ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Η αλλαγή που έρχεται στον Α.Ο. φέρνει χαμόγελο στους Παναθηναϊκούς που έχουν ξεχάσει πως είναι!

Επιτέλους, ελπίδα και αξιοπρέπεια!

Δύσκολοι καιροί για να είσαι οπαδός του Παναθηναϊκού. Να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Πέρα απ’ το τμήμα μπάσκετ (ΚΑΕ) όλα τα άλλα πηγαίνουν… κατά διαόλου. Με καταστάσεις ντροπής, που σου φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Κι όλα αυτά χωρίς να υπερβάλουμε, χωρίς να… λαϊκίζουμε, αλλά με απόλυτο ρεαλισμό. Για το ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται να γίνει κάποια ανάλυση. Ακόμη και η αλλαγή που θεωρητικά έρχεται, μέχρι τώρα είναι στα λόγια. Στην πράξη συνεχίζουμε να έχουμε διοίκηση Αλαφούζου με όσα αυτό συνεπάγεται. Ως Παναθηναϊκοί, όμως, δεν ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Ένας απ’ τους λόγους για να υπερηφανευόμαστε είναι πως για όλους μας είχε τεράστια σημασία το τι κάνει ο Α.Ο., τι κάνουν όλα αυτά τα τμήματα, όταν όλοι οι υπόλοιποι… ήταν στα δέντρα.

Από τότε δηλαδή που σου έλεγαν «μα καλά ασχολείσαι με γυναίκες στο βόλεϊ;», «μα καλά υπάρχει γυναικείο μπάσκετ;» κι άλλα τέτοια. Τυχαία η επιλογή αθλημάτων, τα χρησιμοποιούμε για να καταλάβουν οι… υπόλοιποι τους διαχωρισμούς. Αυτοί που έμαθαν μετά το 2015 τον Ερασιτέχνη και πήγαιναν στα κλειστά για να βλέπουν μπούτια, μια και τα αθλήματα δεν τα αντιλαμβάνονταν εύκολα.

Κι όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Να ρεζιλεύεται από τους… όψιμους. Φτάσαμε στο σημείο να έχει η ΑΕΚ επιτυχίες στα ερασιτεχνικά της τμήματα. Να παίρνει ο ΠΑΟΚ τίτλους κι εμείς να λέμε «ουφ, σώσαμε την κατηγορία», αν την σώσαμε φυσικά. Για τον αιώνιο δεν το συζητάμε, αφήστε το καλύτερα… Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Για να σας ξενερώσουμε κι άλλο; Όχι. Ούτε σας λέμε κάτι που δεν ξέρατε. Απλά καλό είναι να θυμόμαστε πάντα ποιος είναι τι και που έχει φτάσει.

Καλές οι συζητήσεις για το τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο, αλλά η τεράστια αλλαγή στον σύλλογο που ονομάζεται Παναθηναϊκός είναι αυτό που έρχεται στον Ερασιτέχνη. Ο ερχομός της διοίκησης Δημήτρη Γιαννακόπουλου δηλαδή. Η πιο ελπιδοφόρα είδηση στο «τριφύλλι» εδώ και πολλά χρόνια. Η εγγύηση σταθερότητας ενός ανθρώπου που έχει στις… πλάτες την ιστορία μιας οικογένειας που είναι συνδεδεμένη με τον Παναθηναϊκό. Με την προσφορά στον σύλλογο.

Συνολικά στην Παναθηναϊκή επικαιρότητα δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξέλιξη για να φέρει την ελπίδα. Ένα στοιχείο που όχι απλά μας λείπει ως Παναθηναϊκοί, αλλά έχουμε ξεχάσει τι είναι. Ανοίγουμε λεξικό για να θυμηθούμε με τόση μιζέρια που μας είχε… μαυρίσει την ψυχή. Ε, αυτό τελείωσε. Από μόνη της η ελπίδα αρκεί για να έρθει… τσουνάμι. Χωρίς υποσχέσεις και «τρελά» πράγματα. Απλά με εγγύηση ενός ονόματος που μας κάνει όλους να ξεφυσήξουμε ανακουφισμένοι, επειδή πλέον μας έγινε συνήθεια στον καθένα να ψάχνουμε ποιος είναι πίσω του, ποιος τον έχει… βάλει, ποιος χρηματοδοτεί και πάει λέγοντας. Στην τωρινή πραγματικότητα του Παναθηναϊκού, μόνο το Γιαννακόπουλος έχει αυτό το προνόμιο και μας δίνει αυτό το προνόμιο του να αισθανόμαστε σίγουροι και να βλέπουμε επιτέλους την ελπίδα.

Ξαναλέμε, δεν χρειάζονται υπερβολές. Και σαφώς χρειάζεται η στήριξη όλων. Συσπείρωση για το καλό του Παναθηναϊκού, κάτι που δεδομένα θα γίνει. Οκ, μπορεί να μη… σαρώσεις τους τίτλους απ’ την πρώτη σεζόν. Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό άλλωστε, όταν ξεκινάς όχι απ’ το μηδέν, αλλά απ’ το εικοστό υπόγειο! Δυστυχώς εκεί έχουμε φτάσει όσο κι αν δεν μας αρέσει. Θα ανέβεις γρήγορα αλλά κυρίως θα ανέβεις σταθερά, δυναμικά. Και ξαναλέμε, τίτλους μπορεί να μη… σαρώσεις άμεσα. Αλλά θα έχεις ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Θα είσαι πάλι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! Θα είσαι σύλλογος μεγάλος. Η σιγουριά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αρκεί για να έρθουν όλα αυτά. Τα οποία στερούμαστε εδώ και χρόνια, ζούμε στην πίκρα και στην αθλητική ανέχεια. Σε επίπεδο Α.Ο. αυτά τελειώνουν. Καλή δύναμη στην διοίκηση Δημήτρη Γιαννακόπουλου, σε όσους ανθρώπους αναλάβουν πόστο στην «μάνα του λόχου».

Τα καλύτερα είναι μπροστά για τον Ερασιτέχνη. Που πέραν όλων των άλλων μπορεί και θα αποτελέσει θεματοφύλακα της ιστορίας του Παναθηναϊκού! Όσο υπάρχει η εγγύηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και η συσπείρωση με όλο τον κόσμο που θα πιάσει… ταβάνι, μόνο χαμόγελα θα έχουμε από εδώ και πέρα. Σε μια εποχή που όλοι οι φίλοι του «τριφυλλιού» το έχουν τόση μα τόση ανάγκη!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ