ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ!

Η απόδειξη πως οι περιορισμοί είναι απλά άλλοθι για νυν και μελλοντικούς…

Θα ήταν ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ!

Θέλει ο Παναθηναϊκός φορ. Σιγά την είδηση. Πρέπει να είναι εξαιρετικός παίκτης. Επίσης σιγά το νέο. Θέλει στόπερ. Μη μας το πείτε! Σοκαριστήκαμε! Κάτι νέο έχουμε ρε παιδιά; Ποδοσφαιρικά οι αναλύσεις μετά τα φιλικά, είναι πάντα οι ίδιες. Χρειάζεται αυτό, χρειάζεται κι εκείνο και πάει λέγοντας. Μάλιστα. Σεβαστό, σωστό, όλοι δίκιο έχετε κι εμείς τα ίδια λέμε κατά καιρούς άλλωστε. Ουσιαστικά όμως, γιατί συνέχεια λέμε για τους περιορισμούς; Γιατί δε λέμε το αυτονόητο; Πως είναι υποχρεωτικοί οι περιορισμοί που επιβάλλει η διοίκηση Αλαφούζου και όχι αυτοί που επιβλήθηκαν λόγω μη εξασφάλισης άδειας (πάλι λόγω Αλαφούζου);

Ας κάνουμε μια απλή σκέψη πάντως. Που είναι εντός των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στον Παναθηναϊκό και πλέον γίνονται άλλοθι για τους καταστροφείς. Για να βάλετε στο μυαλό σας καλά το πώς θα έπρεπε να λειτουργήσει το «τριφύλλι» (χωρίς να φταίνε τεχνικός διευθυντής και προπονητής φυσικά), αλλά δε λειτούργησε έτσι επειδή βρήκε άλλοθι η διοίκηση-ιδιοκτησία πίσω απ’ τους περιορισμούς. Πρώτα απ’ όλα υπόθεση Λουτσιάνο. Είχε συμβόλαιο. Τον πλήρωνες, τον έπειθες πως φέτος κάτι αλλάζει. Έμενε. Θα συζητούσαμε αυτή τη στιγμή αν θα είχε τόσο σημαντικό επιθετικό πρόβλημα η ομάδα; Και με κάθε σεβασμό στα παιδιά, δεν γίνεται σύγκριση με τον Ρεγκάκο ή τον Σιφναίο ή τον Καμπετσή αν έρθει κι αυτός. Ξαναλέμε, ως λύση. Με δεδομένο πως θα έπαιρνες κι άλλο φορ όπως και θα πάρεις.

Συνεχίζουμε. Ρόμπιν Λουντ. Ελεύθερος, αλλά με δικαίωμα ανανέωσης μέχρι τέλος Ιουνίου. Όπως αποδείχτηκε δεν είχε και… ουρά τις προτάσεις, στη Β’ Ισπανίας πήγε. Στον Παναθηναϊκό πόσο διαφορετικό θα ήταν σε επίπεδο δημιουργίας να υπάρχει κι αυτός; Μπορούσες να τον κρατήσεις, να τον ανανεώσεις πριν… βγει ο Ιούνιος. Εμείς μπήκαμε στη διαδικασία να τον… ειρωνευόμαστε κιόλας επειδή ζητούσε αρκετά. Οκ. Εμείς ξέρουμε πως δεν υπήρξε καμία διοίκηση να εγκρίνει ένα νορμάλ συμβόλαιο για την αξία του, την οποία ξέρουμε και είδαμε για μια τριετία.

Μην ξεχνάμε και τον Μυστακίδη. Όπως έμεινε ο Κάτσε, μπορούσε να μείνει κι αυτός. Αλλά όταν πας στον ΠΑΟΚ και του λες «πλήρωνε εσύ το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου και άσε να τον πάρω εγώ για ένα χρόνο» επειδή η διοίκηση δεν γουστάρει να δώσει λεφτά, τότε γιατί να στον παραχωρήσει; Τον κράτησαν, τον έστειλαν προετοιμασία ενώ όλοι γνώριζαν πως στο τέλος δε θα υπολογίζεται. Γι’ αυτό και μάλλον θα φύγει πάλι δανεικός. Ένα παιδί που στον Παναθηναϊκό θα ήταν πολύτιμη λύση!

Αναφέρουμε μόνο αυτά τα τρία παραδείγματα. Συν τις υπόλοιπες κινήσεις με πιθανή απόκτηση ενός «ψημένου» αμυντικού που δεν τον «πιάνει» κανένας περιορισμός (υπάρχουν τέτοια παραδείγματα) μαζί με τον Πούγγουρα. Και τον στράικερ φυσικά. Όλα αυτά που σας αναλύσαμε, πόσο θα ανέβαζαν το μπάτζετ… πείνας; Που θα το πήγαιναν; Κι όμως σε αγωνιστικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός θα ήταν ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ! Δίχως ίχνος υπερβολής.

Ξέρουμε, δεν έχει νόημα όλη αυτή η ανάλυση. Αφού η διοίκηση Αλαφούζου δεν γουστάρει να πληρώσει, ο Πιεμπονγκσάντ έρχεται (καθαρά από σύμπτωση κι αυτός ξανάρχεται όταν προκύπτει κάποιο θέμα) και ακόμη περιμένουμε αυτά τα γραφικά που ακούγαμε πως… ενέκρινε μεγαλύτερο μπάτζετ και πάει λέγοντας.

Οι περιορισμοί έγιναν το απόλυτο άλλοθί τους. Νυν και επόμενων. Για να μην επενδύσουν, να μη βάλουν χρήματα και η ζωή να συνεχίζεται με ένα «μα τι να κάνουμε, αφού τα έχουμε έτοιμα τα… εκατομμύρια αλλά δεν μπορούμε να τα… σπρώξουμε».

Σε κάθε περίπτωση-επειδή κυκλοφορεί και μπόλικη βλακεία-η ομάδα ως ποδοσφαιρικό τμήμα πάντα θα διαχωρίζεται από την ιδιοκτησία και την διοίκηση της ΠΑΕ. Τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές έχουν την συμπαράσταση όλων και τις ευχές όλων για να πάνε καλύτερα κι απ’ αυτά που περιμένει ο πλέον αισιόδοξος. Η επισήμανση των «εγκλημάτων» της διοίκησης Αλαφούζου και των ελλείψεων που υπάρχουν, είναι κάτι που πρέπει να γίνεται γιατί και αλήθεια είναι, αλλά και διώχνει από πάνω τους την ευθύνη. Τουλάχιστον την ευθύνη που δεν τους αναλογεί.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ