ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Ο ΠΑΟΚ μας έδωσε να καταλάβουμε πως αυτό που πληρώνεις έχεις…

Επαναφορά στην πραγματικότητα…

Ξέρουμε, είναι στενάχωρο και αρκετά λυπηρό αυτό που έγινε στην Τούμπα. Όλοι μας περιμέναμε κάτι καλύτερο, σε επίπεδο εμφάνισης κυρίως. Γνωρίζαμε πως ο ΠΑΟΚ ποιοτικά είναι καλύτερος, αλλά περιμέναμε απ’ τον Παναθηναϊκό να δείξει τα δικά του χαρακτηριστικά που είναι δυνατά. Και συνεχίζουν να είναι παρά την ήττα στην Τούμπα. Απλά δεν τα είδαμε καθόλου. Δυστυχώς ποτέ και σε κανένα μεγάλο ματς δεν μπορείς να πάρεις κάτι, αν δεν έχεις έστω για κάποια διαστήματα κατοχή μπάλας για να «παγώσεις» τον ρυθμό. Από ένα σημείο και μετά, οι γηπεδούχοι διαρκώς έβγαζαν φάσεις. Ε, δεν θα άντεχε ο Διούδης όλο το ματς ήταν δεδομένο.

Ταυτόχρονα είδαμε πλέον και το ξεκάθαρο θέμα που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας. Δεύτερο ματς που δέχτηκες πίεση (πρώτο ήταν στην Τρίπολη) και πάλι δεν ανταπεξήλθες. Ο ΠΑΟΚ το έκανε με μεγαλύτερη ευκολία λόγω της ποιότητάς του και κυρίως λόγω του εξαιρετικού φορ που διαθέτει. Είναι σαφές πως όταν η μπάλα φτάνει με τόση άνεση στο κέντρο άμυνάς σου, θα έχεις προβλήματα. Στον αέρα δεν μπορούσες να ακολουθήσεις, ενώ ακόμη και σε επίπεδο ταχυδύναμης ο ΠΑΟΚ φάνηκε καλύτερος. Ήταν ένα μάθημα για τον Παναθηναϊκό και τα παιδιά αυτά. Ξεκάθαρο μάθημα, όσο κι αν μας στεναχωρεί.

Πάνω απ’ όλα όμως, να… ανοίξουμε εμείς τα μάτια μας. Για να καταλάβουμε το μέχρι που φτάνουν τα πόδια μας στο πάπλωμα. Διότι κάπου είχαμε αρχίσει να ξεφεύγουμε, δίχως να φταίει ο Δώνης και τα παιδιά αυτά. Σε αυτή τη ζωή και στο ποδόσφαιρο φυσικά, ισχύει το αυτό που πληρώνεις έχεις. Ε, αν δει κανείς τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα θα κατανοήσει γιατί φάνηκε όλη αυτή η αγωνιστική διαφορά. Ο ίδιος ο Παναθηναϊκός ανέβασε τον πήχη, αλλά δε χρειάζεται να τον κρίνουμε άσχημα γι’ αυτό.

Η ομάδα έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Μεγαλύτερες απ’ αυτές που περιμέναμε στην αρχή, μικρότερες απ’ αυτές που προσδοκούσαμε πριν το παιχνίδι  με τον ΠΑΟΚ. Βέβαια αυτή η εύκολη σε επίπεδο εμφάνισης νίκη του «δικέφαλου», δεν σημαίνει πως αυτή είναι η δυνατότητα του Παναθηναϊκού. Έκανε κακό παιχνίδι. Δεν του βγήκε ούτε ατομικά, ούτε ομαδικά, ούτε τακτικά. Ας αντιληφθούμε εμείς πως η ομάδα… πιάνει ταβάνι, ας σταθούμε δίπλα της και όλα θα πάνε καλά στο τέλος της ημέρας.

Ακολουθεί η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και μετά έχεις τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Πας παρακάτω, δε μένεις εδώ. Πήρες το μάθημά σου στην Τούμπα, άσχημο το ξέρουμε, αλλά ήταν μάθημα. Πρέπει να βελτιώνεις αυτό που έχεις και να στηρίζεις τα παιδιά γιατί το αξίζουν. Η παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ το ερχόμενο Σάββατο για το ματς με την ΑΕΚ, θα δείξει πολλά. Αναφορικά με το αν εμείς αντιληφθήκαμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Αν ο κόσμος δείξει απογοήτευση, τότε δυστυχώς δε θα έχουμε καταλάβει ρεαλιστικά το ποιος είναι ο φετινός Παναθηναϊκός και με αυτό τον τρόπο θα αδικούμε τα παιδιά και τον προπονητή.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ