ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΣ…

Τα «μπ……..α» είναι εδώ και περιμένουν τον Ατρόμητο, όσος καιρός κι αν πέρασε!

Ποτέ δεν ξεχνάς…

Κάθε αγώνας πρέπει να σε βρίσκει με κίνητρο όταν είσαι στον Παναθηναϊκό. Επειδή ο βασικός σου αντίπαλος είναι ο εαυτός σου, ο πήχης που πρέπει διαρκώς να είναι στο μέγιστο ύψος και ακόμη και οι νίκες πρέπει να συνοδεύονται με την καλύτερη δυνατή αγωνιστική απόδοση. Όμως πολλές φορές (πέρα απ’ τα ντέρμπι που είναι αυτονόητο πως έχουν κίνητρο επιπρόσθετο) υπάρχουν αναμετρήσεις που σου δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω. Αυτό το κίνητρο, το «θέλω», το πρέπει και το… μάτι που γυαλίζει ρε παιδί μου. Ε, με τον Ατρόμητο όλα αυτά υπάρχουν και με το παραπάνω.

Όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους. Όχι επειδή οι Περιστεριώτες λόγω της ικανότητάς τους και της τεράστιας τύχης τους βρίσκονται στην δεύτερη θέση και από μόνο του το γεγονός είναι μια πρόκληση για το «τριφύλλι». Δηλαδή να μειώσει τη διαφορά αυτή και αν κατορθώσει μέχρι τέλος της σεζόν γιατί όχι να τους ξεπεράσει. Ο βασικός λόγος δεν είναι ούτε αγωνιστικός, ούτε ο βαθμολογικός πίνακας, ούτε η δική σου ανάγκη να επανέλθεις μετά την ήττα στην Κρήτη, ούτε φυσικά η προτροπή του Δώνη στους παίκτες να τερματίσουν στην πεντάδα για να πάρουν έξτρα άδεια στις γιορτές.

Όσα έγιναν την περασμένη σεζόν στο Περιστέρι, δεν είναι δυνατόν να ξεχαστούν. Δεν είναι δυνατόν να αφήνει ο Παναθηναϊκός να… πέφτει κάτω κάθε βλαχομαγκιά, κάθε ψευτοτσαμπουκάς, κάθε ανήθικη συμπεριφορά απέναντί του. Κάθε συμπεριφορά που προσβάλει το μέγεθος και την ίδια την ύπαρξή του. Τη στιγμή που ο Ατρόμητος (εντελώς αντικειμενικά) ποτέ σε αυτή τη ζωή δε θα είναι έστω κοντά στο ύψος των «πράσινων», αυτά που έγιναν περίπου ένα χρόνο πριν ε δεν γίνεται να διαγραφούν.

Τότε που άκουγαν οι «πράσινοι» ατάκες όπως «θα πέσετε μέχρι τον Μάρτιο μπ…….α». Αυτή η λέξη είναι που στριφογυρίζει στο μυαλό όλων. Πρέπει να στριφογυρίζει στο μυαλό όλων. Είτε ήταν εκεί, είτε δεν ήταν. Η προσβολή, η μείωση του μεγέθους σου, ο τρόπος με τον οποίο σε έθιξαν με αλαζονεία ενώ είναι ένα… τίποτα μπροστά σου, δεν γίνεται να μείνει έτσι. Επιβάλλεται ο Παναθηναϊκός να «απαντήσει» έτσι όπως ξέρει! Έτσι όπως μπορεί. Στο χορτάρι να τους δείξει πως πρέπει να προσέχουν τα λόγια τους, να σκέφτονται πριν μιλήσουν, επειδή οι συνέπειες όταν θίγεις έναν… γίγαντα (πληγωμένο) δεδομένα θα είναι σκληρές.

Κι επειδή πρέπει να θυμόμαστε τα πάντα, όλη αυτή η αντίδραση είχε προέλθει μετά από αναμέτρηση στην οποία ο διαιτητής σε πέρασε… πριονοκορδέλο. Μετά από ματς στο οποίο έπρεπε να νικήσεις και δεν το έκανες για τους γνωστούς λόγους που αντιμετωπίζεις εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Κι όμως οι γηπεδούχοι πήγαν να… διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή μετά το παιχνίδι. Γι’ αυτό και οι αντιδράσεις, γι’ αυτό και το «μπ…….α» που βγήκε τόσο εύκολα απ’ τα χείλη κάποιου ή κάποιων που αναζητούσαν το δεκάλεπτο της δημοσιότητάς τους.

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, παρότι είναι αυτονόητο. Μιλάμε για απαντήσεις μέσω αγωνιστικής εκδίκησης. Τίποτα περισσότερο. Οτιδήποτε άλλο απλά θα σε κάνει να πέσεις στο επίπεδο του κάθε Ατρόμητου κι αυτό είναι καταστροφή για τον Παναθηναϊκό που έτσι κι αλλιώς έχει πολλά προβλήματα (δεν εννοούμε το αγωνιστικό φυσικά). Το «τριφύλλι» έχει ήθος, το έχει αποδείξει στο πως αντιμετωπίζει τον κάθε αντίπαλο, πως φιλοξενεί τον καθένα, πως φέρεται εκτός έδρας, πως αντιδρούν οι παίκτες του ακόμη και στην αδικία. Δείτε τι κάνουν άλλοι και τι κάνουν οι «πράσινοι» σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και θα καταλάβετε.

Όμως όλα αυτά πρέπει να είναι αμφίδρομα. Δε γίνεται να σε βρίζουν, να σε κοροϊδεύουν οι τίποτα και οι πουθενά κι εσύ να χαμογελάς όλο ευγένεια. Είσαι Παναθηναϊκός, τέτοιες καταστάσεις επιβάλλεται να τις αντιμετωπίζεις με τον τρόπο που τους αρμόζει. Τις… εξαφανίζεις. Μπαίνεις μπροστά και η σκιά σου τους κρύβει τον ήλιο. Είτε είναι ο Ατρόμητος, είτε όποια άλλη ομάδα. Ίσα ίσα με τον σύλλογο του Περιστερίου δεν είχαμε, δεν έχουμε και δεν γίνεται να έχουμε ποτέ το οτιδήποτε. Όμως οι συμπεριφορές τους είναι αυτές που πρέπει να «απαντηθούν». Αυτό το «μπ……..α» στον Παναθηναϊκό, δεν χωνεύεται.

Προχωράς λοιπόν και κάνεις αυτό που πρέπει στο χορτάρι. Μετά συνεχίζεις την πορεία σου, αφήνοντάς τους… ζαλισμένους να ψάχνουν από πού τους ήρθε. Αλλά το μάθημά τους θα το έχουν πάρει. Για να ξέρουν να προσδιορίζουν το ποιος είναι «μπ…….ο», ποιος έχει αυτό το ρόλο όταν απέναντί τους έχουν τον Παναθηναϊκό. Πάντα έχεις ήθος, πάντα έχεις άριστη συμπεριφορά, πάντα σέβεσαι τους πάντες, αλλά ποτέ δεν ξεχνάς και κανείς δεν θα σε περνά για μ……….α. Το επιβάλλουν 110 χρόνια ιστορίας και μεγαλοσύνης.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ