλήματα και τις αμέτρητες… πληγές που αυτή είχε (κι έχει ακόμη απλά τις έχει… κρύψει κατά κάποιο τρόπο η αγωνιστική ελπίδα). Φυσικά η εξέλιξη στον Παναθηναϊκό προχωρά, αυτό φέρνει απαιτήσεις και ανάγκες. Για παράδειγμα την ενίσχυση του ρόστερ, η οποία προϋποθέτει αύξηση μπάτζετ και πάει λέγοντας. Μέχρι κάποιο επίπεδο (με τα τωρινά δεδομένα) ίσως να γίνει κι αυτό. Αρκεί όμως;

Αυτόματα Νταμπίζας και Δώνης πρέπει να βρουν λύση και γι’ αυτό. Διότι εδώ που τα λέμε η όποια αύξηση μπάτζετ (μικρή) μπορεί να προκύψει, θα αφορά κάποια νέα συμβόλαια σε παιδιά που πλέον δεν είναι νεαρά ταλέντα, αλλά σημαντικές μονάδες για τον Παναθηναϊκό. Κατά συνέπεια πώς θα έρθει η ενίσχυση; Πώς θα μπορέσει το «τριφύλλι» (με το καλό να μην έχει και του περιορισμούς απ’ το καλοκαίρι και μετά) να πείσει παίκτες να έρθουν στην ομάδα, χωρίς να έχουν το οικονομικό κίνητρο; Πόσους Μακέντα θα βρεις να σου λένε «λεφτά έχω, κίνητρό μου είναι να… αναστήσω την καριέρα μου»;

Εκεί ακριβώς είναι το θέμα. Επειδή εκεί πρέπει και είσαι αναγκασμένος (ξαναλέμε με τα τωρινά δεδομένα) να στηριχτείς. Δηλαδή στο να προσελκύεις ποδοσφαιριστές που θέλουν είτε να φτιάξουν είτε να… αναστήσουν την καριέρα τους. Δεν μπορείς να πληρώσεις παίκτες που είναι στην άνοδό τους, στο πικ τους, στο ανέβασμά τους με λίγα λόγια. Δεν μπορείς να πας να πάρεις παίκτη που θα έχει κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Αυτός θα θέλει λεφτά, θα έχει περισσότερες επιλογές και συνήθως όταν μπει στη μέση το δέλεαρ των πολλών προτάσεων, δύσκολα θα μπορείς να κοτράρεις.

Το project που μπορεί να… πουλήσει εξαιρετικά ο Παναθηναϊκός, είναι η «υγεία» που έχει στο εσωτερικό της ομάδας του (στα αποδυτήρια που λέμε) και το γεγονός πως μέσω αυτής της διαδικασίας «φτιάχνει» και «σηκώνει» τις καριέρες. Παραδείγματα τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλά. Από τον Μπεργκ, τον Μολέδο, μέχρι και την τωρινή εποχή που όλα τα παιδιά «χτίζουν» καριέρα καλύτερα απ’ όσο θα φαντάζονταν και οι ίδιοι, ενώ παίκτες που έδειχναν να «βαλτώνουν», ανεβαίνουν κατακόρυφα! Δεν είναι μόνο ο Μακέντα, αλλά και ποδοσφαιριστές όπως ο Ινσούα (φαινόταν να έχει χάσει το… Ευρωπαϊκό όνειρο) και ο Γιόχανσον. Συνολικά ο Παναθηναϊκός δεν είναι οικονομικό δέλεαρ, αλλά για όσους θέλουν να σκεφτούν την καριέρα τους και το ποδόσφαιρο για να «πατήσουν» εκεί σε λίγα χρόνια προκειμένου να έρθουν και τα λεφτά, είναι… μανούλα!

Η επιτυχία για το «τριφύλλι» θα είναι να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός. Επειδή ως ομάδα έχει το brand name (όσο κι αν… λερώθηκε τα τελευταία χρόνια), δεν πάει ο καθένας στην Κωλοπετινίτσα με λίγα λόγια. Με τα τωρινά δεδομένα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός πρέπει από το καλοκαίρι κιόλας, να «χτυπήσει» σε ποδοσφαιριστές που η καριέρα τους ξεκίνησε δυναμικά αλλά φαίνεται να μένει στάσιμη, ή σε νέα παιδιά και απ’ το εξωτερικό, ξεχωριστά ταλέντα που αναζητούν την ώθηση για να κάνουν το άλμα!

Ίσως να μην σας ακούγονται όμορφα όλα αυτά, επειδή όλοι μας θα θέλαμε ο Παναθηναϊκός να μπορεί να «χτυπήσει» το καλύτερο που υπάρχει, εντός κι εκτός συνόρων. Ρεαλιστικά, όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ειδικά με τα τωρινά δεδομένα, το ξεχνάμε πριν καν ολοκληρώσουμε τη σκέψη. Μπορεί, όμως, να λειτουργήσει ως… σκαλοπάτι. Διότι μέσω αυτής της διαδικασίας θα βρει το χρόνο να εκμεταλλευτεί και να εξελίξει παίκτες. Στο διάστημα αυτό, ίσως γίνει κάτι που θα επαναφέρει τον Παναθηναϊκό σε νορμάλ λειτουργία, ενώ συγχρόνως οι ίδιοι οι παίκτες θα αγαπήσουν το κλίμα της ομάδας και κατά συνέπεια το «τριφύλλι». Άμεσα με ρεαλισμό και ικανότητα λόγω τεχνογνωσίας ανθρώπων (Νταμπίζα-Δώνη), έχοντας μελλοντικό σχέδιο την ελπίδα πως θα επιστρέψεις στην κανονικότητα που θα σου δίνει άνεση και δυνατότητα.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ