ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΚΙ Ο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!

Τι σχέση έχει ρε παιδιά η αναφορά στην πώληση της ΠΑΕ στην ανακοίνωση Αλαφούζου; Μάλλον στο φόβο του ή στην γνώση του πως κάτι θα… στραβώσει.

Το άλλοθι κι ο κερδισμένος χρόνος!

Έχουμε τα εξώδικα, τις θέσεις, τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και την «απάντηση» απ’ το… γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου (κάποιου δικηγόρου προφανώς ή κάποιου συμβουλάτορα). Οκ, να αναλύσουμε το θέμα του χρέους προς τον Α.Ο. και το αν έχει δίκιο ο Ερασιτέχνης να προσπαθεί να πάρει τα λεφτά που του οφείλονται εδώ και καιρό, είναι μάταιο. Μόνο οι στημένοι (δεν είναι και λίγοι) και όσοι ζουν στο εξωτερικό ακόμη έχουν αμφιβολία για το ποιος έχει δίκιο. Το άκρως ενδιαφέρον, όμως, ήρθε στην ανακοίνωση του… γραφείου (του Αλαφούζου ντε). Σύμφωνα με την οποία υπάρχει «υπονόμευση» από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στη διαφαινόμενη πώληση της ΠΑΕ!

Ξεκινάμε με το απλό. Αφού τα έχετε βρει με το ΟΑΚΑ (όπως διαρρέουν στελέχη της ΠΑΕ) που είναι το πρόβλημα ρε λεβέντες; Δηλώστε το και τέλος η κουβέντα. Για κάποιο λόγο προφανώς και έπρεπε να τονιστεί το γεγονός της υποτιθέμενης υπονόμευσης πώλησης της ΠΑΕ. Γιατί; Επειδή ξεκάθαρα πρέπει να υπάρχει άλλοθι. Για το γεγονός πως κάτι θα… στραβώσει. Που αυτή τη στιγμή εδώ που τα λέμε, αν ρωτήσεις 50 ανθρώπους οι 49 θα σου πουν πως θα «στραβώσει» η υπόθεση του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Αλήθεια, ο Γιάννης Αλαφούζος στην ανακοίνωση του… γραφείου του, μας είπε για την «υπονόμευση» πώλησης, αλλά δεν μας είπε πώλησης σε ποιον; Ίσως θα βοηθούσε να μάθουμε. Ως καλόπιστοι προχωράμε θεωρώντας πως εννοεί τον Ταϊλανδό broker και όχι τίποτα Έλληνες Ολυμπιακούς για παράδειγμα.

Θεωρητικά είναι προαπαιτούμενο η κάλυψη των 20 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ για να έρθει ο Πιεμπονγκσάντ. Έχουμε ήδη μπει στον Αύγουστο, το μόνο που ακούγεται είναι πως θα μετοχοποιηθεί το ομολογιακό δάνειο και για μετρητά ούτε λόγος. Επίσης, άφιξη Πιεμπονγκσάντ (Παϊρόζ ή Πιτ έστω) δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Η οποία άφιξη δε θα τελειώνει κανένα deal, απλά ίσως είναι μια ένδειξη. Από τις 30 Ιουνίου, φτάσαμε στον Ιούλιο, πάει κι αυτός ήρθε ο Αύγουστος. Βλέπουμε να λέμε καλό Σεπτέμβρη κι ακόμη να περιμένουμε.

Συν τοις άλλοις, όπως θα έχετε παρατηρήσει ξαφνικά… χάθηκαν τα δημοσιεύματα για τις επενδύσεις που ετοιμάζει ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Για τα… τρελά λεφτά που θα «σπρώξει» στη χώρα μας και στον Παναθηναϊκό φυσικά. Όπως τα έσπρωξε και στην Μουσκρόν θα πει κανείς, που ακόμη περιμένουν κάνα χορηγό να πάρουν παίκτη, αλλά οκ άλλο θέμα αυτό μην τα μπλέκουμε. Αυτά δεν τα βλέπουμε μόνο εμείς. Τα βλέπει κι ο Αλαφούζος. Κι αγχώνεται. Κι ανησυχεί. Ψάχνει λοιπόν να βρει άλλοθι. Που θα ρίξει το φταίξιμο για να το πούμε απλά.

Εμείς σας τα είχαμε πει. Το φοβόμασταν πως θα πάει έτσι η δουλειά. Και δεν μπήκαμε στη λογική να πανηγυρίζουμε για τις φήμες και για το γεγονός πως πήγε ο γιος Πιεμπονγκσάντ στην Ολλανδία και τον παρουσίαζαν στην Αλκμάαρ ως νέο ιδιοκτήτη. Καθίστε ρε παιδιά να βάλει κάνα ευρώ και τον κάνουμε και Πάπα αν θέλετε, μην προτρέχετε όμως. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για κάτι που… φούντωνε σε συγκεκριμένες στιγμές, εμφανιζόταν επίσης σε συγκεκριμένες στιγμές. Για παράδειγμα όταν ήταν έτοιμη η συμφωνία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την ΠΑΕ, εμφανίστηκε ο Ταϊλανδός στην Ελλάδα με πρόταση. Όταν εμφανιζόταν το Athens Alive, έκανε κι ένα ταξίδι στην πόλη μας ο Πιεμπογνσκάντ και πάει λέγοντας. Μας έλεγαν πως είναι συμπτώσεις. Οκ, το δεχτήκαμε. Αλλά δεν πειστήκαμε! Ούτε θα πειστούμε.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας λοιπόν. Μέχρι τώρα φαίνεται απλά πως μιλάμε για μια… φούσκα. Γι’ αυτό και η αναζήτηση του άλλοθι. Η αναζήτηση του «ποιον να χρεώσω που θα μου μείνει η ΠΑΕ στα χέρια». Ξεκάθαρα όλα δείχνουν να έχουν γίνει απλά και μόνο για να κερδηθεί χρόνος. Σε αυτό που έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Σε αυτό που όλοι οι Παναθηναϊκοί ήθελαν και θέλουν. Έτσι εμφανίστηκε ο Πιεμπογνσκάντ, έτσι μαθαίναμε πως θα έρθουν παλιοί προπονητές που κάνουν καριέρα… στην Ινδία, έτσι μαθαίναμε πως θα πάρουμε παίκτες για να κάνουν… κλικ στην Ταϊλάνδη. Όλο αυτό τον καιρό χωρίς να επενδύεται ευρώ, χωρίς να διορθώνεται κάτι στην ομάδα. Πλήρωσαν τους παίκτες και… πανηγυρίζουν λες και είμαστε τοπική ομάδα. Σαν… καθρεφτάκι στους ιθαγενείς, ήρθε ένας Ταϊλανδός broker που δεν θέλει να μας πει ποιοι είναι μαζί του κι όσους μάθαμε δεν το παραδέχονται (Ρέστης). Ουσιαστικά, όμως, μιλάμε απλά για το χρόνο που κέρδισε ο Αλαφούζος.

Έτσι πέρασε ο καιρός και δεν πληρώθηκαν οι υποχρεώσεις και ήρθαν οι ποινές (περιορισμοί μεταγραφών, -6 στο πρωτάθλημα, μη αδειοδότηση και αλλαγή ποινής για να μείνεις στην κατηγορία), έτσι «φάγαμε» χρόνο και δεν αγοράστηκαν οι παίκτες που θα έπρεπε για να ενισχυθεί το ρόστερ, έτσι δεν έμειναν παιδιά που θα βοηθούσαν υπέρμετρα (Λουτσιάνο, Λουντ). Περιμέναμε τον Πιεμπονγκσάντ και τον περιμένουμε ακόμη, με τον Αλαφούζο να χαμογελά επειδή αφήνει την ομάδα να ρημάζει. Και ένας Θεός ξέρει τι ακολουθεί. Απλά τώρα ξέρουμε όλοι. Οπότε όσο ο ιδιοκτήτης ψάχνει άλλοθι, εμείς δεν έχουμε κανένα…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ