ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ…

Επειδή αυτό «πουλάει» θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν το ματς σε Δώνης-Ουζουνίδης…

Το ματς είναι με την ΑΕΚ…

Γρήγορα πέρασαν οι μέρες είναι η αλήθεια. Λογικό αφού Δευτέρα ήταν το ματς με τον ΠΑΟΚ και Σάββατο αυτό με την ΑΕΚ. Το πρώτο το διαγράψαμε απ’ το μυαλό μας ήδη, ας μείνει μόνο ως μάθημα στην ίδια την ομάδα. Γιατί έτσι πρέπει από κάθε άποψη. Έρχεται η Ένωση λοιπόν. Αυτή που έχει έντονο… Παναθηναϊκό χρώμα όπως κι αν το δεις το πράγμα. Ουζουνίδης και το επιτελείο του, Λυμπερόπουλος, Χουλτ, Κλωναρίδης, τιμ αποκατάστασης. Ε δεν είναι και λίγοι όλοι αυτοί. Αποτελούν συγχρόνως και μια απάντηση στο γιατί θέλουμε όσο τίποτα (πέρα απ’ το ίδιο το γόητρο και το καλό της ομάδας μας) να νικήσει το «τριφύλλι» το ματς αυτό. Πάντα μα πάντα τον «εχθρό» που δε σε κοιτά στα μάτια πρέπει να του «απαντάς». Πάμε παρακάτω.

Σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμαστε στα πρόσωπα αυτά βέβαια. Δε μας φταίνε τα άτομα σε τίποτα, η λογική της ΑΕΚ είναι αυτή που τονίζουμε. Με εξαίρεση τον Λυμπερόπουλο για να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας, επειδή έχει κάνει ορισμένες… αντί-Παναθηναϊκές επιδείξεις την προηγούμενη σεζόν και δυστυχώς με το να «απαντά» σε προσωπικές του διαφωνίες με άλλα άτομα, δείχνοντάς το στην ομάδα, είναι το λιγότερο άστοχο. Το αφήνουμε αυτό, άλλωστε μικρή σημασία έχει. Είναι ξεκάθαρο πάντως πως θα προσπαθήσουν οι πάντες να το μετατρέψουν σε αναμέτρηση προσώπων. Δύο συγκεκριμένων. Γιώργου Δώνη και Μαρίνου Ουζουνίδη. Με κάθε τρόπο θα το κάνουν, ακόμη και με προκλητικό, απλά και μόνο επειδή αυτό «πουλάει».

Στη μέση θα μείνει ο κόσμος βέβαια, που θα ακούει για το γεγονός πως πρέπει να αποδειχθεί ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας τεχνικός, πρέπει να φανεί αν ο Ουζουνίδης θα νικήσει τον Παναθηναϊκό με το παρελθόν που έχει, θα δώσουμε τεράστιο βάρος στο πως αντάλλαξαν χειραψία, πως αντιδρούσαν στον πάγκο και πάει λέγοντας. Μέσα σε όλη αυτή την ιστορία, όμως, υπάρχουν λάθη. Προκλητικά λάθη που μόνο αποπροσανατολίζουν και δημιουργούν εντυπώσεις που κρίνουν ανθρώπους χωρίς να είναι δίκαιο.

Πρώτα απ’ όλα αναφορικά με τον Ουζουνίδη. Αναγνωρίζουμε τι έκανε, αναγνωρίζουμε την συνεισφορά του στην καταστροφική περσινή σεζόν, αναγνωρίζουμε πως απέδειξε τον σεβασμό του στον Παναθηναϊκό. Πέρα απ’ το ίδιο το παρελθόν του σε επίπεδο καριέρας ποδοσφαιρικής που δε χρειάζεται να το αναλύσουμε. Για να τον κάνουμε «εχθρό» επειδή αυτό «πουλάει», έχουμε ακούσει πολλά. Σε σημείο αηδίας. Από «Παναθηναϊκούς» υποτίθεται, που απλά εξυπηρετούν συμφέροντα. Μην σας αγγίζουν. Ξέρετε, ζήσατε, είδατε, ακούσατε. Μην μετατρέπετε σε εχθρούς ανθρώπους που δεν πρέπει. Σε αυτό το ματς ο Ουζουνίδης είναι αντίπαλος. Αυτό και τίποτα περισσότερο. Τον σεβόμαστε, δεν ξεχνάμε, αλλά θέλουμε να τον νικήσουμε. Τέλος. Είναι «εχθρός» για 90 λεπτά και πρέπει να χάσει. Αυτό και τίποτα άλλο!

Απ’ την άλλη, είναι τρομερά άδικο για τον Γιώργο Δώνη να γίνεται αυτή η σύγκριση. Διότι δεν υπάρχουν τα ίδια εχέγγυα, δεν υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες. Είναι σα να λες «αποδείξτε μου ποιος είναι καλύτερος στον “πόλεμο”, πάρε εσύ καλάσνικοφ πάρε κι εσύ σφεντόνα και ξεκινήστε». Το ποιος έχει τι, δε χρειάζεται να το εξηγήσουμε. Όχι μόνο σε επίπεδο ρόστερ, ποιότητας, εμπειρίας, λύσεων (κι ας είναι φτωχό αυτό της ΑΕΚ, σύγκριση δεν υπάρχει), αλλά σε συνολική δομή, λειτουργία, δυναμική ΠΑΕ. Δε θα μπούμε στη λογική των συγκρίσεων λοιπόν, είναι άδικο τρομερά για τον Δώνη! Δε θα τον «κάψουμε» σε καμία περίπτωση.

Το ματς είναι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Ευχή, θέληση, διάθεση όλων, είναι να νικήσει ο Παναθηναϊκός. Αν γίνεται με εμφατικό τρόπο, μακάρι! Να το χαρεί ο κόσμος, να το χαρούν τα παιδιά επειδή το αξίζουν, να το χαρούν όλοι για να ξεχαστεί το προηγούμενο ματς με τον ΠΑΟΚ. Οι πάγκοι και οι προπονητές θα έχουν όση συμμετοχή υπάρχει πάντα σε τέτοιες αναμετρήσεις. Τίποτα περισσότερο. Κακό στον Παναθηναϊκό θα κάνουμε με αυτή τη νοοτροπία, επειδή θα στραφεί η προσοχή όλων σε ένα «κομμάτι» του αγώνα που την ώρα του ματς δεν έχει και τόση σημασία σε γηπεδικό επίπεδο. Αυτό θα ευνοήσει αποκλειστικά και μόνο τον φιλοξενούμενο.  

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ