ΘΕΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Κάθε μορφής… σιγουριά ή διαρροή, απλά απ’ το ένα αυτί μπαίνει απ’ το άλλο βγαίνει.

Θέμα εμπιστοσύνης

Αν υπάρχει έστω ένας άνθρωπος στον Παναθηναϊκό ή στην χώρα ολόκληρη που μπορεί να βάλει το χέρι του στη… φωτιά για το που θα «κάτσει» η μπίλια στο ιδιοκτησιακό, ας βγει να μας το πει κι εμάς. Με το χέρι στην καρδιά, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το τι θα ακολουθήσει. Θα μας πείτε «μα οι άνθρωποι συναντήθηκαν και διαρρέουν πως τελειώνουν όλα». Απ’ την πρώτη συνάντηση αυτό… διέρρεαν. Μετά διέρρεαν πως οι έλεγχοι δεν βγάζουν κάποιο πρόβλημα, αλλά τελικά μάθαμε πως έβγαλαν αλλά δεν θα «χαλάσει» η δουλειά. Μετά το MoU ήταν για τέλος Ιουνίου, τελειώνει κι ο Ιούλιος κι έχουμε μπροστά μας ένα μήνα ακόμη στην καλύτερη των περιπτώσεων για να «κλείσει» το deal. Ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα επίπεδα έχει μετατραπεί σε κάτι άκρως αναξιόπιστο. Επειδή οι άνθρωποι που τα χειρίζονται όλα αυτά έχουν αποδείξει πως δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη.

Με το ζόρι κι επειδή μας το λέει ο τάδε, ο δίπλα και ο εκεί, δεν θα πιστέψουμε κανέναν. Με την επικοινωνία δεν τελείωσε κανένα deal, τα λεφτά κάνουν τη διαφορά και οι κινήσεις. Οι οποίες θα κρίνονται και μετά την πιθανή ολοκλήρωση του deal, επειδή έχουμε σκαλώσει πως θα πάρουμε… απαντήσεις μόλις τελειώσει η «δουλειά». Το μετά δεν ενδιαφέρει κανέναν απ’ ότι φαίνεται. Σα να λέμε «πάμε ένα ταξίδι Αμερική, να βρούμε τα λεφτά για τα αεροπορικά και μετά ξενοδοχεία, διατροφή, μετακινήσεις κτλ, θα το δούμε βρε αδερφέ πως κάνεις έτσι;». Κάτι τέτοιο… Για τον Παναθηναϊκό όλα αυτά.

Ανεξάρτητα απ’ το πώς το βλέπουμε εμείς, το ζήτημα της εμπιστοσύνης που δεν υπάρχει αφορά κυρίως την διοίκηση Αλαφούζου. Ο Πιεμπονγκσάντ και οι συνεργάτες-συνεταίροι-εντολείς του (θα δείξει τι ακριβώς είναι) είναι μεν κάτι άγνωστο, αλλά το θέμα της αξιοπιστίας θα το κρίνουμε στην πορεία με μεγαλύτερη ασφάλεια (ανεξάρτητα απ’ το αν έχει ο καθένας την γνώμη του). Όπου εμπλέκεται η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου, όπου εμπλέκεται αυτός που άφησε να διαλυθεί το σύμπαν για να αποφασίσει μετά να βάλει τα λεφτά για λόγους… πολιτικής, όπου εμπλέκονται όσοι έχουν αποδείξει την αναξιοπιστία τους σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι δυνατόν ο κόσμος να πιστέψει πως θα γίνει κάτι καλό. Δυστυχώς. Όσο συνδέονται τόσο έντονα το τώρα με το αύριο, όλοι θα έχουν γυρισμένη την πλάτη. Όσο αργεί να το αντιληφθεί η πλευρά του Ταϊλανδού αυτό, καθημερινά θα χάνει κι αυτός… πόντους αξιοπιστίας. Δικαίως ή αδίκως το κρίνει ο καθένας, η ουσία όμως δεν αλλάζει.

Απλά περιμένουμε λοιπόν. Περισσότερη ανάλυση δεν χρειάζεται. Κάτι μας λέει πως θα έχουμε αρκετά… σίριαλ ακόμη. Ίσως σε κανένα απ’ αυτά να μην μάθουμε επίσημα το τι γίνεται, ποιοι το κάνουν, γιατί το κάνουν και πάει λέγοντας. Αλλά δεδομένα θα περάσουμε αρκετά… σκαμπανεβάσματα. Το πώς θα τελειώσει το σίριαλ, θα φανεί. Τέλη Αυγούστου; Τέλη Σεπτέμβρη; Οκτώβρη; Ένας Θεός ξέρει.

Μέσα σε όλα είχαμε και το πρώτο φιλικό. Το οποίο δυστυχώς συνδέθηκε με τα διοικητικά λόγω της παρουσίας του Πιτ Πιεμπονγκσάντ που προφανώς κάτι ήθελε να δείξει καθώς δε νομίζουμε ξαφνικά να σκέφτηκε «ας πάω να δω την τριφυλλάρα μου». Είπαμε, άλλωστε, σε αυτή την ιστορία η επικοινωνία παίζει σημαντικό ρόλο. Ας τα αφήσουμε μακριά απ’ την ομάδα όλα αυτά. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε ούτε να δούμε τον Παναθηναϊκό, οπότε δεν μας ενδιαφέρει αν θα δούμε τον Πιεμπονγκσάντ να κάθεται στον καναπέ με τον Αλαφούζο, ή τον Κωνσταντίνου να κάνει δηλώσεις για κάποιο θέμα και πάει λέγοντας. Δεν είδαμε τον Δώνη στον πάγκο, δεν είδαμε τις πράσινες φανέλες να παίζουν. Κατάντια για το μέγεθος του συλλόγου αυτή η αδιαφορία των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά ελπίζουμε να ξεπεραστεί γρήγορα αυτή η κατάσταση. Ξαναλέμε πάντως, η ομάδα ας κρατηθεί έξω απ’ όλα τα υπόλοιπα. Ας μείνει στην ησυχία της να δουλεύει, έτσι κι αλλιώς δεν της επιτρέπουν να έχει όσα χρειάζεται. Ας την επιτρέψουν την ηρεμία απαλλάσσοντας την απ’ την θλιβερή παρουσία τους.

Υ.Γ. Όταν θα βάλεις 20 εκατ. ευρώ για να καλύψεις μέρος των χρεών σου όπως έχεις υποσχεθεί εδώ και μήνες, για να γλιτώσεις τον εαυτό σου (χρέη σε εφορία κτλ είναι ονομαστικά άρα ακολουθούν πρόσωπα όχι ΠΑΕ), ποιος ο λόγος να προσπαθείς συγχρόνως να «τρέξεις» την ρύθμιση με τον εξωδικαστικό διακανονισμό των 120 δόσεων; Το ένα πώς συμβαδίζει με το άλλο;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 16 Αυγούστου