ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΡΙΝ… ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙ

Παύλος Γιαννακόπουλος, το μόνο μέλος εκατομμυρίων οικογενειών… Τίποτα δεν θα είναι ίδιο.

Μας πήγε στον παράδεισο πριν… ταξιδέψει για εκεί

Λόγια για να περιγράψουν συναισθήματα δεν γίνεται να υπάρξουν. Απλά δεν γίνεται. Όπως δεν γίνεται να το… χωνέψεις. Δεν γίνεται να δεχτείς πως ο άνθρωπος που και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του ασυναίσθητα σε έκανε να χαμογελάς από ευτυχία, δεν είναι κάπου εδώ γύρω…

Το να μπει κάποιος στη λογική να αναλύσει τι έκανε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, δεν είναι δυνατό. Κανείς πραγματικά δεν ξέρει το μέγεθος. Πέρα απ’ τα λεφτά, το χρόνο, τον κόπο, την «τρέλα», την αγάπη, υπήρχε η ίδια η ύπαρξη. Του κορυφαίου ηγέτη που γνώρισε ποτέ ο Ελληνικός αθλητισμός. Εκ των κορυφαίων της Ελληνικής κοινωνίας, καθώς δεν πρέπει να κρατάμε αυτόν τον τεράστιο άνθρωπο στα στενά πλαίσια του αθλητισμού.

Σε Παναθηναϊκό επίπεδο είναι πάνω απ’ όλους. Ακόμη κι ο Καλαφάτης που ίδρυσε το σύλλογο, ίσως να μην γνώριζε ποτέ το μέγεθος της επιτυχίας του. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος γιγάντωσε, μεγάλωσε και έφτιαξε την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Τι λέμε όμως; Πραγματικά έχει σημασία; Τι απ’ όλα αυτά δεν ξέρατε; Για πρώτη φορά κλαις πραγματικά και όχι στα… τυπικά λόγια. Τα ίδια μας τα νιάτα, οι χαρές μας, η Παναθηναϊκή οικογένειά μας, ο πατριάρχης του συλλόγου, τα πάντα…

Ακόμη και τώρα που η θλίψη κάνει τα πάντα ανυπόφορα και δύσκολα, αισθάνεσαι ευλογημένος που πήγες στα ίδια γήπεδα μαζί του, είδες το δημιούργημά του και φώναξες ρυθμικά αυτό το «Παύλο ΘΕΕ»! Δύναμη στην οικογένειά του, κουράγιο να έχουν. Δεν εννοούμε μόνο την κυρία Δέσποινα, τον Δημήτρη, τα εγγόνια, τον Θανάση κτλ. Εννοούμε τα εκατομμύρια των Παναθηναϊκών που ποτέ ξανά δεν θα αισθανθούν οικογένειά τους κανέναν άλλο «ξένο», όσο τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Για όλους μας τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Όσοι τίτλοι, επιτυχίες και μεγαλεία κι αν έρθουν για τον Παναθηναϊκό μας. Ο παράδεισος φτιάχτηκε για ανθρώπους σαν αυτόν που… ταξιδεύει για εκεί απ’ το πρωί της Κυριακής. Τον μόνο άνθρωπο που εδώ και δεκαετίες είχε περάσει στην κατηγορία του μύθου.   

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 18 Αυγούστου