«ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ» ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες μας «δείχνουν» το μέλλον ακόμη κι αν αλλάξουν τα πράγματα!

«Καθρέφτης» λογικής και καταστάσεων

Καθημερινά… μαδάμε την μαργαρίτα να δούμε αν θα έρθει ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Διότι ακόμη και σε αυτό υπάρχει μυστικοπάθεια. Οι μεν δε λένε τίποτα, οι δε είναι αισιόδοξοι αλλά όχι σίγουροι και η ζωή στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται, χωρίς φορ, χωρίς παίκτες, χωρίς να μπορεί να γίνει πρόταση στον Λουντ, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί προπονητής-τεχνικός διευθυντής και πάει λέγοντας. Μικρή σημασία θα μας πείτε. Άλλωστε, ποιον απ’ όλους αυτούς απασχολεί ο Παναθηναϊκός; Την τωρινή διοίκηση και τον ιδιοκτήτη, ή μήπως αυτούς που θα έρθουν αν έρθουν; Έλα μου ντε…

Όπως και να έχει, το αν θα έρθει στην Ελλάδα ο Ταϊλανδός broker που εκπροσωπεί την Panasia που δεν ξέρουμε ποιοι την αποτελούν (αλήθεια, έχετε καταλάβει στον απόλυτο βαθμό αν τελικά την ΠΑΕ θα την πάρει η Panasia ή ο Πιεμπονγκσάντ;) μικρή σημασία έχει. Η ουσία είναι τα λεφτά, αυτά που πρέπει να βάλει για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το «πακέτο» των 20 εκατομμυρίων. Και γι’ αυτά, βέβαια, δεν φαίνεται να υπάρχει τόσο μεγάλη σιγουριά. Με λίγα λόγια, αυτοί που… έσκιζαν τα ρούχα τους πως το deal τελείωσε και το μόνο που απομένει είναι η ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου (ολοκληρώθηκε), τώρα… δεν βάζουν τα χέρια τους στη φωτιά.  

Σε κάθε περίπτωση, όλα είναι στα… κρυφά, όλα είναι ένα μυστήριο και ο Παναθηναϊκός αργοσβήνει σε αυτή την κατάσταση. Δεν μας απασχολεί αν ο Αλαφούζος τα λέει με τον Πιεμπονγκσάντ μέσω skype, μέσω viber ή με όποιο τρόπο γουστάρουν τέλος πάντων. Δεν μας ενδιαφέρει αν τελικά δεν μπει στον κόπο ο Ταϊλανδός να έρθει, αλλά πάει στο Λονδίνο ο νυν ιδιοκτήτης. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ολοκληρωτική έλλειψη ενδιαφέροντος για την ίδια την ομάδα. Όχι απ’ την τωρινή διοίκηση-ιδιοκτησία, αυτούς τους έχει κρίνει ήδη η ιστορία. Αλλά απ’ την επόμενη (;).

Ακόμη κι αν αλλάξουν τελικά τα πράγματα, φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει «δίψα» για τον Παναθηναϊκό. Δεν ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός. Είναι απλά κάτι που πρέπει να γίνει για κάποιους ανθρώπους που δε θέλουν να κάνουν την εμφάνισή τους, προκειμένου να «τρέξουν» άλλα ζητήματα. Είναι άσχημο να ακούμε διαρκώς πως ο Πιεμπονγκσάντ είτε κάνει… μουτράκια, είτε δεν έρχεται στην Ελλάδα επειδή περιμένει κάποιες διαβεβαιώσεις απ’ την κυβέρνηση για θέματα άσχετα με τον Παναθηναϊκό. Μην ψάχνετε να βρείτε τι είναι αυτά, όπως ακριβώς και το ποιοι αποτελούν την Panasia είναι κάτι που μένει μυστικό.

Φανταστείτε, λοιπόν, πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση αν πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την ομάδα. Όλοι θα σκέφτονται μην ενοχλήσουν τον Ταϊλανδό όπου κι αν βρίσκεται επειδή στην Ελλάδα δεν θα είναι. Ή το αν θα είναι καλή ώρα να κάνουν μια σύσκεψη μέσω skype με τον Γκραντ που θα είναι το γενικό κουμάντο μένοντας είτε στην Αγγλία είτε στο Ισραήλ.

Περίεργα πράγματα. Άνευρα, αδιάφορα, όλα στα κρυφά και η ζωή προχωρά. Το μόνο που πάει καλά και δεν έχει αλλάξει καθόλου, είναι η άριστη σχέση και συνεργασία που έχουν ο Πιεμπονγκσάντ με τον Αλαφούζο. Έτσι διαβάζουμε τουλάχιστον. Τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό, ας το κρίνει ο καθένας. Για εμάς η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός ακόμη δεν έχει πληρώσει την δόση Μαϊου. Ο Παναθηναϊκός ξεκινά προετοιμασία χωρίς ούτε μία μεταγραφή, ενώ έχει το -6 και τους περιορισμούς. Ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει φορ και θα αργήσει να πάρει γιατί όλοι περιμένουν τι θα γίνει. Στο μεταξύ εμείς την… μαδάμε την μαργαρίτα, αν θα έρθει ή όχι, αν θα πάει ο από εδώ ή όχι, αν θα συνεχίσει να κάνει μουτράκια ή όχι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου