ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ…

Μνημόνια είχαμε, μνημόνια θα έχουμε σε επίπεδο μπάτζετ και οικονομικής δυναμικής.

Μία είναι η ουσία…

Είναι λογικό κι επόμενο να «στήνεται» ένα επικοινωνιακό σόου γύρω απ’ τα ιδιοκτησιακά της ΠΑΕ. Ήταν και είναι πολλοί αυτοί που ήθελαν να αποδείξουν κάτι που δεν αποδεικνύεται, να πουν «να εμείς δικαιωθήκαμε» χωρίς να δικαιωθούν και ταυτόχρονα να συνεχίσουν να προσπαθούν να μας πείσουν πως στις 12:00 το μεσημέρι έξω είναι νύχτα. Συνηθίσαμε πλέον, άλλωστε δεν επηρεάζουν και τίποτα. Πάμε παρακάτω λοιπόν. Στην ουσία. Στο… ζουμί της υπόθεσης που στο τέλος της ημέρας είναι αυτό που μας ενδιαφέρει.

Κάτι που ξεκίνησε ως υπόθεση που θα καταλήξει σε αλλαγή ιδιοκτησίας και θα φέρει αρκετά χρήματα στην ΠΑΕ, καταλήγει σε συνιδιοκτησία. Για την ακρίβεια, συμφωνία συνιδιοκτησίας επειδή πρέπει να μπουν τα 10 εκατ. ευρώ σε βάθος χρόνου. Αρχή με το 1 εκατ. και ίσως μέσα στην άλλη εβδομάδα να γίνει με το ζόρι 2,5 εκατ. Ένα μπλέξιμο, ένα μπέρδεμα. Ταυτόχρονα, θα μπουν τρία νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. τα οποία θα είναι εκπρόσωποι της Pan Asia και σαφώς θα είναι μειοψηφία. Την ίδια ώρα, πέρα απ’ την συνιδιοκτησία, θα έχουμε… άνοιγμα για να μπουν κι άλλοι στο μετοχικό σχήμα. Μια νέα πολυμετοχικότητα δηλαδή.

Δε σας είπαμε κάτι νέο, τα ξέρατε όλα αυτά. Τα ξέρατε ως θεωρία επειδή ακόμη πράξεις δεν έχουμε για όλα αυτά και ταυτόχρονα είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι είναι όλο αυτό. Θα το πούμε όσο πιο απλά μπορούμε. Για να σταθούμε εδώ που τα λέμε και στη μόνη ουσία για τον Παναθηναϊκό. Διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι η ουσία το αν θα μπει ο Γκραντ ως προϊστάμενος του Νταμπίζα και ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ (γιος του Παϊρόζ) ως μέλος του Δ.Σ. Το μοναδικό που έχει ενδιαφέρον, είναι η ξεκάθαρη εικόνα που μας δίνεται πλέον για το γεγονός πως σε οικονομικό επίπεδο δεν αλλάζει τίποτα.

Σαφώς και αλλάζει αναφορικά με την περσινή κατάσταση. Φέτος η λογική λέει πως θα πληρώνονται οι παίκτες, οι εργαζόμενοι, οι διακανονισμοί κτλ. Οκ, αυτό δεν είναι έκπληξη εδώ που τα λέμε. Με την χορηγία του ΟΠΑΠ και το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ, αυτόματα έχει υπερκαλυφθεί το μικρό μπάτζετ και μένει και… κάβα. Αυτά που περισσεύουν θα πάνε σε διακανονισμούς κτλ. Στη μείωση του χρέους. Άρα, ουσιαστικά για την ομάδα δε θα αλλάξει κάτι. Με Πιεμπονγκσάντ ως μέτοχο ή χωρίς αυτόν. Με τον Γκραντ στην ομάδα ή χωρίς αυτόν. Με συνιδιοκτησία για λίγο καιρό ακόμη ή χωρίς. Η φιλοσοφία και η λογική ταυτίζεται. Άρα, τα ποδοσφαιρικά μνημόνια θα συνεχιστούν.

Όλα τα άλλα είναι απλά για να τα συζητάμε σε καφενειακό επίπεδο. Θα μας πείτε δε γίνεται κι αλλιώς, αφού κανείς απ’ την πλευρά της Pan Asia δε λέει το παραμικρό. Δεν είναι πως δεν ξέρουν τι να κάνουν, αλλά ξεκάθαρα δεν τους ενδιαφέρει. Δε θέλουν να μάθει ο κόσμος ποιοι αποτελούν το σχήμα, δεν τους νοιάζει τι λέει ο κόσμος που αγωνιά κτλ. Δε θα παρακαλάμε άλλο να μιλήσει ο Πιεμπονγκσάντ, συγγνώμη κιόλας. Στον Παναθηναϊκό έρχεται, είναι χρέος του να σεβαστεί και την κατάσταση και τα εκατομμύρια του κόσμου που ενδιαφέρεται και ψάχνει να μάθει τι γίνεται.

Αυτά είναι τα μόνα δεδομένα που έχουμε. Οι απορίες και τα ερωτήματα παραμένουν, έγιναν περισσότερα πλέον. Το σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός πως συνεχίζεται σε οικονομικό επίπεδο η ίδια πολιτική και φιλοσοφία. Μακάρι να φέρει κάποιο αποτέλεσμα, αν και φαντάζει δύσκολο αν δει κανείς ποιοι και με ποιους τρόπους «πολεμούν» για το Πρωτάθλημα. Στενάχωρο αυτό που λέμε, αλλά δεν ξέρουμε πως θα μπορέσει να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο «μάχης» ο Παναθηναϊκός. Αγωνιστικά, ίσως και να μπορέσει μετά το καλοκαίρι με τις κατάλληλες προσθήκες (τώρα είναι εξαιρετικός αλλά σαφώς έχει πολλές ανάγκες). Σε όλα τα υπόλοιπα, δεν αισιοδοξούμε. Μην το παίρνουμε άσχημα όμως. Η πορεία θα δείξει.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ