ΤΟ… ΟΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!

Κι όμως σε πολλά σημεία ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος!

Το… ορίζεις και το παίρνεις!

Το να επιμένουμε πως τα ντέρμπι είναι αυτά που θα… κρίνουν τα παιδιά του Παναθηναϊκού, είναι άστοχο και συγχρόνως ηλίθιο. Όσο κι αν κάποιους βολεύει να επιμένουν πως οι «πράσινοι» έχουν κατορθώσει όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα λόγω… εύκολου προγράμματος, η αλήθεια είναι πως το «τριφύλλι» του Γιώργου Δώνη παρουσιάζει εξαιρετικό επίπεδο ομαδικότητας, αυτοματισμών, «φρεσκάδας» και δουλειάς. Γι’ αυτό και έχει σχεδόν ξεχαστεί η ποιοτική ανάγκη που έχει ξεκάθαρα η ομάδα.

Σίγουρα όμως, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και αυτά που ακολουθούν, είναι ματς που τα θες περισσότερο. Για την ίδια την αξία της «κόντρας», για το γόητρο και πάει λέγοντας. Φανταστείτε να τους πάρεις διπλό σε μια εποχή που σε θεωρούσαν ως… εύκολο θύμα. Σε μια εποχή που οι πάντες επιμένουν πως δεν μπορείς καν να μπεις σε σύγκριση μαζί τους. Γιατί νομίζουν πως οι Θεσσαλονικείς υπερτερούν σε όλα τα επίπεδα. Ας συνεχίσουν να το κάνουν, εμάς θα μας βολέψει. Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει το ματς λοιπόν; Απλά να παρουσιάσει τα δικά του καλά στοιχεία. Αυτά στα οποία είναι καλύτερος απ’ τον ΠΑΟΚ και μάλιστα ξεκάθαρα!

Ο «δικέφαλος» είναι σαφές πως υπερτερεί σε ποιότητα και λύσεις. Επιπρόσθετα είναι καλύτερος στις στημένες φάσεις, στοιχείο που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα. Ο Παναθηναϊκός, όμως, σε επίπεδο ομαδικότητας δεν συγκρίνεται. Ως ομάδα είναι όχι απλά καλύτερος, αλλά ξεκάθαρα καλύτερος! Δείτε τα γκολ που έχουν σημειώσει οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα. Τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκαν αυτά. Το επίπεδο των συνδυασμών, την αποτελεσματικότητα. Αν βάλετε στη ζυγαριά και την ποιοτική διαφορά, αυτόματα θα καταλάβετε πόσο πιο δουλεμένο είναι το «τριφύλλι» Ταυτόχρονα, οι «πράσινοι» είναι πιο «φρέσκοι». Έχουν μεγαλύτερη ενέργεια, τρεξίματα και ένταση στο παιχνίδι τους απ’ ότι ο ΠΑΟΚ. Ειδικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής, που δεν φαντάζει εύκολο να ακολουθήσουν τον ρυθμό των παικτών του Παναθηναϊκού ο Βέρνμπλουμ, ο Κάνιας, ο Σάκχοφ, όποιοι παίξουν τέλος πάντων.

Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο, είναι το «πρέπει». Αυτό το έχει ο ΠΑΟΚ. Άρα αυτόματα έχει και τον τίτλο του φαβορί και το άγχος. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν θα μπει στο γήπεδο με νοοτροπία «οτιδήποτε πετύχω κερδισμένος θα είμαι». Όχι, δεν θα παίξει το μεγάλο αυτό ματς, θα προσπαθήσει να το νικήσει. Γιατί γνωρίζει ο προπονητής του καλύτερα απ’ όλους μας και το έχει περάσει και στα παιδιά, πως διαθέτει τους τρόπους για να το κάνει. Χωρίς το μεγάλο άγχος του πρέπει (που υπήρχε με τον Πανιώνιο για παράδειγμα) αλλά με την απίστευτη θέληση και το πάθος του μεγάλου αγώνα. Για την ακρίβεια όπως φαίνεται μέχρι τώρα, του δυσκολότερου που θα δώσουν οι «πράσινοι» στο πρωτάθλημα μέχρι τέλος της σεζόν.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα λοιπόν, να αποδείξουν στους εαυτούς τους πως δεν είναι απλά μια καλή ομάδα με παιδιά. Είναι ένα σύνολο εξαιρετικό, με μάγκες και καλούς ποδοσφαιριστές που έχουν σχεδόν μια ολόκληρη καριέρα μπροστά τους. Είναι Παναθηναϊκός κι αυτό από μόνο του δίνει την απάντηση. Σαφώς και μπορεί το «τριφύλλι». Αρκεί να ορίσει το πώς θα πάει το ματς. Να δώσει το ρυθμό ή να αναγκάσει τον ΠΑΟΚ να πάει σε αυτό το ρυθμό. Αυτή θα είναι η δυσκολότερη δουλειά. Μόλις γίνει, τότε απλά θα νικήσεις. Γιατί στα δικά σου δυνατά σημεία, δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να ακολουθήσει. Αντίστοιχα βέβαια, αν ορίσει ο γηπεδούχος τον ρυθμό, δε θα ακολουθήσεις εσύ.

Κάθε επιτυχία στα παιδιά του Παναθηναϊκού. Να το χαρούν, να τα δώσουν όλα όπως κάνουν πάντα άλλωστε και αυτό θα εκτιμηθεί. Τα υπόλοιπα είναι και εξαρτώμενα από πολλούς παράγοντες (τύχη π.χ.).

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ