Η ΜΙΖΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…

Σενάρια, υποθέσεις, αν γίνει αυτό θα γίνει εκείνο, αλλά στην πράξη τι γίνεται παιδιά, τον «πεθαίνουν» τον Παναθηναϊκό!

Η μίζερη αλήθεια…

Η συναίσθηση της πραγματικότητας, είναι άγνωστο στοιχείο για όσους ασχολούνται με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η μιζέρια, η κατάθλιψη, η καταστροφή κάθε έννοιας που πρεσβεύει και υπηρετεί ο σύλλογος, είναι οι μόνες έννοιες που υπηρετούν δίχως ίχνος ντροπής. Και το χειρότερο όλων είναι πως συνεχίζουν να θεωρούν πως… επιτελούν έργο. Συνεχίζουν να έχουν ψηλά το κεφάλι και να λένε πως «αγαπούν» τον Παναθηναϊκό. Τέλος πάντων ο καθένας αυτό που νομίζει και ας ρεζιλεύει τον εαυτό του. Στην τελική ο σύλλογος μας ενδιαφέρει, αυτοί ας... κόψουν το λαιμό τους (που λέει ο λόγος).

Δυστυχώς πάντως μαζί με αυτούς, αρκετοί ακόμη έχουν μπερδευτεί. Κάπου ανάμεσα στην πραγματικότητα και σε ένα μέλλον που τους… πλασάρουν. Όσοι έχουν συμφέρον για να το κάνουν, επειδή αυτό είναι που «οδηγεί» τις γνώμες του καθενός. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που ΘΑ αποκτήσει κανονικότητα κάποια στιγμή. ΘΑ αλλάξει… σελίδα, με νέο ιδιοκτήτη ο οποίος ΘΑ βάλει λεφτά και ΘΑ ξεχρεώσει. Εν συνεχεία, ΘΑ μεγαλώσει τον σύλλογο με τρόπο τέτοιο που δεν ξέρει κανείς μας εδώ στην Ελλάδα, αλλά αυτός τον ξέρει επειδή έτσι μας λένε. ΘΑ φτιάξει και γήπεδο για να μην το ξεχνάμε. Επίσης ΘΑ βελτιώσει το προπονητικό κέντρο επειδή πάντα δίνει τεράστια σημασία στις εγκαταστάσεις. Και φυσικά ΘΑ φέρει ταλέντα από Αγγλικές ομάδες γιατί έχει… άκρες. Α, μην ξεχνάμε πως ΘΑ έχει πόστο κι ο γιος του ο οποίος έχει παρουσιαστεί ως ο… Μπιλ Γκέιτς του ποδοσφαιρικού μάρκετινγκ. 

Μέσα απ’ την καρδιά μας ευχόμαστε να γίνουν τα μισά απ’ όλα αυτά. Γιατί αυτό θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να γλιτώσει την καταστροφή απ’ την λαίλαπα διοίκησης Αλαφούζου. Όλα αυτά, όμως, βασίζονται στο ΘΑ και στο ΟΤΑΝ και πάει λέγοντας. Η αλήθεια και η πραγματικότητα ποια είναι όμως; Που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το «τριφύλλι»; Σας αναφέρουμε μόνο μερικά παραδείγματα. Τα οποία δεν ΘΑ γίνουν, αλλά έχουν γίνει:

*Κατέθεσε προσφυγή μέχρι και ο Σιλά, με αποτέλεσμα να έχουμε ξεχάσει πόσοι… σέρνουν τον Παναθηναϊκό στα δικαστήρια και η διοίκηση δεν δίνει σημασία.

*Μόλις ο Α.Ο. ζήτησε τα αυτονόητα αναφορικά με το χρέος της ΠΑΕ και τις συμβάσεις για την Λεωφόρο, κάποιος… ατσίδας άρχισε να «διαρρέει» πως η ομάδα ψάχνεται για μετακόμιση στο ΟΑΚΑ (στο οποίο χρωστά περισσότερα απ’ ότι στον Α.Ο.) ή στην Ριζούπολη. Κοινώς αυτοί που χρωστούν σε όποιον μιλά Ελληνικά ή κάποια ανθρώπινη διάλεκτο τέλος πάντων, μέσω «διαρροών» στον Τύπο προσπαθούν να… απειλήσουν κιόλας.

*Η ομάδα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μείνει με το ίδιο ρόστερ (και ο φορ που θα αποκτηθεί ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον Λουτσιάνο που ήταν… ακριβός). Έχοντας -6 και μεταγραφικούς περιορισμούς.

*Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για διάθεση ή θέληση του Γιάννη Αλαφούζου να φύγει. Ειδικά για άνθρωπο που λέει πως σε μια βδομάδα θα «κλείσει» το deal με τον Πιεμπονγκσάντ. Κάτι που είναι ξεκάθαρο απ’ τα ραντεβού που κάνει για την ομάδα, απ’ το επικοινωνιακό «παιχνίδι» του ίδιου ή των ανθρώπων του και πάει λέγοντας.

*Προσπαθεί η ομάδα να κρατήσει Κάτσε-Μυστακίδη κι επειδή δεν έχει την ικανότητα έστω να δανειστεί δύο παίκτες που δεν υπολογίζει ο ΠΑΟΚ, πρέπει η ΠΑΕ να λειτουργήσει όπως η Λαμία ή ο Λεβαδειακός και πάει λέγοντας (δεν θίγουμε τις συγκεκριμένες ομάδες, τον Παναθηναϊκό θίγουμε) και να ψηφίσει τον υποψήφιο του Ολυμπιακού (τον οποίο στηρίζει κι ο ΠΑΟΚ) για πρόεδρο στην Superleague.

*Η ΠΑΕ φοβάται να βγάλει τα διαρκείας γιατί ξέρει πως δεν θα ασχοληθεί κανείς, ξέρει πως δεν μπορεί να πείσει κανέναν να αγοράσει. Έχουμε φτάσει τέλη Ιουνίου…

Είναι δεδομένο πως το μέλλον που μας… πασάρουν, δεν πείθει κανέναν. Όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά επειδή το δείχνει ο κόσμος. Συγχρόνως φαίνεται να μην τους ενδιαφέρει. Όπως ξεκάθαρα δεν ενδιαφέρει ο ίδιος ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά. Ο καθένας κοιτά τα… οπίσθιά του. Σε κάθε περίπτωση όμως, το μέλλον είναι μέλλον. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Το τώρα μας «καίει». Επειδή η καταστροφή και η απόλυτη ξευτίλα συνεχίζεται. Σε σημείο που σκέφτεσαι πως λειτουργούν σύμφωνα με ένα πλάνο που οδηγεί τον Παναθηναϊκό στην υπέρτατη καταστροφή…

Υ.Γ. Υπάρχει ένα Δ.Σ. στην ΠΑΕ. Το γεγονός πως τόσο καιρό δεν έχει βρεθεί ένας με αξιοπρέπεια και με λογική για να πει «μάγκες παραιτούμαι», αλλά συνεχίζουν να πιστεύουν πως… προσφέρουν έργο, πραγματικά δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε επιστημονικά. Η ιστορία δεν ΘΑ κρίνει τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Τους έχει κρίνει ήδη…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου