ΟΛΑ ΟΚ, ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΩΡΑ…

Για κάτι που έχει κρίνει η ιστορία τα λόγια είναι περιττά, αλλά αφού εμφανίστηκες δεν πληρώνεις και τίποτα;

Όλα οκ, πλήρωσε τώρα…

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διχόνοια, για κάτι που είναι μονόπλευρο. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αντιπαράθεση, για κάτι που ξέρουν… και οι πέτρες. Για το θέμα της φυγής από τη Λεωφόρο για το ΟΑΚΑ, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Για το τι έχει κάνει ο καθένας για τον Παναθηναϊκό, απλά δείτε τις ομάδες και τα επιτεύγματα και την πορεία τους και-κυρίως-την κατάστασή τους. Κρατάμε απλά ως γεγονός την ίδια την εμφάνιση του Γιάννη Αλαφούζου. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη (ένα χρόνο σχεδόν) δεν το έκανε ούτε όταν τον παρακαλούσαν προπονητής, παίκτες, οπαδοί, οι πάντες. Εδώ και ένα χρόνο σχεδόν το έπαιζε… δεν ασχολούμαι και εξαφανισμένος.

Ε, πλέον ξέρουν όλοι πως είναι εδώ. Λέγοντας πράγματα που ουσιαστικά απασχολούν μόνο αυτούς που πρέπει να κρατήσουν μια ισορροπία στο μυαλό τους. Γιατί αυτό τους βολεύει επικοινωνιακά. Να βάλουν στην ίδια… ευθεία αυτά που δεν συγκρίνονται. Το περίφημο «τσουβάλιασμα». Λειτουργούν ως… προεκτάσεις του «γραφείου Αλαφούζου» που βγάζει τις ανακοινώσεις, τις δηλώσεις και πάει λέγοντας. Αλλά ας τους αφήσουμε όλους αυτούς, δεν πείθουν κανέναν.

Οκ, είπε όσα ήθελε ο νυν ιδιοκτήτης. Τώρα πάμε στην ουσία. Θα πληρώσει τίποτα; Αφού είναι εδώ και με… τη βούλα, θα βάλει κάνα φράγκο; Απ’ αυτά που δεν έβαλε για λόγους πολιτικής που είπε κι ο Κωνσταντίνου. Απ’ αυτά που διαφημίζει πως έδωσε αλλά διπλασιάστηκε το χρέος! Απ’ αυτά που αν είχε δώσει δεν θα παρακαλούσε τις Λαμίες και τις Κέρκυρες για να μείνει η ομάδα ντροπιαστικά στην κατηγορία. Απ’ αυτά που αν είχε δώσει δεν θα υπήρχε το -6, δε θα υπήρχαν περιορισμοί, δε θα περιμέναμε άλλα δύο χρόνια (στην καλύτερη) για να παίξουμε Ευρώπη.

Είναι καλά τα σόου, οι ανακοινώσεις, οι δηλώσεις. Όσο κωμικά και γεμάτα θράσος είναι. Όμως η πράξη μετρά. Η πράξη λοιπόν κύριε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, θέλει να μετακομίζετε τον Παναθηναϊκό σε γραφεία μικρά γιατί σας έκαναν έξωση. Θέλει να απολύετε εργαζομένους εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τα αυτονόητα. Θέλει παίκτες να έχουν ξεπουληθεί, να έχουν φύγει τσάμπα απλά και μόνο για να μην τους πληρώνεις. Θέλει το ρόστερ να έχει γίνει… μελαγχολία λόγω ελλείψεων. Θέλει τον Παναθηναϊκό να τον έχεις μικρύνει επικίνδυνα, επειδή δεν γούσταρες να πληρώσεις. Αλλά ήσουν εδώ, δεν έφευγες. Και είσαι εδώ. Το έδειξες με τις αντιδράσεις σου. Απέναντι στον Παναθηναϊκό Α.Ο. Όχι απέναντι σε κάποιον άλλο. Μέχρι τώρα όσο… λείπεις απ’ την ΠΑΕ (στα λόγια) έχεις κάνει πόλεμο στην ομάδα (Ουζουνίδη και παίκτες) και τώρα στον Α.Ο. Με τη σημείωση πως ο πόλεμος στην ομάδα δεν έχει σταματήσει, απόδειξη το ΟΑΚΑ και η συνολική καταστροφική πολιτική.

Πλήρωσε λοιπόν. Έστω την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που είναι σε εξέλιξη. Αυτά τα 20.000.000 ευρώ, που όλο και μειώνονται επειδή θυμάσαι να μετοχοποιήσεις και κάτι άλλο, οπότε μειώνεται το ποσό. Απλά για όσους διαβάζουν και καταλαβαίνουν αντιδράσεις, είναι προφανές πως ο Πιεμπονγκσάντ ένα απ’ αυτά που περιμένει για να προχωρήσει το deal (αν αυτό γίνει) είναι να βάλει ο Γιάννης Αλαφούζος τα λεφτά. Δείτε δημοσιεύματα και τρόπο που είναι αυτά γραμμένα και θα καταλάβετε. Κοινώς όσο δεν πληρώνει ο νυν, δεν θα έρθει η επόμενη μέρα. Που πλέον είναι απαραίτητη. Για να φύγει ο άνθρωπος που μόνο καταστρέφει.

Αυτά… Και κάτι τελευταίο. Είναι το λιγότερο σιχαμένο να κατηγορείς τον οποιοδήποτε για «ρηχή τσέπη» όταν κερδίζει προσφυγή ο Μπούρμπος κι αντί να τον πληρώσεις κάνεις έφεση για να ζητήσεις… μείωση του ποσού που επιδικάστηκε. Και ο Μπούρμπος είναι ένα απ’ τα δεκάδες παραδείγματα. Το να μη σέβεσαι τον εαυτό σου, δεν μας ενδιαφέρει. Το να ρεζιλεύεις και να ποδοπατάς με τέτοιο μένος την αξιοπρέπεια του Παναθηναϊκού, έχει παραγίνει.   

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου