ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ Η… ΣΠΙΡΤΑΔΑ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ!

Η απαξιωμένη-καταχρεωμένη ΠΑΕ Παναθηναϊκός θυμίζει κρατική γραφειοκρατία…

Όλα τα είχαμε η… σπιρτάδα μας έλειπε!

Είσαι μια ομάδα στην οποία έχουν επιβληθεί όσες ποινές ισχύουν στο ποδόσφαιρο. Περιορισμοί μεταγραφών, αφαιρέσεις βαθμών, τα πάντα όσα μπορείτε να σκεφτείτε τα βάζετε μέσα και ξέρετε τι γίνεται. Ας είναι καλά η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου για όλα αυτά. Πάμε παρακάτω. Αν πάμε σε ένα παιδάκι του δημοτικού και το ρωτήσουμε «παιδί μου τι πρέπει να κάνει μια ομάδα ποδοσφαίρου όταν έχει αυτά τα κακά να αντιμετωπίσει;», θα απαντήσει «να είναι γρήγορη στις κινήσεις της κύριε». Και θα έχει δίκιο. Αλλά κάτι που ξέρουν και τα παιδάκια, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν το γνωρίζουν.

Χωρίς λεφτά, με περιορισμούς, χωρίς να δίνεις κάτι φιλόδοξο σε κανέναν εργαζόμενο που θέλει μια προοπτική, επιβάλλεται να έχεις τουλάχιστον… σπιρτάδα. Να τρέξεις να προλάβεις, να εκμεταλλευτείς καταστάσεις. Όσο περισσότερο χρόνο δίνεις στον καθένα, τόσο καλύτερα το σκέφτεται και τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις. Αλλά ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου (δική του είναι η ευθύνη) κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Ο Νταμπίζας κάνει τις επαφές. Αφού κάνει τις επαφές πρέπει να ενημερώσει τον μεγαλομέτοχο, αν τον βρει κι αν έχει χρόνο αυτός επειδή ο Παναθηναϊκός έχει σημασία μόνο για να μην πληρώνει όχι για κάτι άλλο. Μετά ο μεγαλομέτοχος πρέπει να μιλήσει με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ καθώς σε αυτό το μεσοδιάστημα μέχρι την επόμενη μέρα (αν έρθει αυτή) πρέπει να γίνεται αυτό. Μετά, αφού όλοι μαζί λάβουν μια απόφαση, ενημερώνεται ο Νταμπίζας αν έχει το «ΟΚ». Φανταστείτε να χρειαστεί να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και να υπάρξουν νέοι όροι τι έχει να ακολουθήσει. Μιλάμε για διαδικασία που κάνει μέχρι και την κρατική γραφειοκρατία να μοιάζει γρήγορη διαδικασία.

Γι’ αυτό και μέχρι τώρα ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα. Μόνο αποτυχίες σε επίπεδο ρόστερ (εξαίρεση ο Δώνης που δέχτηκε το παιδί να ανανεώσει και να είναι καλά). Αλλά είπαμε, στον Παναθηναϊκό νομίζουν πως χωρίς λεφτά, χωρίς προοπτική, θα έχουν και τους πάντες στο… περίμενε. Όπως νόμιζαν για παράδειγμα πως ο ΠΑΟΚ θα τους πληρώσει και μπόνους για να του πάρουν τους παίκτες. Αλλά τι συζητάμε τώρα; Για διάθεση να υπάρξει μια κάποια ομάδα που θα κατορθώσει να μείνει στην κατηγορία; Έχεις τους περιορισμούς, σου «κάθεται» η ευκαιρία να πάρεις τον Κάτσε και ίσως τον Μυστακίδη (έστω μόνο τον Κάτσε αν θέλετε) κι εσύ κάνεις προτάσεις προσβλητικές. Όχι προς τον ΠΑΟΚ, αυτοί απλά γελάνε μαζί μας. Προσβλητικές για τον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Που τον παρουσιάζετε ως… κακομοίρη, χρεοκοπημένο, ζητιάνο. Να χρησιμοποιήσουμε πάλι τη λέξη ντροπή είναι μάταιο. Για να αισθανθεί κάποιος ντροπή, πρέπει απλά να ενδιαφέρεται για κάτι.

Φυσικά όλα αυτά δεν δείχνουν ανικανότητα ή αστοχίες κινήσεων. Δείχνουν αδιαφορία για την ομάδα. Απλά η διοίκηση Αλαφούζου (αλήθεια ρε παιδιά κάτι πρόεδροι και κάτι μέλη Δ.Σ. που είναι;) δεν έχει καμία διάθεση έστω να συντηρήσει τον Παναθηναϊκό. Γιατί με τον τρόπο αυτό η ομάδα δεν θα συντηρηθεί καν. Διαλύεται. Ενδιαφέρει κανέναν (απ’ αυτούς); Όχι. Λεφτά να μην χρειάζεται να δώσουν και όλα καλά (γι’ αυτούς).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 18 Αυγούστου