ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΝΟ. 254

Ο… τρόμος κοινής πορείας, τα «λόγια» τα μεγάλα και η αφέλεια για το αύριο.

Υποσχέσεις Νο. 254

Εδώ και μήνες ζούμε μια κατάσταση ιδιαίτερα περίεργη αναφορικά με τα ιδιοκτησιακά του Παναθηναϊκού. Ενώ η ομάδα «μάτωσε» στον υπέρτατο βαθμό και συνεχίζει να το κάνει μέσω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν (λόγω νυν διοίκησης-ιδιοκτησίας), δημιουργείται ένα τεχνητό κλίμα… πανηγυριού πως όλα θα πάνε καλά. Όλα τα προβλήματα λύνονται και μη φοβάστε τίποτα. Για το πώς αντιμετωπίζει ο Τύπος το όλο θέμα τα έχουμε πει αρκετές φορές. Ξέρετε κάτι όμως; Όση… θετική προδιάθεση (το λέμε κομψά) κι αν υπάρχει προς την πλευρά της νυν και της επόμενης ιδιοκτησίας (σε επίπεδο ΜΜΕ κάτι που είναι ξεκάθαρο), δεν γίνεται να μας φταίνε μόνο τα ΜΜΕ. Δεν ξυπνά κάποιος δημοσιογράφος και λέει «ας κατεβάσω στο κεφάλι μου τι να γράψω σήμερα για τα ιδιοκτησιακά της ΠΑΕ». Κάποιοι τα διαρρέουν όλα αυτά. Κι όταν λέμε κάποιοι εννοούμε το περιβάλλον Πιεμπονγκσάντ ή την πλευρά Αλαφούζου. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα διαφορετικό, μια και η σύνδεση πλέον είναι εμφανής και ηθελημένη.

Διαφόρων ειδών υποσχέσεις, διαφόρων ειδών καταστάσεις που φαντάζουν ως… το πετάω να δω αντιδράσεις και πάει λέγοντας. Όλα αυτά τη στιγμή που η ΠΑΕ συνεχίζει να μην έχει τα αυτονόητα, συνεχίζει να μην λειτουργεί ως Παναθηναϊκός, παρά την καλή διάθεση των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτή (δεν μιλάμε για την διοίκηση φυσικά, αλλά για τους εργαζόμενους που έμειναν). Ένα απ’ τα τελευταία παραδείγματα… πλασαρίσματος αυτού που δεν θέλει να δει κανείς Παναθηναϊκός, αλλά είναι δεδομένο πλέον, έχει να κάνει με το θέμα Πιλάβιου. Διότι το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ και πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, θέλει να μιλήσει με Παϊρόζ και Αλαφούζο. Έτσι γράφτηκε δεν το λέμε απ’ το μυαλό μας. Αφού πρόκειται να αναλάβει (αν αναλάβει ο Πιλάβιος ή ο κάθε Πιλάβιος) θέση στο Δ.Σ. της εποχής Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ κι αφού ο Ταϊλανδός τον θέλει για την ΠΑΕ, γιατί ρε παιδιά θέλει να μιλήσει και με τον Αλαφούζο; Για να τον ρωτήσει αν πέρασε καλά τα χρόνια ενασχόλησής του με το «τριφύλλι»; Όχι. Προφανώς και το δημοσίευμα λέει ξεκάθαρα πως ο Πιλάβιος θέλει να μιλήσει με αυτούς που θα διοικούν τον Παναθηναϊκό ένας Θεός ξέρει για πόσο καιρό… Και αυτό που φοβίζει περισσότερο, είναι το ενδεχόμενο να προέρχεται απ’ την πλευρά Αλαφούζου η πληροφορία. Η οποία «παίζει την μπαλίτσα της» κανονικά και με το νόμο. Ειδικά μέσω αυτών που θεωρητικά έφυγαν για να κάνουν υπόγεια το παιχνίδι τους με τρόπο σιχαμένο.

Όλα αυτά, συνοδευμένα με την… τρέλα και την διάθεση του Πιεμπονγκσάντ για να προσπαθήσει να «σβήσει» η ποινή της UEFA. Κάτι που φυσικά δεν το λέει ο ίδιος. Ποτέ ο ίδιος δεν είπε κάτι πέρα από την διάθεσή του να έχει νέα ταλέντα ο Παναθηναϊκός για να πληρωθεί υπεραξία απ’ την πώλησή τους. Πώς θα πετύχει την αλλαγή της ποινής; Μέσω πληρωμής μέρους των οφειλομένων και παρουσίασης διακανονισμών. Τι σημαίνει αυτό; Να κάνει δηλαδή αυτό που περίμενε η UEFA απ’ την διοίκηση-ιδιοκτησία Αλαφούζου δίνοντας παράταση χρονική μάλιστα, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο. Κάνοντας το αυτονόητο δηλαδή και όχι πληρώνοντας όλες τις οφειλές, κάτι που θεωρητικά έπρεπε να συμβεί μέσω των χρημάτων που έπρεπε να βάλει ο Αλαφούζος και αυτών που θα έβαζε ο ίδιος (27.000.000 κι όχι 10.000.000).

Μάλιστα… Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά υποσχέσεων μέσω Τύπου (ποτέ στα ίσα γιατί έτσι θα έπρεπε να τηρηθούν), όπως η προσπάθεια παραμονής του Λουντ, η προσπάθεια της τελευταίας στιγμής για να αλλάξει γνώμη ο Λουτσιάνο που σιχάθηκε την στάση της διοίκησης και έφυγε, η προσπάθεια να μην ισχύσουν οι περιορισμοί και η ποινή του -6 (μη γελάτε είχε γραφτεί κι αυτό), η προσπάθεια να έρθει φορ που θα κάνει… κλικ μέχρι την Ταϊλάνδη, το «κλείσιμο» μεταγραφών μέσω του κολλητού Πίνι Ζάχαβι (από Δουβίκα μέχρι Γκροσίτσκι), η άμεση έλευση μηχανικών-αρχιτεκτόνων και πάει λέγοντας για να ξεκινήσουν άμεσα τη δουλειά για την ανακατασκευή του προπονητικού κέντρου στο Κορωπί. Μόνο μερικά αναφέρουμε.

Αναφέραμε μόνο μερικά απ’ τα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών. Ξαναλέμε, δεν μας φταίει ο Τύπος, δεν μας φταίνε όσοι τα γράφουν-λένε κτλ. Μας ενδιαφέρει πως κάποιοι τα διαρρέουν και έχουν το σκοπό τους. Βάζοντας στο… μίξερ την υπόθεση Αλαφούζου που δεν πάει πουθενά, αλλά και τον αριθμό των υποσχέσεων που πλέον δεν πείθουν κανέναν, αντιλαμβάνεται με άνεση ο οποιοσδήποτε γιατί αυτή η δυσπιστία απ’ τον κόσμο. Γιατί όλοι ξενερώνουν περισσότερο αντί να αισθανθούν ελπίδα.

Ελπίζουμε να μην είναι όλες αυτές οι υποσχέσεις όπως οι ανάλογες στη Μουσκρόν. Εκεί, βέβαια, έγιναν μέσω συνέντευξης Τύπου και παρουσίας του Πιτ Πιεμπονγκσάντ σε ένα πρόσφατο συμβούλιο για να… καθησυχάσει τους πάντες. Συγγνώμη κιόλας λοιπόν, αλλά δε θέλουμε ούτε επίσημη ανακοίνωση, ούτε συνεντεύξεις Τύπου κι εδώ. Πράξεις μόνο. Οι οποίες πράξεις πρέπει να συνοδεύονται με… εξαφάνιση Αλαφούζου από την Παναθηναϊκή πραγματικότητα (όχι μόνο επιφανειακά και υπόγεια να ασκεί διοίκηση όπως έκανε απ’ τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν και είπε πως… φεύγει). Είναι προφανές πως για την ΠΑΕ είναι εντελώς απλοϊκό το «αν υπογράψουν κι αν βάλει τα 10 εκατ. στην αύξηση ο Ταϊλανδός, λύθηκαν όλα τα προβλήματα». Μέχρι και αφελές…

 

Διαβάστε κι άλλα άρθρα του Λευτέρη Μπακολιά εδώ!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου