ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ, ΨΑΧΝΟΥΝ… ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ!

Τέλος των μεταγραφών για τον Παναθηναϊκό με περίεργες καταστάσεις…

Ψάχνουμε ελπίδα, ψάχνουν… υπεύθυνους!

Φεντερίκο Μακέντα και τέλος λοιπόν. Λογικό κι επόμενο, στον Σεπτέμβρη φτάσαμε, ήδη παίχτηκαν δύο αγωνιστικές. Ε έστω κι αργά τον πήραμε τον φορ. Ολοκληρώνοντας στο σύνολό τους τις μεταγραφές. Δύσκολη περίοδος είναι η αλήθεια. Ένα καλοκαίρι γεμάτο προβληματισμό, στεναχώρια, αλλά ταυτόχρονα και μια ομάδα που δούλεψε καλά. Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός πως σε καμία περίπτωση η ομάδα δεν βοηθήθηκε για να γίνουν όσα θα έπρεπε σύμφωνα με τους περιορισμούς.

Δύσκολες καταστάσεις οι μεταγραφές. Χωρίς λεφτά να διατεθούν για να έρθουν παίκτες, χωρίς να έχεις δυνατότητες να κινηθείς για το μίνιμουμ των αυτονόητων, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάρει τους παίκτες που ήθελε. Απ’ την αρχή μέχρι το τέλος, όλα δύσκολα. Από τότε που φαινόταν να παρακαλάμε τον ΠΑΟΚ για δανεισμό του Κάτσε επειδή δεν γούσταρε η διοίκηση-ιδιοκτησία να δώσει κάτι παραπάνω. Από τότε που ο Λουτσιάνο έφυγε χωρίς προσπάθεια να μείνει, από τότε που ο Λουντ έφυγε χωρίς να μπορούν να δοθούν λεφτά για να μείνει. Την ίδια ώρα μόνο διαφήμιση πως έχει επιστρέψει η κανονικότητα για τους νυν και πως έρχεται με φόρα ο Πιεμπονγκσάντ για να λύσει όλα τα προβλήματα και να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού στις μεταγραφές. Θυμάστε και καλά τι είπε για τον Λουντ σε Νταμπίζα-Δώνη και καλά τις προσπάθειές του για φορ και καλά την αύξηση του μπάτζετ για μεταγραφές. Όλα αυτά τη στιγμή που ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής πολεμούσαν με… πέτρες για να φτιάξουν ένα ρόστερ.

Για την Ελληνική αγορά δεν το συζητάμε καν. Λεφτά για να διατεθούν σε ομάδες προκειμένου να αποκτηθούν παίκτες, δεν υπήρξαν ποτέ. Άλλωστε σκοπός ήταν το κέρδος αυτό το καλοκαίρι για την διοίκηση. Με μπάτζετ 3,5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που τα έσοδα από τηλεοπτικό και βασικό χορηγό θα είναι διπλάσια. Έχασες λοιπόν ευκαιρίες που δύσκολα θα τις ξαναβρείς για ταλαντούχα παιδιά που συγχρόνως έχουν εμπειρία απ’ την λίγκα. Ακόμη κι αυτούς που πήρες, το έκανες αναγκαστικά με τρόπο που δεν αρέσει. Ποσοστό μεταπώλησης στον ΟΣΦΠ για Βέργο, το ίδιο στον ΠΑΟΚ για Πούγγουρα, ελεύθερος ο Παντελάκης απ’ τον ΟΣΦΠ. Συν κάποια παιδιά που δεν τα γνωρίζαμε, όπως ο Χατζηθεοδωρίδης ή ο Σιφναίος.

Το… κερασάκι στην τούρτα ήταν ο φορ. Όχι επειδή ήρθε ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός για τα λεφτά που είχαν να διαθέσουν Νταμπίζας-Δώνης, ίσα ίσα μια χαρά είναι. Αλλά χρειάστηκε να έρθει ο Σεπτέμβρης και συγχρόνως χρειάστηκε να… τρώμε την ψυχή μας διαβάζοντας διάφορα που αποδεικνύεται τώρα τι ήταν. Τον χαρακτηρισμό να τον κάνετε μόνοι σας. Όπως ο Γκροσίτσκι που ήταν… κλεισμένος και την… χάλασε τη μεταγραφή ο Νταμπίζας με τον Δώνη. Όπως ο Μποκανί. Όπως τόσοι και τόσοι ακόμη. Την ώρα που ποτέ κανείς δεν μπήκε στον κόπο να πει «ανεβάζω το μπάτζετ», την ώρα που ποτέ ο Πιεμπονγκσάντ δεν έκανε το αυτονόητο. Αλλά ακόμη κι έτσι, ακόμη και με τα πάντα να είναι αυτονόητα, όλα τα… χρεώνουν σε Νταμπίζα-Δώνη.

Μιλάμε για τον ορισμό της σιχαμένης προπαγάνδας, στην προσπάθεια ανίκανων διοικούντων-ιδιοκτητών να γίνουν από καταστροφείς στον απόλυτο βαθμό, μη υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση. Αν προσέξετε σε όλες τις μεταγραφές «χρεώνουν» τεχνικό διευθυντή και προπονητή. Λες και αυτοί επέβαλαν τους περιορισμούς, λες κι αυτοί όρισαν μπάτζετ πείνας, λες κι αυτοί παίρνουν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός χωρίς να δώσουν ευρώ για μία έστω μεταγραφική κίνηση. Απλά αυτοί προσπάθησαν να συνθέσουν ένα ρόστερ, τη στιγμή που οι προπαγανδιστές διαφήμιζαν κινήσεις στα λόγια και μετά κριτική σε Νταμπίζα-Δώνη για το ενδεχόμενο που η μεταγραφή θα αποτύχει.

Την ώρα που η ομάδα «γεννά» ελπίδα σιγά σιγά έστω, έχουμε τα ίδια φαινόμενα με την περασμένη σεζόν. Τότε που ο Αλαφούζος ξεπούλησε και έδιωξε την ποιότητα, όρισε ένα μπάτζετ μεταγραφών και μετά… διέρρεαν οι άνθρωποί του και οι της διοίκησής του, πως ο Ουζουνίδης φταίει που πήρε παίκτες και η ομάδα δεν έχει να τους πληρώσει. Την… λεπτομέρεια πως ξαφνικά ήρθε το… κανόνι του ιδιοκτήτη, την προσπερνούσαν. Ίδια τακτική και τώρα. Με την επόμενη μέρα να μπαίνει κι αυτή στη λογική. Άλλωστε είναι ξεκάθαρη η σύνδεση σε όλους τους τομείς με τον Αλαφούζο. Μέχρι και στην επικοινωνία.

Ψάχνουν υπεύθυνους, για να φύγει η ευθύνη από πάνω τους. Καταστροφείς του Παναθηναϊκού και θέλουν να… ρίξουν την καυτή πατάτα στον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή. Τους οποίους αρχικά κάνουν πως τους περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και στην πρώτη «στραβή» θεωρούν πως θα τους βγάλουν στη… σέντρα. Έλα όμως που οι πάντες γνωρίζουν. Και την τακτική και την προπαγάνδα και τους μηχανισμούς τους.

Πάμε παρακάτω λοιπόν. Η ομάδα «χτίστηκε» με τους ανθρώπους που την «έφτιαξαν» να είναι από οικονομολόγοι μέχρι παράγοντες. Και την διοίκηση-ιδιοκτησία (νυν κι επόμενη) να μην δίνουν σημασία για το θέμα και απλά να προσπαθούν να μην πληρώσουν και να γλιτώσουν έξοδα για να μείνουν λεφτά στα ταμεία προκειμένου να πληρωθούν τα δικά τους χρέη. Το ξέρουν μέχρι και οι πέτρες. Η λογική του να «δείξουν» υπεύθυνους αυτοί οι τύποι, είναι το λιγότερο γελοία και τραγική. Όχι πως τους ενδιαφέρει, αλλά ο κόσμος βλέπει. Τους πάντες και τα πάντα…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου